کد خبر : 262842
تاریخ انتشار : دوشنبه 26 آوریل 2021 - 11:45
-

تدوین ۲هزار استاندارد شغلی

تدوین ۲هزار استاندارد شغلی

رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای با بیان اینکه طی ۱۸ ماه گذشته ۲ هزار استاندارد جدید شغلی تهیه کرده‌ایم، گفت: ۵۱درصد از آموزش‌های فنی و حرفه‌ای تقاضامحور است.

به گزارش عصرقائم، علی اوسط هاشمی در گفت‌وگو ، در مورد مشاغل جدید استارتاپ‌ها و آموزش فنی و حرفه‌ای اظهار داشت: بعد از انقلاب تعداد ۵ هزار و ۴۰۰ استاندارد شغلی مهارتی تدوین شده بود که سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای آنها را پوشش می‌داد، اما در ۱۸ ماه گذشته که در این سازمان حاضر شده‌ام تا امروز ۲ هزار استاندارد جدید شغلی مهارتی تدوین کرده‌ایم.

وی افزود: امروز ارزیابی شغلی و شایستگی مشاغل و خود جایگاه مشاغل به عنوان وجوه استاندارد شغلی و مهارتی شناخته می‌شوند و ما با مشارکت اتحادیه‌ها به بازنگری استانداردهای مشاغل اقدام می‌‌کنیم. مثلاً وقتی استاندارد شغل مرتبط با صنعت طلا و جواهر را تدوین می‌کنیم، نقش اتحادیه آن بسیار مؤثر است و از آن کمک می‌گیریم. از جمله در تألیفات کتاب‌های آموزش طلا، جواهر و مربیان مربوطه از اتحادیه کمک می‌گیریم تا استاندارد مطابق با واقعیت باشد.

رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای گفت: جهت‌گیری استانداردهای جدید شغلی برپایه پژوهش و بازارهای جدید و رویش مشاغل جدید است، همچنین این آموزش‌ها تقاضامحور و بازارمحور است. به گونه‌ای که کسانی که آموزش می‌بینند، با اطمینان خاطر مشغول کار شوند. الان با همکاری اتحادیه مربوطه به نتیجه رسیدیم تا هزار استاندارد جدید شغلی تا مردادماه رونمایی می‌شود و هزار استاندارد جدید هم تا هفته کار و کارگر رونمایی می‌شود و ۱۵۰۰ استاندارد جدید نیز در سال جاری رونمایی خواهد شد که در مجموع ۳۵۰۰ استاندارد رونمایی می‌شود.

هاشمی در مورد تقاضامحور بودن آموزش‌های مهارتی عنوان کرد: برای اولین‌بار در سال گذشته ۵۱ درصد از آموزش‌های فنی و حرفه‌ای تقاضامحور شد، در حالی که قبلاً زیر ۳۵ درصد از آموزش‌ها تقاضامحور بود و بنا است، در سال جاری ۳۰۰ مرکز جوار کارگاهی ایجاد شود. بعد از انقلاب ۸۰ مرکز جوارکارگاهی تاکنون ایجاد شده بود و این رقم تا سه برابر شدن به ۳۰۰ مرکز جوارکارگاهی در سال جاری می‌رسد.

وی افزود: در حال حاضر سهمیه بین استان‌ها مشخص می‌شود. به عنوان مثال در مجموعه سایپا و مس سرچشمه مراکز جوار کارگاهی احداث می‌شود تا کسانی که متقاضی جذب در این مجموعه‌های بزرگ هستند ابتدا در کارگاه جوار کارگاهی آموزش ببینند و سپس وارد کارخانه شوند.

به گفته رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای،‌ تحولات صنایع بزرگ شگرف است و در حوزه تکنولوژی با توجه به اینکه عمر فناوری‌ها به شدت کاهش یافته، بنابراین عمر مهارت‌ها نیز همزمان با فناوری کاهش پیدا می‌کند،لذا باید کارگران مرتب دوره‌های مهارتی و آموزش فنی و حرفه‌ای ببینند و کارگاه‌های جوار کارگاهی می‌توانند نقش آموزش مهارتی را برعهده بگیرند.

وی همچنین گفت: برخی از کارگاه‌های جوارکارگاهی بین سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای و بنگاه تولیدی بزرگ مشترک است و ما می‌خواهیم هر کارخانه یک مرکز آموزش جوار کارگاهی نیز داشته باشد.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

9 − دو =