حضور کمترین واحدهای فعال صنعتی در مناطق آزاد
به گزارش قائم آنلاین، بر اساس این آمار بیشترین واحدهای فعال در گروه “سایر محصولات کانیهای غیرفلزی” است که ۱۵ هزار و ۸۹۲ واحد در آن وجود دارد. همچنین گروه “محصولات غذایی و آشامیدنی” و گروه “محصولات از لاستیک و پلاستیک” با فعالیت ۸۷۲۹ و ۷۵۷۰ واحد در رده دوم و سوم قرار میگیرند و
به گزارش قائم آنلاین، بر اساس این آمار بیشترین واحدهای فعال در گروه “سایر محصولات کانیهای غیرفلزی” است که ۱۵ هزار و ۸۹۲ واحد در آن وجود دارد. همچنین گروه “محصولات غذایی و آشامیدنی” و گروه “محصولات از لاستیک و پلاستیک” با فعالیت ۸۷۲۹ و ۷۵۷۰ واحد در رده دوم و سوم قرار میگیرند و به طور کلی نزدیک به نیمی از کل واحدهای فعال در سه گروه یاد شده فعالیت میکنند.
گروههایی که کمترین واحد فعال را دارند نیز شامل جمعآوری، تصفیه و توزیع آب با چهار واحد، تولید انرژی با ۱۳ واحد و فاضلاب، دفع زباله، بهداشت محیط و سایر فعالیتهای مشابه با ۱۷ واحد است که به ترتیب ۱۲۴، ۱۶۴ و ۳۷۷ نفر در آنها شاغل هستند و کمترین میزان اشتغال را در بخشهای مختلف دارند.
کدام بخشها بیشترین اشتغال را دارد؟
در این میان گروه “سایر محصولات کانیهای غیرفلزی” بیشترین اشتغال را نیز به خود اختصاص داده است؛ به طوریکه ۳۸۴ هزار و ۵۳۹ نفر در این بخش فعالیت میکنند. گروه محصولات غذایی و آشامیدنی و گروه ساخت مواد و محصولات شیمیایی نیز با اشتغال ۳۶۸ هزار و ۹۶۳ و ۲۱۳ هزار و ۶۷ شاغل در رتبه دوم و سوم قرار دارند.
کدام استانها بیشترین واحد فعال را دارند؟
تهران، اصفهان و خراسان رضوی تا پایان آبان ماه به ترتیب ۹۹۳۵، ۸۷۰۸، ۵۳۶۰ واحد فعال داشتند که بیشترین تعداد واحد در بین استانها است و اشتغال این استانها در واحدهای فعال صنعتی و معدنی نیز به ترتیب ۴۱۰ هزار و ۳۳۲، ۲۶۷ هزار و ۳۸۳ و ۱۹۵ هزار و ۱۳۹ نفر است.
همچنین منطقه آزاد کیش با ۴۱ واحد فعال، منطقه آزاد ماکو با ۱۱۸ واحد و منطقه آزاد چابهار ۱۲۰ واحد کمترین واحد فعال را در بین استانها دارند که به ترتیب ۱۳۴۱، ۳۳۸۹ و ۲۹۷۴ نفر در آنها مشغول هستند.
سایر مناطق آزاد و ویژه اقتصادی نیز تقریبا در قعر این جدول قرار دارند؛ بهطوریکه در هشت ماهه امسال ۱۳۴ واحد فعال صنعتی در منطقه آزاد قشم، ۱۵۶ واحد در اروند، ۱۸۵ واحد در انزلی، ۲۴۲ واحد در ارس و ۵۵۷ واحد در منطقه ویژه اقتصادی مسقر است.
مجموع اشتغال تمام واحدهای فعال صنعتی و معدنی مستقر در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی نیز ۱۰۰ هزار و ۱۴۸ نفر است که تقریبا معادل یک چهارم اشتغال این واحدها در تهران است.
این در حالی است که مناطق آزاد و ویژه تجاری با قوانین محدودتر و تشریفات گمرکی سادهتری نسبت به سرزمین اصلی با اهدافی از جمله حمایت از صنعت داخلی کشور، جذب فناوری های نوین در امر تولید، گسترش تولیدات صادرات محور و اشتغالزایی راه اندازی شدهاند و آمارهای قبلی وزارت صمت هم حاکی از این بود که وضعیت تمایل به سرمایه گذاری در بخش تولید در این نواحی و همچنین بهرهبرداری از واحدهای تولیدی و صنعتی در هفت ماهه امسال خوب نیست؛ هرچند برای اطمینان از این نتیجه گیری لازم است مناطق آزاد نیز آمارهای خود را به روز و منتشر کنند.
برچسب ها :صنعت، معدن ، تجارت
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0