کد خبر : 264495
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 4 می 2021 - 8:20
-

حمله تند وزیر خارجه فیلیپین به چین

حمله تند وزیر خارجه فیلیپین به چین

در تازه ترین جنگ لفظی با پکن بر سر دریای چین جنوبی، وزیر خارجه فیلیپین در یک پیام توئیتری با توضیحات گسترده خواستار خارج شدن کشتی های چین از آبهای مناقشه برانگیز شد.

به گزارش عصرقائم، به نقل از خبرگزاری رویترز، وزارت امور خارجه فیلیپین اعلام کرد نیروهای گارد ساحلی چین برای قایق‌های فیلیپینی که در منطقه آب‌های مورد اختلاف دو کشور در دریای چین جنوبی گشت می‌زدند، مزاحمت ایجاد کرده‌اند و دولت مانیل به این اقدام اعتراض کرده است.

همزمان تئودور لوکسین، وزیر خارجه فیلیپین با واژگانی توهین‌آمیز از چین خواست تا از منطقه مورد مناقشه خارج شود. وی در توییتر نوشت: «چین، دوست من، چطور بگویم که مؤدبانه باشد؟ بگذار ببینم … آهان، گورت را گم کن.»

لوکسین در ادامه توییت خود خطاب به چین نوشته است: «تو مثل یک موجود زشت هستی که می‌خواهد توجه پسری زیبا را به خود جلب کرده و با او دوست شود.»

تئودور لوکسین اغلب در توییتر تندزبان است و واژگان ناپسند به کار می‌برد. او در توجیه توییت اخیرش ادعا کرد که «زبان دیپلماتیک و مؤدبانه معمولاً به جایی نمی‌رسد.»

رودریگو دوترته، رئیس جمهوری فیلیپین همواره تلاش کرده است تا موضع خود را نسبت به چین دوستانه نشان دهد اما وزارت امور خارجه فیلیپین تاکنون ده‌ها بار به اقدامات ایذایی چین در آب‌های مورد اختلاف دو کشور اعتراض کرده است.

این اعتراضات در روزهای اخیر با اظهارات رئیس دستگاه دیپلماسی فیلیپین و وزیر دفاع این کشور علیه دولت پکن، به شکل فزاینده‌ای به تنش‌های موجود دامن زده است.

دلفین لورنزانا، وزیر دفاع فیلیپین نیز به نوبه خود خواستار پایان دادن چین به گشت‌زنی‌هایش در منطقه مورد مناقشه شده است. لورنزانا اواخر روز یکشنبه در یک پیام ویدئویی گفت: «ما تصدیق می‌کنیم که امکانات نظامی چین از ما پیشرفته‌تر است، اما این دلیل نمی‌شود که ما به عنوان یک ملت، دفاع از منافع ملی و عزت خود را کنار بگذاریم.»

چین ادعای مالکیت بر تقریبا تمام آب‌های دریای چین جنوبی را دارد. اختلافات فزاینده‌ بین مانیل و پکن در اوایل ماه مارس، پس از آن آغاز شد که مقامات مانیل از مشاهده بیش از ۲۰۰ شناور چینی مشکوک در نزدیکی آب‌سنگ «ریف ویتسون» خبر دادند.

دولت فیلیپین ابتدا خواستار دور شدن آن شناورها شد و سپس کشتی‌های گارد ساحلی خود را به منطقه اعزام کرد. چین مدعی مالکیت بر این صخره‌های مرجانی است.

شماری از کشتی‌های چینی تاکنون این محل را که در حدود ۳۲۵ کیلومتری غرب استان پالاوان فیلیپین است ترک کرده‌اند؛ اما تعداد زیادی از آنها هنوز در منطقه باقی مانده‌اند. دولت فیلیپین می‌گوید این آب‌سنگ در یک منطقه دریایی شناخته شده بین‌المللی واقع شده و مانیل دارای حق انحصاری بهره‌برداری از شیلات، نفت، گاز و سایر منابع آن است.

ایالات متحده آمریکا گفته است که در میان اختلافات سرزمینی چین و فیلیپین، در کنار فیلیپین می‌ایستد.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

دو × پنج =