چرا کرونا فقط سفر به عتبات را ممنوع کرده است؟
به گزارش قائم آنلاین، ممنوعیت سفر به عتبات و برقرار بودن سفرهای گردشگری و سیاحتی به کشورهای همسایه با عنوان «کرونا و سفر به کشورهای همسایه، اما عتبات ممنوع» است که در این باره، مخاطبان از مخالفت مسؤولان برای برقراری سفر به عتبات گلایه کردند. (اینجا بخوانید) این در حالی است که سفر به عتبات،
به گزارش قائم آنلاین، ممنوعیت سفر به عتبات و برقرار بودن سفرهای گردشگری و سیاحتی به کشورهای همسایه با عنوان «کرونا و سفر به کشورهای همسایه، اما عتبات ممنوع» است که در این باره، مخاطبان از مخالفت مسؤولان برای برقراری سفر به عتبات گلایه کردند. (اینجا بخوانید)
این در حالی است که سفر به عتبات، یک سال است که به دلیل شیوع کرونا متوقف شده است و هیچ زائری امکان تشرف به عراق را ندارد. سازمان حج و زیارت نیز به عنوان متولی اعزام زائران به عتبات، از ابتدای اسفندماه سال گذشته که مرزهای زمینی بسته شد و عراق از پذیرش زائر خارجی عذرخواهی کرد، هیچ کاروان و زائری به عتبات اعزام نکرده است.
برقراری سفر به عتبات در انتظار موافقت ستاد کرونا
به گفته حجتالاسلام صحبتالله رحمانی، معاون عتبات سازمان حج و زیارت، ایران با تدوین پروتکلهای بهداشتی آمادگی لازم به منظور ازسرگیری سفرهای زیارتی را دارد، اما برای برقراری سفرها فقط آمادگی سازمان حج و زیارت کافی نیست، بلکه پذیرش طرف عراقی و همچنین موافقت ستاد ملی کرونا و شورای امنیت ملی نیز مهم است که در این رابطه همچنان ستاد ملی مبارزه با کرونا موافقت خود را برای اعزام زائر به عتبات اعلام نکرده است.
منعی برای صدور مجوز پروازها به عراق وجود ندارد
البته پس از مدتی با وجود محدودیتهای سفر هوایی و اخذ ویزا، پروازهای شرکتهای هواپیمایی عراقی همچون «العراقیه» برای جابجایی مسافران دارای مجوز با داشتن تأییدیه عراق انجام شد و همچنان نیز این پروازها در حال انجام است؛ تا جایی که سخنگوی سازمان هواپیمایی کشور با اشاره به برقرار بودن پروازهای ایران و عراق با توافق دوجانبه گفته است: پروازهای شرکتهای هواپیمایی عراقی با رعایت پروتکلهای بهداشتی بین دو کشور در هفته جاری از سرگرفته شده است و منعی برای صدور مجوز پروازها به عراق وجود ندارد. در حال حاضر هفتهای دو پرواز از تهران و دو پرواز از مشهد به شهرهای نجف و بغداد با تایید کشور عراق برقرار است.
طرف عراقی برای ورود زائر خارجی هنوز با هیچ کشوری تفاهمنامه امضا نکرده است
علاوه بر این، مسؤولان سازمان حج و زیارت در ماههای اخیر از استقبال طرف عراقی برای برقراری سفر زائران ایرانی به عتبات خبر دادهاند؛ تا جایی که نصیر عبدالمحسن عبدالله، سفیر عراق در تهران با بیان اینکه شهرهای زیارتی در عراق برای استقبال از زائران ایرانی مشکلی ندارند، گفته است که در انتظار توافق میان مراجع ذی ربط در دو کشور هستیم.
با وجود موافقت ضمنی طرف عراقی، چندان نمیتوان در زمینه برقراری سفر به عتبات امیدوار بود، چرا که آنچه در گزارشها وجود دارد، نشان میدهد طرف عراقی هنوز با هیچ کشوری برای ورود زائر خارجی تفاهمنامه امضا نکرده و همچنان ورود زائران خارجی به این کشور ممنوع است. حتی محدودیتهای جدیدی در این کشور اعمال شده تا از شیوع کرونا جلوگیری شود.
آمار مبتلایان و فوتیهای ناشی از کرونا در عراق قابل اعتماد نیست
یکی از دلایل این امر، تلاش برای کنترل شیوع کرونا در این کشور است که در این زمینه مصطفی قاسمی، مدیرعامل شرکت شمسا میگوید: شرایط کنونی عراق به گونهای است که به دلیل جلوگیری از شیوع کرونا طی روزهای اخیر در این کشور محدودیتهایی اعمال شده که این امر یعنی کرونا در عراق کنترل نشده است. همچنین آمارهایی که از سوی برخی منابع رسمی درباره تعداد مبتلایان و فوتیهای ناشی از کرونا اعلام میشود و برخی با استناد به آن خواستار برقراری سفر به عتبات هستند، چندان قابل اعتماد نیست؛ چرا که وضعیت بهداشت و درمان در عراق مطلوب نبوده و بسیاری از عراقیها خوددرمانی کرده و کمتر به درمانگاه و بیمارستانها مراجعه میکنند.
وقتی دلهای عاشقان حسینی بیقرارتر شد
البته چندی پیش خبری مبنی بر موافقت وزیر بهداشت با برقراری سفر به عتبات منتشر شد و با انتشار این خبر کورسوی امیدی برای عاشقان حسینی روشن شد، اما پس از آن علیرضا رئیسی، معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه این موضوع در کمیته امنیتی و اجتماعی ستاد کرونا نیز بررسی شده و کماکان اعزام زائران به عتبات عالیات منتفی است، گفت: پوشیده نیست که بسیاری از هموطنان عزیز و عاشقان اهل بیت (ع) برای زیارت عتبات عالیات لحظه شماری میکنند، ولی در شرایط فعلی تا اطلاع ثانوی ازسرگیری اعزام زوار به عتبات میسر نیست و قدر مسلم هر زمان شرایط ایجاب کند، وزیر بهداشت و وزارت بهداشت و ستاد کرونا، برای اعلام موافقت درنگ نخواهند کرد.
چرا کرونا فقط سفر به عتبات را ممنوع کرده است؟
با اعلام این خبر مجدد امیدها ناامید شدند و دلهای عاشقان حسینی بیقرارتر. پس از آن در فضای مجازی هم هر کسی به نوعی خواستار برقراری سفر زیارتی شد و مخاطبان سامانه فارس من نیز از نامتوازن بودن سفرها ابراز نارضایتی کردند؛ تا جایی که یکی از گلایههای مردم در سامانه فارس من این است که چرا سفرهای سیاحتی و گردشگری و موج مسافران به کشورهای همسایه و حتی کشورهای اروپایی که در آن کشورها کرونا هر روز قربانی میگیرد، همچنان برقرار است؛ اما امکان سفر زیارتی به عتبات با وجود کاهش مبتلایان به کرونا در کشور عراق وجود ندارد؟
بندهایی از پروتکل بهداشتی برای اعزام زوار به عتبات
در این باره معاون عتبات سازمان حج و زیارت با بیان اینکه پاسخ این سؤال را باید وزارت بهداشت دهد، میگوید: ما پروتکلهایی تدوین کردیم تا بتوانیم سفر به عتبات را از سر بگیریم. یکی از این محدودیتها در تدوین پروتکل بهداشتی برای برقراری اعزام به عتبات در صورت موافقت ستاد کرونا، ممنوعیت اعزام افرادی که بیماری زمینهای دارند، به شمار میرود. علاوه بر این، پیشنهاد دادیم که برای برقراری سفر به عتبات اعزامها از شهرهای زرد و آبی صورت گیرد و هیچ زائری از شهرهای پرخطر یا قرمز و حتی نارنجی عازم عتبات نشود.
حجتالاسلام رحمانی توجه به میانگین سنی زائران و ارائه جوابیه منفی آزمایش PCR را از دیگر بندهای دستورالعمل بهداشتی برای ازسرگیری سفر به عتبات عنوان میکند و میافزاید: امیدواریم با اهتمام به رعایت دستورالعملها مسیر زیارت عتبات بازگشایی شود و شاهد تشریف با برنامه دقیق و حفظ سلامت زائران باشیم.
اعزارم روزانه ۵ هزار زائر به عتبات در ماههای رجب و شعبان که بر اثر کرونا به صفر رسید
سفر به عتبات که اکنون متوقف شده و هیچ اعزامی صورت نمیگیرد، در حالی است که هر ساله در ایام ماههای مبارک رجب و شعبان، تعداد متقاضیان سفر به عتبات آنقدر بالا بود که پروازهای فوقالعاده پیشبینی میشد؛ تا جایی که در این ماهها تا سال ۹۷ روزانه بیش از پنج هزار نفر به عتبات مشرف میشدند. به طوری که بر اساس آمارها در سالهای ۹۶ و ۹۷ که وضعیت اعزامها عادی بود، همزمان با ماههای رجب و شعبان ۲۷ هزار و ۱۵۰ نفر و ۲۹ هزار و ۸۷۰ هزار نفر به عتبات اعزام شدند. اما سال گذشته که به دلیل فرازونشیبهای سفر به عتبات و ناامنی، مشکلاتی در زمینه اعزام وجود داشت و پس از آن هم کرونا سفر به عتبات را متوقف کرد، هیچ زائری در ایام ماه رجب و شعبان به عتبات مشرف نشد.
این امر در حالی است که با توجه به تقارن ماههای مبارک رجب و شعبان با ایام نوروز، بیش از ۳۰ هزار نفر برای سفر نوروزی به عتبات پیش ثبتنام کرده بودند و قرار بود حتی برای اعزام متقاضیان قرعهکشی انجام شود. اما کرونا به یک باره موجب شد تا مرزها بسته شود و با توقف سفرها، حسرتی در دل عاشقان حسینی باقی بماند.
ممنوعیتهای سفرهای زیارتی ادامه دارد/ افزایش حس نیاز به تشرف به عتبات
در این ایام که کرونا موجی از ناراحتی را در دلها ایجاد کرده و هر روز خبر فوت عزیزی را میشنویم، حس نیاز به تشرف به حرم امام حسین (ع) و اماکن زیارتی بیش از گذشته حس میشود و همه مشتاق هستند تا با حضور در حرم سیدالشهدا (ع) آرام گیرند و دردهای خود را التیام بخشند، چرا که در روایتی از امام صادق (ع) داریم: «همانا نزد شما قبری است که هیچ فرد پریشانی نزد آن نمیآید، مگر آنکه خداوند از او دفع پریشانی کند و حاجتش را برآورد». با این وجود تنها سفری که از ابتدای شیوع کرونا تاکنون ممنوع است و همه محدودیتها درباره آن پابرجاست، سفرهای زیارتی به ویژه عتبات است.
برخی هم وزارت بهداشت را در زمینه برقرار نشدن سفر به عتبات مقصر میدانند؛ غافل از اینکه نه تنها مسؤولان سازمان حج و زیارت بلکه متولیان وزرات بهداشت نیز محدودیتهایی که اعمال میکنند برای حفظ سلامت زائران است.
عراق امکان پذیرش زائر خارجی را ندارد/ باید به تصمیم ستاد کرونا اعتماد کرد
مدیرعامل شرکت شمسا با بیان اینکه زیرساختهای عراق در شرایط کرونا برای پذیرش زائران مناسب نیست، میگوید: برقرار بودن سفرهای سیاحتی و ممنوعیت سفر به عتبات ممکن است افراد را دچار دوگانگی کند، اما نباید فراموش کرد که علاوه بر نامناسب بودن زیرساختهای بهداشتی در عراق، مقاومت بدن عراقیها هم با ایرانیان متفاوت است. از طرفی نیز باید توجه داشت که حتی اگر ایران و ستاد مبارزه با کرونا موافق برقراری سفر به عتبات باشد، طرف عراقی با وجود استقبالی که کرده است، به دلیل وضعیت موجود امکان پذیرش زائر خارجی را ندارد؛ همانطور که تاکنون هم هیچ زائر خارجی را نپذیرفته است.
وی با بیان اینکه تجمع زائران در یک محل نیز میتواند زمینهساز شیوع کرونا باشد، میافزاید: اجتماع در یک مکان از نظر بهداشتی عامل شیوع کرونا است و با توجه به تفاوت مقاومت بدن افراد، نباید تصمیم ستاد مبارزه با کرونا و متولیان امور بهداشتی کشور را زیر سؤال برد، بلکه باید به متولیان بهداشت و درمان و مسؤولان حج و زیارت اعتماد کرد و بدانیم که هر تصمیمی اتخاذ میشود برای سلامتی زائران است.
دعا کنید کرونا تمام شود و حرم باز شود
با همه فراز و نشیبهای یک ساله برای برقراری سفر به عتبات، بسیاری از این امر گلایه دارند که چرا همه سفرها برقرار است و وقتی به سفر زیارتی و عتبات میرسد، همه ممنوعیتها با قوت ادامه مییابد که مشاور وزیر بهداشت نیز در صفحه شخصی خود در این باره نوشته است: «از ابتدای کرونا خیلی جاها، خیلی از ممنوعیتها و خیلی از پروتکلها وضع شد، اما همه آنها به طریقی بعدا تغییر کرد… اما حرم امام حسین (ع) از آن ممنوعهایی بود که ممنوع ماند. شاید مثل کیش و منطقه آزاد زورش نمیرسید، شاید مثل سفرهای ترکیه و تایلند مقصد خیلی از ما نبود. هرچی بود اسمش حرم بود و بسته ماند. البته از نزدیک شاهد بودم که غرضی در کار نبود. اهل حرم رفتن مثل بقیه جاها فشار نیاوردن که بالا رفتن آمار گردن زیارت بیفتد. خودشان رعایت کردند. ولی دل است دیگر، گاهی میگیرد، هر چه استدلال بیاوری هم وقتی هوایی میشود، دلش حرم میخواهد تا آرام شود… اصلا به این فکر کردیم چقدر از خودمان دور شدیم؟ پیش از این از یک سرماخوردگی ساده گرفته تا بیماری صعب العلاج سرطانی، هرچه درد داشتیم، میبردیم پشت در همین خانه… دعا کنید کرونا تمام شود و حرم باز شود».
برچسب ها :گردشگری، عتبات، بهداشت
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0