کد خبر : 250974
تاریخ انتشار : شنبه 20 فوریه 2021 - 22:35
-

جشنواره صنایع‌دستی برگزیدگانش را شناخت

جشنواره صنایع‌دستی برگزیدگانش را شناخت

به گزارش قائم آنلاین، به نقل از روابط عمومی معاونت صنایع دستی، مراسم اختتامیه پنجمین جشنواره فجر صنایع‌دستی و هنرهای سنتی عصر روز شنبه (دوم اسفند ماه) با حضور علی‌اصغر مونسان (وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی)، پویا محمودیان (معاون صنایع‌دستی) و فعالان در موزه ملی ایران برگزار شد. ویدا توحدی، مدیرکل دفتر توسعه و

به گزارش قائم آنلاین، به نقل از روابط عمومی معاونت صنایع دستی، مراسم اختتامیه پنجمین جشنواره فجر صنایع‌دستی و هنرهای سنتی عصر روز شنبه (دوم اسفند ماه) با حضور علی‌اصغر مونسان (وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی)، پویا محمودیان (معاون صنایع‌دستی) و فعالان در موزه ملی ایران برگزار شد.

ویدا توحدی، مدیرکل دفتر توسعه و ترویج صنایع‌دستی در سخنانی درباره تفاوت این دوره با دوره‌های قبل اظهار کرد: علی‌رغم شرایط سخت، این دوره با شرایط کمی و کیفی خوبی برگزار شد و مشارکت هنرمندان کم‌نظیر بود.

او به حضور بیش از ۳۰۰ اثر از ۱۵۰ هنرمند سراسر کشور اشاره کرد و افزود: «تجلیل از فاطمه شاکری از استان بوشهر و پروین اباذری از استان کرمان از جمله مراسم افتتاحیه این دوره بود. همچنین نکوداشت استادان فقید صنایع‌دستی از ویژگی‌های اختتامیه محسوب می‌شود.

او ادامه داد: در این دوره جشنواره جوانانی را شناسایی کردیم که دنباله‌رو راه والدینشان خواهند بود. تلاش برای دیده شدن آثار هنرمندانی که در شهرها و روستاهای کوچک فعالیت می‌کنند از ویژگی‌های این دوره بود.

توحدی ایجاد تولیدات فاخر و کم‌تکرار، ارتقای سطح کیفی، ‌توجه به تقویت آثار و همچنین برقراری ارتباط با صنعتگران را از اهداف این دوره از جشنواره عنوان کرد.

در ادامه جمشید ساعی، بازمانده مرحوم استاد امیرساعی پیشکسوت رشته قلم‌زنی روی گفت: ما هیچ‌گاه فکر نمی‌کنیم پدر بین ما نیستند. پدر من از ۹ سالگی کار قلمزنی را آغاز کردند و فعالیت‌شان به سه دوره تقسیم می‌شود. او با استادانی مانند لاهیجی هم‌نسل بود. نزدیک به ۳۰ نفر از افراد خانواده مسیر پدر را ادامه می‌دهند و حتی پا را از آن سبک فراتر گذاشته و در دیگر سبک‌ها نیز فعالیت کردیم. خدا را شاکریم که این رشته را رشد و ادامه دادیم.

محمودیان، معاون صنایع دستی نیز در سخنانی بیان کرد: به نمایندگی از خانواده صنایع‌دستی به کادر درمان، به دلیل ایثار و گذشت بی‌شائبه‌شان تشکر می‌کنم.

او با اشاره به برگزاری پنجمین فجر صنایع‌دستی گفت: این دوره در روزهای طاقت‌فرسا برای صنعتگران و با مشقت‌های زیاد برگزار شد. باور داریم جشنواره فجر فضایی برای به نمایش گذاشتن هنرمندان این کشور است، بخش مهم این جشنواره رویش دوباره سرو در قلب هنرمندان است و فعالیت این عزیزان ما را کشوری برتر و مدعی در صنایع‌دستی به جهانیان معرفی می‌کند. صدرنشینی ما به دلیل ثبت شهر و روستاهای جهانی به دست همین صنعتگران اتفاق افتاد. ما خود را وامدار فرزندانی می‌دانیم که راه پدرانشان را ادامه دادند.

او با اشاره به پیام دوره پنجم جشنواره افزود: تسلیم نشدن در برابر یأس و سیاهی پیام این دوره است. این جشنواره ثابت کرد آفرینش‌های هنری در حوزه صنایع‌دستی علی‌رغم سخت‌ترین روزها تداوم دارد. استقبال استان‌ها برای شرکت در این رویداد شاهد این ماجراست.

محمودیان افزود: پرونده این دوره را در حالی می‌بندیم که افتخار می‌کنیم به آنچه در نمایشگاه‌مان شاهد بودیم و افتخار می‌کنیم که علی‌رغم مشکلات کنار هم ادامه دادیم. قطعا دوره ششم با چراغداری شما صنعتگران و هنرمندان باشکوه‌تر برگزار می‌شود.

در ادامه مونسان، پویا محمودیان و جبرئیل نوکنده رئیس کل موزه ملی ایران برای تقدیم لوح‌ها به برگزیدگان روی سن آمدند.

بهروز زرین‌دشتی در رشته سرامیک، سارا هدایت طراحی لباس، حسن رحمانی لایه‌چینی موفق به دریافت سرو سمین شدند.

همچنین زهرا کوشایی‌فر در رشته درخت‌های سنتی، زینب مسعودی تذهیب، عباس جلالی‌کیا منبت چوب، سارو مقرچیان حکاکی فلز، وجیه سادات جلالی معرق چوب و حبیب آروان در رشته قلمزنی موفق به دریافت دیپلم افتخار شدند.

از جمشید ساعی و محمد شیشه‌گر در رشته قلمزنی به عنوان بازماندگان تقدیر و دیپلم افتخار به آنها اهدا شد.

ساناز نتاج در رشته دوخت‌های سنتی، جعفر جعفرصالحی، سمیه احمدی، علیرضا محمدی نیک و حمیده میرزایی نیز در این مراسم مورد تقدیر قرار گرفتند.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

15 − شش =