دیابتی ها حواسشون به این علائم باشه
شروع دیابت بیشتر با برخی علائم همراه خواهد بود که به مرور شدیدتر خواهند شد و بهتر است از ابتدای برخورد با این علائم، به پزشک متخصص مراجعه کنید.
به گزارش عصرقائم، بسیاری از افراد یعنی تقریباً یک و نیم میلیون انسان در هر سال در کشور های بزرگ به دیابت مبتلا می شوند. دیابت یکی از بیماری های رایج در بین مردم دنیا است که حتماً باید علائم آن در نظر گرفته شود. زیرا اگر به آن توجه نکنید ، ممکن است شرایط سختی را ایجاد کند.
تشنگی زیاد
اولین علامت دیابت می تواند تشنگی زیاد باشد زیرا قند موجود در خون باعث تشنگی افراد می شود. کلیه ها هم می خواهند گلوکز اضافه را دفع کنند و در نتیجه به آب زیادی نیاز دارند و معمولاً پزشکان توصیه می کنند که افراد مبتلا به دیابت در طول روز بین ۴ تا ۶ فنجان آب بنوشند ؛ اما اگر احساس کردید که بعد از آبرسانی باز هم تشنگی شما برطرف نشد، حتما به پزشک اطلاع رسانی کنید.
ادرار مکرر
بدن در اوایل ابتلا به دیابت ادرار زیادی تولید می کند و علت آن هم این است که می خواهد قند خون اضافه را دفع کند. در نتیجه شما اکثر اوقات به دستشویی مراجعه می کنید و این اتفاق برای بدن یک فرد دیابتی نرمال و طبیعی است. تقریباً تعداد میانگین رفتن به دستشویی برای افراد مبتلا به دیابت باید بین ۷ الی ۸ بار در طول روز باشد اما در بعضی از افراد به ۱۰ بار هم می رسد که آن هم طبیعی محسوب می شود اما اگر احساس کردید، بیشتر از حد طبیعی به دستشویی مراجعه می کنید و چندین بار هنگام شب برای دستشویی رفتن بیدار می شوید ، حتماً باید به پزشک خود اطلاع رسانی کنید.
گرسنگی شدید
دیابت می تواند عاملی برای افزایش غیر قابل کنترل قند خون باشد. هم زمان باعث می شود که سلول ها نتوانند گلوکز را برای تولید انرژی به کار بگیرند. کمبود انرژی هم عامل ایجاد افزایش گرسنگی خواهد بود. اگر احساس کردید که شما حتی بعد از خوردن یک وعده غذایی کامل باز هم گرسنه هستید، بهتر است که به پزشک مراجعه کنید.
خستگی
از آنجایی که دیابت قند خون بالایی را در افراد ایجاد می کند اما از قند خون برای انرژی استفاده نمی کند، در نتیجه فرد احساس خستگی خواهد داشت. ادرار مکرر هم می تواند خواب افراد را به هم بزند و خستگی آن ها را مضاعف کند. بین خستگی معمولی و خستگی بی دلیل ، تفاوت زیادی وجود دارد. خستگی معمولی بعد از استراحت بهبود پیدا می کند اما خستگی حاصل از دیابت، حتی با خواب کافی هم بهبود پیدا نمی کند و حتما باید به پزشک مراجعه کرد.
تاری دید
طبق مطالعات انجام شده، سطح بالای گلوکز خون در بافت های بدن باعث تاثیر منفی روی لنز های چشم می شود، توانایی تمرکز بینایی را کاهش می دهد و باعث تاری دید خواهد شد. دیابت همچنین باعث می شود که رگ های خونی جدید در بدن شکل بگیرند که اگر درمان نشوند، عاملی برای نابینایی خواهند بود. اگر در کنار دیابت هرگونه مشکلی از جمله تاری دید داشتید، حتما باید در سریع ترین زمان ممکن به پزشک مراجعه کنید تا علت را تشخیص دهند و از آسیب های بعدی جلوگیری نمایید.
بریدگی و کبودی هایی که بهبود پیدا نمی کنند
دیابت می تواند باعث آسیب دیدگی پوست مانند بریدگی یا کبودی شود که به آرامی بهبود پیدا می کند یا اصلاً خوب نمی شود. فشار خون بالا باعث سفت شدن رگ های خونی، کاهش جریان خون و جلوگیری از اکسیژن رسانی و تغذیه رسانی می گردند. در نتیجه کبودی و بریدگی بهبود نخواهد پذیرفت. همین ممکن است وضعیت سیستم ایمنی را به هم بزند و فرآیند ترمیم زخم های بدن را کُند کنَد. اگر متوجه شدید که این کبودی ها و بریدگی ها خوب نمی شوند، حتماً باید به متخصص مراجعه کنید.
کاهش وزن بدون دلیل
کاهش وزن بدون ایجاد هیچ تغییری در رژیم غذایی می تواند یکی از علائم رشد دیابت باشد که تاثیر زیادی روی بدن خواهد گذاشت. مشکلاتی مثل تیروئید پرکار، سرطان و دیابت هم می توانند عاملی برای کاهش وزن بدون دلیل باشند. هنگامی که افراد مبتلا به دیابت گلوکز زیادی را از طریق ادرار از دست می دهند، کالری بدنشان کاسته می شود و سلول ها گلوکز را برای جذب انرژی در اختیار ندارند و در نتیجه بدن شروع به سوخت چربی ها می کند تا انرژی لازم را ایجاد کند و همین عاملی برای کاهش وزن خواهد بود. پس اگر بدون دلیل وزن شما کاسته شد، به پزشک مراجعه کنید.
احساس گزگز ، درد و بی حسی در دست و پا
دیابت می تواند عاملی برای آسیب دیدگی عصب یا نوروپاتی باشد که عاملی برای گزگز و بی حسی در دست و پا است که این وضعیت خطرناک محسوب می شود و بی حسی هم می تواند عامل ایجاد بریدگی یا آسیب دیدگی هایی در افراد باشد و همه این زخم ها در دیابت دیر بهبود پیدا می کند. اگر هر کدام از این مشکلات را تجربه کردید، حتما به پزشک مراجعه کنید.
تجربه نکردن علامت خاص
بعضی از افراد دیابتی علامتی را احساس نمی کنند. گاهی اوقات ممکن است این افراد با افزایش وزن، گرسنگی مداوم یا افزایش خستگی به دلیل سطوح انسولین بالا مواجه شوند اما این علائم در دیگر وضعیت ها هم وجود دارد. بنابراین انجام یک آزمایش خون می تواند علت را مشخص کند. پس بهتر است که روتین و چکاپ خود را به طور منظم انجام دهید.
برچسب ها :دیابت،پزشک، گزگز
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0