عوارض کمبود کلسیم برای بدن
کلسیم فراوانترین مادهٔ مغذی در بدن است که به استحکام استخوانها و دندانها کمک میکند و در تنظیم عملکرد ماهیچهها از جمله ماهیچه قلب نقش دارد.
به گزارش عصرقائم، پوکی استخوان در بزرگسالان و راشیتیسم در کودکان از عوارض کمبود کلسیم است و شکستگی های ستون فقرات، مچ دست و مفصل ران نیز از شایع ترین پیامدهای پوکی استخوان است.
کمبود کلسیم همچنین منجر به تغییر شکل اسکلت و مفصل، درد استخوان، گرفتگی عضلات و معده، احساس سوزن سوزن شدن در نوک انگشتان، عصبی شدن و تحریک پذیری، اختلال حافظه و سردرد می شود و همچنین می تواند باعث مشکلات تنفسی شود.
به گزارش وب ام دی، در یک فرد سالم کلسیم اضافی که به همراه غذا وارد بدن می شود از طریق مدفوع، ادرار و عرق و در زنان شیرده نیز با شیر دفع می شود. در عین حال در افراد آسیب پذیر و مستعد، افزایش مصرف کلسیم می تواند منجر به تشکیل سنگ کلیه شود.
بنا بر اعلام سیستم خدمات بهداشت ملی بریتانیا (ان اچ اس)، در سالهای اخیر موارد ابتلا به نرمیاستخوان در انگلیس افزایش پیدا کرده است، هر چند تعداد مبتلایان هنوز به طور نسبی کم است.
عواملی غیر از رژیم غذایی مانند پیشینهٔ خانوادگی، جنسیت، نژاد و استعمال سیگار و همچنین نداشتن فعالیت بدنی، نقش مهمی در میزان ابتلا به پوکیاستخوان دارند.
کلسیم مورد نیاز بدن را باید با رژیمغذایی متنوع و متعادل تأمین کنیم.
بنابر گزارش بی بی سی، لبنیات مانند شیر، پنیر و ماست منابع خوب کلسیم هستند. استخوان ماهی هم دارای کلسیم است و خوراکهای ساردین و کنسرو سالمون و انواع ماهیهای کوچک منبع خوبی برای کلسیم هستند.
سبزیجات سبز مانند بروکلی، بامیه و کلم هم منابع سرشار کلسیم هستند.
برچسب ها :کلسیم،استخوان،دندان
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0