کد خبر : 249744
تاریخ انتشار : چهارشنبه 6 ژانویه 2021 - 10:45
-

مهدی محمدنبی؛ رئیس پنهان و صاحب کشوی جادویی!

مهدی محمدنبی؛ رئیس پنهان و صاحب کشوی جادویی!

به گزارش قائم آنلاین، مهدی محمدنبی، دبیرکل کنونی فدراسیون فوتبال از ابتدای سال جاری به فدراسیون فوتبال بازگشت، بازگشتی که سروصدای زیادی ایجاد کرد و پای نهادهای بین‌المللی مانند AFC را هم وسط کشید. بازگشت نبی به این فدراسیون در شرایطی رخ داد که در سودای ریاست است و چند هفته قبل از آن برای

به گزارش قائم آنلاین، مهدی محمدنبی، دبیرکل کنونی فدراسیون فوتبال از ابتدای سال جاری به فدراسیون فوتبال بازگشت، بازگشتی که سروصدای زیادی ایجاد کرد و پای نهادهای بین‌المللی مانند AFC را هم وسط کشید. بازگشت نبی به این فدراسیون در شرایطی رخ داد که در سودای ریاست است و چند هفته قبل از آن برای کرسی ریاست فدراسیون فوتبال نامزد شده بود.

به قبل‌تر و سال ۹۳ که نگاه کنیم، ماجرای کنار گذاشتن اجباری مهدی محمدنبی به یاد می‌آید؛ روزی که مجبور شد به علت اختلافات با وزارت ورزش و مدیران وقت از جمله محمود گودرزی استعفا دهد و در یک انتخاب سفارشی، علیرضا اسدی جای او را بگیرد.

با این حال، نبی در بازگشت نه تنها ضعیف نشده بود که قوی‌تر از قبل حاضر شد و در نبود رقبای قدرتمندی مانند علی کفاشیان و مهدی تاج در کرسی ریاست، به طور تمام و کمال فدراسیون فوتبال را در مشت گرفته و حالا در تدارک برگزاری انتخابات است. او احتمالا در همین روزها از سمت دبیرکلی استعفا خواهد کرد تا مجددا برای ریاست فدراسیون نامزد شود و به آرزوی دیرینه خود دست یابد.

نگاهی به کارنامه مهدی محمدنبی که از سال‌ها قبل در سمت‌های مختلف فدراسیون حاضر شد و خودش را بالا کشید، حاکی از تاریک و روشن‌های مختلفی است؛ کسی که دارنده کشوی جادویی بود و بعضا احکام مختلف در میز دبیرکل گم یا با تاخیر ابلاغ می‌شدند. با این حال بعد از نزدیک به دو دهه مدیریت در فدراسیون، نبی خودش را لایق ریاست می‌داند و مدتی است که سناریوی کسب میزبانی جام ملت های آسیا را به راه انداخته که شاید کمتر از یک درصد اهالی فوتبال به تحقق آن امید دارند.

در ادامه نگاهی به کارنامه مهدی نبی در بازگشت مجدد به فدراسیون فوتبال خواهیم داشت که در سودای ریاست فدراسیون فوتبال است.

* استعفای زوری با دستور وزارت ورزش

مهدی محمدنبی در دوران طولانی مدت دبیرکلی در فدراسیون فوتبال توانسته بود ارتباطات گسترده ای ایجاد کند و بعد از کنار زدن عباس ترابیان، تبدیل به مدیر امین کارلوس کی‌روش هم شده بود. با اوج گرفتن اختلافات در دوره وزارت محمود گودرزی، علی کفاشیان برای بقای مدیریت خود، تن به خواسته این وزارتخانه و استعفای نبی داد تا علیرضا اسدی جای او را بگیرد.

با این اتفاق، نبی بدون هیچ مصاحبه‌ای و گفتن کلامی علیه وزارتخانه فدراسیون را ترک کرد تا فردی که تا دیروزش، مدیر پنهان فدراسیون فوتبال بود، بعد از سال‌ها حضور در این فدراسیون، راهی خانه شود و تا مدت ها حضوری در فوتبال نداشته باشد.

* بازگشت به فوتبال با رفتن گودرزی و حضور سلطانی‌فر

برکناری محمود گودرزی و روی کار آمدن مسعود سلطانی‌فر بهترین اتفاق برای نبی بود به طوری که او ابتدا رئیس کمیته بدوی صدور مجوز حرفه ای در فدراسیون فوتبال شد و سپس با حکم سلطانی فر به عنوان عضو هیات مدیره پرسپولیس انتخاب شد تا دومین دوره مدیریتی او در این باشگاه آغاز شود.

در دوران حضور در پرسپولیس تبدیل به یکی از مدیران ارشد این باشگاه شده بود و تقریبا در جریان امور قرار داشت اما کار بیشتری از عضو هیات رئیسه بر نمی آید. با این حال او در انتظار فرصتی بود تا به فدراسیون فوتبال بازگردد اما نه به عنوان دبیرکل بلکه این بار به عنوان رئیس.

* ضد و نقیض‌های نبی درباره کالدرون و برانکو

عضو هیات مدیره پرسپولیس در ماجرای رفتن کالدرون و برانکو از ایران به هواداران تیمش قوت قلب داد که این مربیان با پرسپولیس قطع همکاری نمی‌کنند اما در عمل آن‌ها رفتند و غرامتی سنگین را نصیب پرسپولیس کردند؛ غرامتی که حاصل اشتباهات هیات مدیره وقت بود که نبی هم جزوی از آن بود اما در آن مقطع برای حل این مشکل اقدامی نکردند.

* نامزد شدن برای ریاست فدراسیون فوتبال

بالاخره موعد مقرر فرا رسید و نبی نامزد ریاست فداسیون فوتبال شد. با توجه به سابقه او در فوتبال و حمایت شدن از سوی وزارت ورزش، نبی یکی از بخت‌های پیروزی در انتخابات بود چرا که علی کفاشیان و مهدی تاج را به عنوان مدیر پرنفوذ در فوتبال مقابل خود نمی‌دید اما تمام رشته‌های او با مخالفت فیفا با برگزاری انتخابات پنبه شد تا فعلا به طبقه پنجم و اتاق ریاست دست پیدا نکند.

او در لیست پیشنهادی خود محمود اسلامیان و حیدر بهاروند را به عنوان نواب رئیس اول و دوم و پریا شهریاری را به عنوان نایب رئیس بانوان معرفی کرده بود که فعلا شهریاری تبدیل به معاون دبیرکل شده و با بهاروند و اسلامیان هم همکاری نزدیکی دارد.

* بازگشت به فدراسیون فوتبال با تخلفات قانونی

با لغو برگزاری انتخابات، نبی دیگر طاقت دوری از این فدراسیون را نداشت و دلش برای صندلی و میز همیشگی تنگ شده بود اما این راه را به شکلی نادرست انجام داد. در واقع در شرایطی که ابراهیم شکوری، سرپرست وقت فدراسیون از سمت خود برکنار نشده بود، فدراسیون فوتبال نبی را برای این مهم انتخاب کرد تا با اطلاعاتی که برخی از اعضای هیات رئیسه از ایران به AFC مخابره کردند، ماجرا بحرانی شود.

بعد از یک کشمکش میان فدراسیون و نهادهای بین المللی، مجددا در هیات رئیسه فدراسیون ابراهیم شکوری برکنار شد و این بار به صورت قانونی نبی به عنوان دبیرکل انتخاب شد.

* حذف چهره‌های نزدیک به مهدی تاج

یکی از نخستین اقدامات نبی در بازگشت به فدراسیون فوتبال کنار گذاشتن محمدرضا ساکت بود، کسی که به واسطه رفاقت با مهدی تاج، در تمام بخش‌های این فدراسیون رخنه کرده بود اما نبی طاقت این همه شغل برای ساکت را نداشت. در نتیجه او سازمان تیم‌های ملی را که مصوب هیات رئیسه بود، منحل کرد و ساکت را هم از سرپرستی تیم ملی فوتبال کنار گذاشت. با این اقدامات دیگر جایی برای ساکت نمی‌ماند و او بار و بندیل خود را بست و به اصفهان برگشت.

در سوی دیگر، ابراهیم شکوری را که اعلام آمادگی کرده بود زیر نظر نبی کار کند، نپذیرفت و او هم به این شکل حذف شد تا جوانگرایی فدراسیون فوتبال در عرصه مدیریت بدون نتیجه بماند.

* رئیس پنهان فدراسیون فوتبال

اگر در ادوار گذشته به خصوص در دوره کفاشیان نبی را رئیس پنهان می‌نامیدند، این بار او واقعا در حد رئیس ظاهر شده است. با توجه به استعفای مهدی تاج و سرپرستی بهاروند و مشغله‌های او در سازمان لیگ، نبی اختیاراتی در حد رئیس فدراسیون فوتبال داشت. او تمام امور را در یک چندین ماه گذشته در اختیار داشته است و به عنوان یک رئیس در تمام جلسات شرکت می‌کند، برای فدراسیون‌های مختلف پیام می‌فرستد و تیم ملی را تمام و کمال مدیریت می‌کند. تقریبا هیچ کسی در موقعیت کنونی، نفوذ و قدرت نبی را در اختیار ندارد.

* تصویب اساسنامه جدید فدراسیون فوتبال

مهم‌ترین ماموریت او در بازگشت به فدراسیون حل و فصل اساسنامه و گرفتن منابع مالی از وزارت ورزش برای حل مشکلات مالی این فدراسیون فوتبال بود. اگر چه اساسنامه در جدول زمانبندی خود مصوب نشد اما بالاخره این اتفاق روی داد و حالا اساسنامه جدید زمینه برگزاری انتخابات را فراهم کرده است و احتمالا در نخستین روزهای اسفند این اتفاق به وقوع خواهد پیوست تا نبی برای دومین بار برای تصدی ریاست فدراسیون فوتبال اقدام کند.

* رفاقت با کی‌روش به کار فدراسیون آمد

رفاقت این دو نفر در دوران سرمربیگری کی‌روش و سرپرستی نبی در تیم ملی شکل گرفت. اگر چه همان زمان به نحوه مدیریت نبی به خصوص در بازی ایران و عراق و خودداری او در آرام کردن کی‌روش وجود داشت و عده‌ای معتقد بودند او با سرمربی پرتغالی مماشات می‌کند.

حتی وقتی علیرضا اسدی از دبیرکلی فدراسیون فوتبال برکنار شد، کی‌روش پستی در فضای مجازی منتشر کرد و به خاطرات خود با نبی اشاره داشت تا شاید هیات رئیسه او را به عنوان دبیرکل انتخاب کند اما در آن مقطع تاج رئیس بود و رفاقت با ساکت مانع از این اتفاق شد.

با بازگشت نبی به فدراسیون فوتبال، پرونده شکایت کی‌روش از فدراسیون بابت پاداش جام ملت‌های آسیا به جریان افتاد. مهدی تاج و فدراسیون فوتبال اعتقادی به پاداش نداشتند اما فیفا حکم را به نفع سرمربی پرتغالی صادر کرد ولی این بار به جای درخواست تجدیدنظر در دادگاه CAS، نبی پادرمیانی کرد و توانست ۱۰۰ هزار دلار از کی‌روش تخفیف بگیرد.

* حمله به ویلموتس و تغییر وکلای فدراسیون فوتبال

قبل از صدور رای فیفا به نفع ویلموتس، نبی در اظهارنظری ویلموتس را “هنداونه سربسته” و “جایزه‌بگیر” نامید که به مذاق برخی از جمله مهدی تاج خودش نیامد. او حتی به وکیل پرونده ویلموتس هم انتقاد کرد؛ وکیلی که بعدها معلوم شد گزینه مهدی تاج بوده که هیات رئیسه آن را قبول نکرده است.

در نهایت بعد از صدور حکم سنگین علیه فدراسیون فوتبال در پرونده ویلموتس، نبی تیم قبلی را کنار گذاشت و کارگروهی برای شکایت از رای فیفا به ریاست او شکل گرفت. این کارگروه در جلسات مختلف لایحه خود را برای ارائه به دادگاه CAS نوشت و حالا فدراسیون فوتبال امیدوار است به این شکل حکم ۶.۲ میلیون یورویی را بشکند.

* طراح سناریوی میزبانی جام ملت‌های آسیا ۲۰۲۷

در شرایط کنونی که فدراسیون فوتبال میلیون‌ها یورو بدهکار است و رئیس ندارد و نتوانسته انتخابات خود را برگزار کند، درخواست ایران برای میزبانی جام ملت‌های آسیا عجیب بود. مهدی محمدبی نبی با استدلال‌های خود می‌گوید ایران می‌تواند میزبانی این مسابقات را کسب کند اما با کدام امکانات؟ تقریبا کسی خارج از فدراسیون فوتبال به این موضوع اعتقادی ندارد.

برخی این اتفاق را سناریوی نبی برای ساختن رزومه و پیروزی در انتخابات آتی می‌دانند اما نبی معتقد است که اگر ایران میزبان جام ملت‌ها هم نشود، می‌تواند از این فرصت برای بهبود زیرساخت‌های خود بهره ببرد. در این راه، قطر و عربستان رقیب ایران هستند و کسی منکر زیرساخت‌های به مراتب پیشرفته‌تر این دو کشور نیست، به خصوص که اخیرا قطر و عربستان به ترتیب میزبان بازی‌های آسیایی ۲۰۳۰ و ۲۰۳۴ شدند.

* نبی در حال تیم‌سازی و استفاده از ژن‌ های خوب

از زمان رفتن نبی در سال ۹۳ از فدراسیون و بازگشت او به این مجموعه، حدود ۶ سال می‌گذرد. خیلی از دوستان و همکاران نزدیک او به دلایلی در این مجموعه نیستند و در عوض چهره‌هایی دیده می‌شوند که در دوران دبیرکلی علیرضا اسدی، محمدرضا ساکت و سپس دوران سرپرستی ابراهیم شکوری روی کار آمده‌اند. در نتیجه این موضوع باعث تغییراتی در فدراسیون فوتبال شده است و حالا نبی به دنبال تیم خودش است.

در همین مدت کوتاه برخی چهره‌ها که سابقه مشخصی در فوتبال ندارند، به فدراسیون فوتبال اضافه شدند و جزو نزدیک‌ترین نفرات به دبیرکل هستند. یکی از افراد آرمین بابویی، مشاور مهدی محمدنبی است که در ماموریت‌های مهم و در غیاب نبی ایفای نقش می‌کند و در پروسه اخذ میزبانی جام ملت‌های آسیا نقش مهمی دارد.

اما بابویی که سن و سال چندان زیادی ندارد و در سفر تیم ملی به ازبکستان به جای نبی همراه این تیم بود و در اردوی تاجیکستان هم حضور داشت، از کجا به فدراسیون آمد؟ او خواهرزاده حسین کلانی، بازیکن سابق پرسپولیس و تیم ملی است که برای مقطعی در دوران مدیرعاملی گرشاسبی در این باشگاه حضور داشت و حالا جزو نزدیک‌ترین افراد به محمدنبی است و در صورت ریاست نبی در انتخابات بعدی فدراسیون، بیش از این درباره این فرد خواهیم شنید. البته کلانی به ایسنا گفته که حضور فرزند خواهرش در فدراسیون فوتبال ارتباطی به او ندارد و “او صرفا با استفاده از ارتباطات و توانمندی‌های خودش به فدراسیون رسیده است.”

* آماده برای شرکت در انتخابات فدراسیون فوتبال

با گذشت چندین ماه از بازگشت نبی به فدراسیون فوتبال و تصویب اساسنامه، او بار دیگر برای ریاست فدراسیون نامزد خواهد شد. خودش هیچ پاسخی در واکنش به تایید یا رد حضور در انتخابات نداده و می‌گوید در خدمت فدراسیون است. سکوت را باید به این معنی دانست که نبی از الان خودش را پشت صندلی ریاست می‌بیند.

به گزارش ایسنا، در دوره‌ای که فدراسیون فوتبال روزهای سختی را سپری کرد و تقریبا اعضای هیات رئیسه بدترین اتفاقات را برای این فدراسیون رقم زدند، پرسش این است که نبی بعد از نزدیک به دو دهه حضور در فدراسیون فوتبال، چه چیز جدیدی را به این مجموعه اضافه خواهد کرد؟ آیا او امتحان خود را در گذشته پس نداده است؟ آیا توانست با مدیریت خود جلوی غرامت‌های سنگین بر پیکره پرسپولیس را بگیرد؟

این‌ها سوالاتی است که اعضای مجمع فدراسیون فوتبال با آن مواجه هستند و باید برای صیانت از آرایی که به نمایندگی از گروهی به آن‌ها واگذار شده، به آن جواب دهند.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

3 × پنج =