پنجاه و یکمین گردهمایی معاونان پژوهشی واحدهای سازمانی جهاددانشگاهی سراسر کشور برگزار شد
به گزارش قائم آنلاین، پنجاه و یکمین گردهمایی معاونان پژوهشی واحدهای سازمانی جهاددانشگاهی سراسر کشور با حضور رییس جهاددانشگاهی، معاون پژوهش و فناوری این نهاد، مدیران گروه دفاتر تخصصی معاونت پژوهش و فناوری و حضور مجازی معاونان پژوهشی واحدهای سازمانی این نهاد در تاریخ ۲۹ بهمن در سالن جلسات دفتر مرکزی جهاددانشگاهی برگزار شد. در ابتدای
به گزارش قائم آنلاین، پنجاه و یکمین گردهمایی معاونان پژوهشی واحدهای سازمانی جهاددانشگاهی سراسر کشور با حضور رییس جهاددانشگاهی، معاون پژوهش و فناوری این نهاد، مدیران گروه دفاتر تخصصی معاونت پژوهش و فناوری و حضور مجازی معاونان پژوهشی واحدهای سازمانی این نهاد در تاریخ ۲۹ بهمن در سالن جلسات دفتر مرکزی جهاددانشگاهی برگزار شد.
در ابتدای این گردهمایی دکتر حمیدرضا طیبی با تاکید بر این که براساس تعالیم دین مبین اسلام در یک جامعه اسلامی وظیفه حاکمان اسلامی این است که سعادت دنیوی و اخروی را برای مردم آن جامعه فراهم کنند، گفت: سعادت دنیوی دارای شاخصههایی است که برخی از شاخصهای آن امنیت داخلی و خارجی، وجود رفاه مبتنی بر عدالت، داشتن درآمد مناسب، وجود سلامت جسم و روح، حاکم بودن اخلاق و قانون در جامعه، علم مدار بودن جامعه و دانش بنیان اداره کردن جامعه است.
وی افزود: دو محور اساسی تحقق سعادت دنیوی و اخروی هم توسعه فرهنگی و هم توسعه علمی و فناورانه است و وظیفه ما در جهاددانشگاهی از ابتدای تاسیس(در سال ۱۳۵۹) به درستی انتخاب این دو موضوع و الگوسازی توان کشور در بحث توسعه فرهنگی و بحث توسعه علمی و فناورانه بوده است.
رییس جهاددانشگاهی ادامه داد: در توسعه علمی و فناورانه هم الگوی ما خداوند متعال است که هم علم و هم فن مطلق است و این توانمندی را در انسان به ودیعه گذاشته تا آنها نیز خلاق باشند و بتوانند کارهای بزرگ انجام دهند.
دکتر طیبی با اشاره به اینکه به رغم وجود مشکلات فراوانی که در جامعه با آن مواجه هستیم که شامل تحریم، عدم وجود برنامهریزیهای درست و بلندمدت، اختلافات سیاسی و فشار مالی است ادامه داد: اما وظیفه ما در حوزه پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی انجام فعالیتهای شاخص علمی به ویژه فعالیتهای شاخص فناورانه در همهی واحدهای سازمانی جهاددانشگاهی با هدف ایجاد روحیه امید در مردم و به ویژه جوانان در این شرایط حساس کشور و کمک به تامین نیازهای جامعه و صنعت و فراهم آوردن شرایط مالی مناسب برای همکاران در جهاددانشگاهی است.
وی ادامه داد: یکی از اهداف ما در انجام کارهای شاخص علمی و فناورانه علاوه بر تامین نیازهای جامعه و صنعت این است که از طریق تشکیل شرکتهای دانشبنیان بتوانیم شرایط مناسب مالی و رفاهی را هم برای خالقان فناورانه خودمان و هم برای سایر همکاران ایجاد کنیم.
رییس جهاددانشگاهی ادامه داد: در حوزه علوم انسانی نیز کمک به حل مشکلات مدیریتی جامعه و کمک به حل مشکلات خانواده را به عنوان هسته اصلی تشکیل جامعه، هدف خودمان قرار دادهایم و در راستای تحقق این سیاست مهم یکی از برنامههای ما این بود که همه واحدهای جهاددانشگاهی براساس مزیتهای استانی خودشان و نیازهای ملی دارای فعالیتهای شاخص علمی و به ویژه فناورانه باشند.
دکتر طیبی گفت: واحدهای توانمند باید روز به روز فعالیت خودشان را توسعه دهند و وظیفه ما و شما(روسای واحدها) نیز به عنوان مدیران این است که با انتخاب درست زمینههای کاری را انجام دهیم، برنامهریزی درست داشته باشیم، ایجاد زیرساختهای مناسب و تامین منابع مالی مناسب برای اجرای اهداف پژوهشی را برای کمک به آنها داشته باشیم.
رییس جهاددانشگاهی با بیان این که باید واحدهای جهاددانشگاهی بعد از گذراندن دوران بلوغ پژوهشی دارای عملکرد مالی مناسب باشند، تصریح کرد: معاونت پژوهش و فناوری باید نگاه جدی و نظارت جدی بر حوزه عملکرد گروههای پژوهشی و مراکز خدمات تخصصی به لحاظ انتخاب زمینه کاری مناسب، داشتن نیروهای توانمند، عملکرد در زمینههایی که انتخاب شده و همچنین نظارت بر عملکرد مالی مناسب در همه حوزهها را داشته باشد.
وی تاکید کرد: ادغام گروههای پژوهشی و مراکز تخصصی که ضعیف هستند در حوزههایی که امکان پذیر است را باید بررسی کنیم و این امکان را به وجود بیاوریم که بتوانیم گروههای پژوهشی بزرگ و توانمند در سراسر کشور داشته باشیم.
رییس جهاددانشگاهی بیان کرد: وظایف ما در حوزه پژوهش و فناوری انجام کارهای شاخص علمی و فناورانه و پس از انتشار مقاله، نوشتن کتاب و تجاریسازی این فعالیتها است. سیاست ما در جهاددانشگاهی این است، زمانی که فعالیت فناورانه به بلوغ میرسد و در جامعه و صنعت مورد استفاده قرار میگیرد، باید به صورت شرکت فناور و دانش بنیان از بدنه این نهاد جدا شده و به صورت حرفهای در بیرون فعالیت خود را ادامه دهد.
وی در پایان تاکید کرد: ان شاالله مجموعه فعالیتهای این نهاد منجر به این شود جهاددانشگاهی در خدمت توسعه علمی و فناورانه و تحقق اقتصاد دانش بنیان در کشور روز به روز نقش مهمتر و ارزندهتری را ایفا کند.
تاسیس صندوق پژوهش و فناوری/راه اندازی شبکه آزمایشگاهی جهاددانشگاهی
در ادامه دکتر محمدرضا پورعابدی به مهمترین اقدامهای انجام شده در حوزه پژوهش و فناوری اشاره کرد و گفت: بازنگری در ساختار ارزشیابی گروههای پژوهشی، ارزیابی مراکز خدمات تخصصی، ایجاد مراکز تحقیقات و فناوری، همکاری در اصلاح آیین نامه ارتقا براساس نوع فعالیتهای جهاددانشگاهی، تاسیس صندوق پژوهش و فناوری، تغییر مدل کسب و کار در حوزه پژوهش و فناوری، انجام کار پژوهشی و کسب فناوری درون قرارداد حرفهای و راه اندازی شبکه آزمایشگاهی جهاددانشگاهی از مهمترین اقدامهای انجام شده در حوزه پژوهش و فناوری است.
وی همچنین به بیان گزارشی از طرحهای فناورانه جهاددانشگاهی پرداخت و افزود: در سال جاری ۳۱ طرح فناورانه جهاد به ۴۰ طرح افزایش داشته است که از این تعداد ۲۲ طرح در حوزه تخصصی فنی مهندسی علوم پایه، ۹ طرح در حوزه تخصصی کشاورزی و منابع طبیعی و ۹ طرح نیز در حوزه تخصصی علوم پزشکی است.
دکتر پورعابدی ادامه داد: از بین این ۴۰ طرح، یک طرح تولید جنین منجمد گاوهای گوشتی و شیری به پایان رسیده و ۳۹ طرح نیز فعال است که ۵ طرح بیش از ۷۰ درصد، ۷ طرح بیش از ۵۰ درصد و ۲۷ طرح بین ۲۰ تا ۵۰ درصد پیشرفت داشته است.
معاون پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی با اشاره به نکات قابل توجه در خصوص طرحهای فناورانه جهاددانشگاهی گفت: نوع شناسی طرحهای پذیرفته شده، دستیابی به نتایج و خروجیهای مشخص(فناوری-محصول)، تجاری سازی، توسعه محصول و بازار، جذب مشارکت – توسعه منابع و تامین بازار، توجه و به کارگیری کارفرمایان و استفاده کنندگان نهایی، شورای راهبردی و برگشت منابع مالی در حوزههای پژوهش و فناوری از مواردی است که باید در طرحهای فناورانه به آن توجه کرد.
وی با تاکید بر ضرورت ایجاد شرکت، افزود: عدم ادامه فعالیتهای به بلوغ رسیده در جهاددانشگاهی، عدم تخصیص تسهیلات دانش بنیان به فعالیتهای جهاددانشگاهی، به کارگیری منابع انسانی حرفهای و ساختار شناخته شده برای مشارکت با سایر سازمانها و نهادها (داخی-خارجی) از ضرورتهای ایجاد شرکت است.
دکتر پورعابدی با بیان توضیحاتی در رابطه با پیش بینی و عملکرد اهداف سه ساله و اشاره به افتخارات حوزه پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی، در ادامه منابع انسانی، ساختار، زمینه کار و منابع مالی را چالشهای حوزه پژوهش و فناوری عنوان کرد و افزود: منابع انسانی شامل کشف استعدادها، ارتقای استعدادها، حفظ و نگهداشت استعدادها، تربیت منابع انسانی چند سو توان و چیره دست، نظام جبران خدمات و حل مسایل منابع انسانی اولویت اول مدیران، ساختار نیز شامل متناسب سازی ساختارها با وظایف و فعالیتها، تدوین یک مدل یا مدلهای مناسب مشارکت، تدوین ساختارهای متناسب با تجاری سازی فناوری و کارهای کوچک و الگویی یا کار حرفهای، منابع مالی نیز شامل نظام بودجه ریزی در حوزه پژوهش و فناوری، افزایش نسبت بودجه جاری به در آمدی (فرصت یا تهدید)، استفاده بهینه از منابع دولتی و تنوع بخشی به حوزههای تامین مالی و زمینه کاری شامل انتخاب مدل مناسب برای ارتقاء زمینههای کاری، توجه به زنجیره تامین و ارزش، اولویت دادن به کارهای میان رشتهای و استفاده از توان اساتید دانشگاهی و ارتباط با دانشگاهها میشود.
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی، در ادامه مدیران گروه دفاتر تخصصی به ارایه گزارشی از فعالیتهای دفاتر خود پرداختند و در پایان پرسش و پاسخ برگزار و جمع بندی نهایی توسط دکتر پورعابدی ارایه شد.
برچسب ها :جهاد،پژوهش،فناوری
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0