کد خبر : 254851
تاریخ انتشار : جمعه 12 مارس 2021 - 8:25
-

مراقبت ویژه ضد کرونا از سالمندان در نوروز

مراقبت ویژه ضد کرونا از سالمندان در نوروز

به گزارش عصرقائم، یکی از گروه‌های در معرض خطر در دوران شیوع بیماری کووید-۱۹، سالمندان هستند. سالمندانی که یا تنها زندگی می‌کنند یا به بیماری زمینه‌ای مبتلا بوده یا دچار ناتوانی هستند. بر این اساس در ایام نوروز وزارت بهداشت برنامه ویژه‌ای برای این گروه‌ از افراد دارد تا در نوروز هم از ابتلا به

به گزارش عصرقائم، یکی از گروه‌های در معرض خطر در دوران شیوع بیماری کووید-۱۹، سالمندان هستند. سالمندانی که یا تنها زندگی می‌کنند یا به بیماری زمینه‌ای مبتلا بوده یا دچار ناتوانی هستند. بر این اساس در ایام نوروز وزارت بهداشت برنامه ویژه‌ای برای این گروه‌ از افراد دارد تا در نوروز هم از ابتلا به کرونا در امان بمانند.

بر همین اساس وزارت بهداشتی‌ها اعلام کردند که در برنامه نوروزی تشدید گام چهارم بسیج ملی طرح “شهید حاج قاسم سلیمانی”، اولین گامی که برمی‌داریم، مراقبت از ۲۰ تا ۲۵ درصد از جمعیتی است که بین ۸۰ تا ۸۵ درصد از مرگ‌های ناشی از کووید-۱۹ را رقم می‌زنند؛ یعنی جمعیت سالمند و جمعیت مبتلا به بیماری‌های زمینه‌ای که طبق گفته وزیر بهداشت این جمعیت تا امروز بین ۸۰ تا ۸۵ درصد مرگ‌های ناشی از کرونا را رقم زدند.

جزییات مراقبت ویژه سالمندان، افراد با بیماری‌های زمینه‌ای و مادران باردار

طبق برنامه نوروزی وزارت بهداشت که در قالب گام چهارم طرح بسیج ملی شهید سلیمانی ارایه می‌شود، برنامه ویژه‌ای برای مراقبت ویژه سالمندان، افراد با بیماری‌های زمینه‌ای و مادران باردار در ایام نوروز انجام می‌شود که این افراد در قالب گروه‌هایی تقسیم بندی شده و مورد هدف‌گذاری قرار گرفته‌اند.

– گروه نیازمند به قرنطینه خانگی: بر اساس شواهد حدود ۳۵ درصد افراد مبتلا دارای علائم خفیف یا متوسط هستند. این میزان حدود ۱۰۸ هزار نفر برآورد می‌شوند که باید طی ۱۴ روز و روزانه ۷۷۵۰  مورد مراقبت قرار گیرند. برای این گروه مراقبت‌های لازم و پیگیری مطابق دستورالعمل به مدت ۱۴ روز توسط بهورزان و مراقبین سلامت در ‌نظام شبکه بهداشتی درمانی و اقدامات حمایتی توسط بسیج انجام می‌شود.

– گروه مشکوک و بدون علامت که باید تحت نظر باشند: باید توجه کرد که حدود ۶۵ درصد افراد شناسایی‌شده که در معرض تماس نزدیک بوده‌اند، اما بدون علامت هستند، باید توسط تیم‌های رهگیری مراقبت شده و تحت نظر مراقبین سلامت و بهورزان در نظام شبکه بهداشتی درمانی باشند که تعداد آنها حدود ۲۰۲۰۰۰ هزار نفر برآورد می‌شود که روزانه باید حدود ۱۴۴۰۰ نفر مورد مراقبت و تحت نظر مراقبین سلامت و بهورزان قرار گیرند.

۵ گروه سالمندان در کشور

در عین حال گروه سالمندان پرخطر نیز در طرح نوروزی بسیج ملی شهید سلیمانی به پنج گروه برای مراقبت و حمایت تقسیم شده‌اند و اعلام شده که گروه سالمندان پرخطر بر اساس بضاعت طرح در حمایت از آن‌ها می‌توانند در گروه‌های زیر مراقبت و حمایت شوند:

– سالمندان سالم با حداقل خطر: این گروه به عنوان مثال سالمندان ۶۰ تا ۷۴ ساله‌ای را  که در مناطق حاشیه‌ای زندگی نمی‌کنند و هم ابتلا و ناتوانی ندارند و با خانواده زندگی می‌کنند، شامل می‌شود. این گروه حدود ۶۷ درصد سالمندان کشور را در برمی‌گیرد.

– سالمندانی که فقط یکی از سه فاکتور خطر تنهایی، سن بالای ۷۵ سال، زندگی در مناطق حاشیه‌ای را دارند که این گروه حدود هفت درصد از جمعیت سالمندان کشور را شامل می‌شود.

– سالمندانی که از سه فاکتور خطر دو فاکتور خطر از فاکتورهای تنهایی، سن بالای ۷۵ سال، زندگی در مناطق حاشیه‌ای را دارند، اما فاقد ناتوانی و ابتلا به بیماری زمینه‌ای هستند که این گروه نیز حدود پنج درصد جمعیت سالمندان کشور را در بر می‌گیرد.

– همه سالمندان گروه بالا با یکی از دو فاکتور خطر، ناتوانی عملکردی در انجام فعالیت‌های روزمره ADL، یا ابتلای همزمان به حداقل دو بیماری زمینه‌ای نیز گروه دیگری هستند که در این طرح مشخص شده‌اند و حدود  ۲۰ درصد جمعیت سالمندان کشور را شامل می‌شوند.

– کلیه سالمندان گروه بالا بعلاوه سالمندانی که دارای حداقل یک بیماری صعب‌العلاج مثل سالمندان دیالیزی یا سرطانی و … یا حمله بیماری در وضعیت حاد و شدید و کنترل نشده هستند. همچنین سالمندانی که علائم مشکوک به کووید ۱۹ دارند یا در تماس با یک مورد مشکوک یا شناخته‌شده کووید بوده‌اند و کلیه سالمندان ساکن در مراکز نگهداری شبانه‌روزی نیز آخرین گروه مشخص شده در طرح نوروزی وزارت بهداشت در حوزه سالمندان هستند که این گروه هم حدود پنج درصد کل سالمندان کشور را در برمی‌گیرد.

لزوم رهگیری هفتگی افراد در معرض خطرِ تحت پوشش شبکه بهداشتی

طبق برنامه نوروزی تشدید گام چهارم بسیج ملی طرح “شهید حاج قاسم سلیمانی”، افراد در معرض خطر که تحت پوشش پایگاه‌های سلامت و خانه‌های بهداشت قرار دارند، حتی اگر علامتی نداشته باشند، باید در هفته حداقل یک‌بار از طریق مراقبین سلامت و بهورزان مورد پیگیری، رهگیری و احوالپرسی قرار گرفته و توصیه‌های لازم به‌ویژه عدم خروج از منزل، عدم تشکیل دورهمی‌ها و میهمانی‌ها، استفاده از ماسک، شستن دست‌ها و فاصله‌گذاری فیزیکی دو متر به آنها ارائه شود. در عین حال ثبت پیگیری‌های انجام شده در پرونده الکترونیک سلامت افراد در معرض خطر الزامی است.

باید توجه کرد که در صورت یافتن هرگونه علائم باید تیم مراقبت در منزل را برای معاینه این گروه پرخطر و انجام تست سریع فراخواند. پیگیری مستمر تلفنی باعث دلگرمی گروه آسیب‌پذیر و افزایش رضایتمندی آنان و اطرافیان آنها خواهد شد. همچنین برای تقویت مراقبت سالمندان باید لیست سالمندان پرخطر و خیلی پرخطر و افراد مبتلا به بیماری‌های زمینه‌ای و غیرواگیر تهیه شده و برنامه‌ریزی برای مراقبت‌های ویژه انجام شود.

هماهنگی با پایگاه‌های اورژانس ۱۱۵ برای خدمت دهی در نوروز

طبق برنامه نوروزی تشدید گام چهارم بسیج ملی طرح “شهید حاج قاسم سلیمانی”، پایگاه‌های اورژانس ۱۱۵ به‌طور شبانه‌روزی در خدمت مردم بوده و برای انتقال بیماران نیازمند به بستری در بیمارستان‌ها باید مورد استفاده مراکز منتخب کووید-۱۹ و تیم‌های مراقبت در منزل قرار گیرند. پایگاه‌های اورژانس خود باید توان اخذ پذیرش از بیمارستان را داشته و پاسخگوی نیاز آن دسته از بیماران باشند که نگهداری‌شان در منزل امکان‌پذیر نیست. لیست مراکز منتخب کووید-۱۹ (محل استقرار تیم‌های مراقبت در منزل) باید از طریق معاونت‌های بهداشت دانشگاه‌ها در اختیار پایگاه‌های اورژانس قرار گیرد.

حق مسافرگیری ۶۰ درصدی وسایل حمل و نقل عمومی

یکی دیگر از موضوعاتی که در برنامه نوروزی تشدید گام چهارم بسیج ملی طرح “شهید حاج قاسم سلیمانی”، مورد توجه قرار گرفته و بر آن تاکید شده است، موضوع برقراری محدودیت‌ها در سفر و استفاده از حمل و نقل عمومی در سفر است. به طوری که دستورالعمل‌هایی در این زمینه در قالب طرح اعلام شده است که در تعطیلات نوروز باید مورد توجه قرار گیرد.

بر اساس این طرح، هواپیما، قطار و اتوبوس‌های بین‌شهری حق مسافرگیری بیش از ۶۰ درصد ظرفیت خود را ندارند. در عین حال در این وسایل حمل و نقل عمومی باید آموزش‌های مرتبط با پیشگیری و حفاظت فردی اعم از استفاده از ماسک، شستشوی دست‌ها و فاصله‌گذاری فیزیکی با مناسب‌ترین روش به مسافرین منتقل شود.

 در عین حال تاکسی‌ها، اتوبوس‌ها و واگن‌های مترو در پایانه‌های مربوطه باید به‌طور مرتب حداقل سه بار در روز ضدعفونی شوند.

درخواست از نیروهای مسلح برای نظارت بر رعایت پروتکل‌های بهداشتی در خطوط اتوبوسرانی و مترو

وزارت بهداشتی‌ها توصیه کرده‌اند که جهت نظارت بر رعایت فاصله‌گذاری فیزیکی، رعایت پروتکل‌های بهداشتی و عدم اجازه ورود بیش از ۶۰ درصد ظرفیت در این وسایل حمل و نقل، از  مشارکت نیروهای مسلح برای تأمین سرباز در خطوط اتوبوس‌رانی و مترو استفاده شود.

لزوم اسکن کارت ملی در اپلیکیشن ماسک در ادارات 

همچنین نیروهای حراست و بسیج کارکنان در سازمان‌ها و ادارات دولتی و غیردولتی باید برای غربالگری و همچنین اسکن کارت ملی کلیه کارکنان و مراجعین، در اپلیکیشن ماسک اقدام و از ورود افراد با تست مثبت جلوگیری کنند. همچنین بسیج اقشار یا کارکنان با تهیه پیام‌های آموزشی و اطلاع‌رسانی از طریق برنامه‌های کاربری، کارکنان را آگاه کرده و لیست مراکز منتخب کووید-۱۹ را با آن‌ها به اشتراک بگذارند.

دستورالعمل منع تجمع در دفاتر پست و پیشخوان

همچنین به‌منظور جلوگیری از تجمع در بانک‌ها، دفاتر پست و پیشخوان دولت در این ایام، ورود به این محل‌ها فقط به تعداد گیشه‌ها امکان‌پذیر بوده و باید خودکار مشترک از سکوی این‌گونه مراکز جمع‌آوری شود. باید مراجعین مراکز فوق پیوسته به استفاده از سیستم‌های آنلاین تشویق شوند. برای تشدید و استمرار این امر نیاز به مداخله مستمر از سوی استانداری‌ها و فرمانداری‌ها وجود دارد.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

هجده + 15 =