رهپیک افزود: در مجلس دهم نمایندگان بر اساس مصوبه شورای نگهبان در سال ۹۶ طرحی را تهیه کردند که جزئیات این شرایط را تعیین کنند. شورای نگهبان مواد این طرح در مورد، سن، مدرک و سابقه نامزدهای ریاست جمهوری را تأیید کرد و مخالف قانون اساسی و شرع ندانست. هیئت نظارت مجمع ایراد گرفت که طبق سیاستهای کلی شورای نگهبان باید در این موضوع مصوبه داشته باشد نه مجلس.
عضو شورای نگهبان گفت: لذا شورای نگهبان مصوبه قبلی خود را بازنگری کرد و تقریباً همان مواردی که در مصوبه مجلس بود و شورا ایرادی به آن نداشت مصوب کرد. بر این اساس شرایط ثبتنام در انتخابات ریاست جمهوری شامل؛ سن ۴۰ تا ۷۵ سال، مدرک تحصیلی حداقل کارشناسی ارشد، گواهی عدم سوءپیشینه و ۴ سال سابقه مدیریت کلان تعیین شد لذا این مصوبه امر جدیدی نبوده است.
دعوت اساتید دانشگاههای تهران از رئیسی
برای حضور در انتخابات
بیش از ۶۰۰ استاد از دانشگاههای تهران طی نامهای از آیتالله رئیسی برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری دعوت کردند.
در بخشی از این نامه آمده است: ما در چهره شما «بهشتیِ بزرگ» را میبینیم؛ فقیهی نوگرا، اندیشمندی عملگرا و عملگرایی خوشفکر هستید، و البته از بد حادثه، شما نیز همچون بهشتی مظلوم واقع شدید! اما امروز دیگر مشخص شده است که آنهمه تخریب فقط یک بازی سیاسی برای کسب رأی بیشتر بود. گفتند شما اگر به ریاست جمهوری برگزیده شوید، در پیادهروها دیوار میکشید، اما کارنامه شما در دستگاه قضا نشان داد که هنر شما در آن است که از گسترش ویروس فسادِ برآمده از سوءمدیریت، عدم شفافیت و ناکارآمدی جلوگیری میکنید و به دور مفسدین دیوار میکشید. دولتِ وعدههای صدروزه گفته بود اگر رئیسی رأی بیاورد دلار ۵ هزار تومان میشود، این در حالی است که ملت دلار ۳۰ هزارتومانی را نیز در این دوره تجربه کرد. بله، ما میدانیم که شما مظلوم واقع شدهاید، اما از شما انتظار داریم اکنونکه مردم در وضعیت دشواری به سر میبرند، این مسئولیت خطیر را بپذیرید و وارد میدان انتخابات شوید.
یادآور میشود در اسفندماه گذشته نیز ۲۰۰۰ نفر از اساتید دانشگاهها از رئیسی دعوت به حضور در انتخابات کرده بودند.
جمعیت جانبازان از رئیسی
برای حضور در انتخابات دعوت کرد
جمعیت جانبازان انقلاب اسلامی در بیانیهای با دعوت از رئیس قوه قضائیه برای کاندیداتوری در انتخابات ریاستجمهوری تصریح کرد: جمعیت جانبازان شماره معکوس روزها را دنبال میکند تا «آیتالله رئیسی» را برای ثبتنام مشایعت کند.
پویش مردمی دعوت از رئیسی
فعالیت رسمی خود را آغاز کرد
رحیم لیالی، دبیر شورای هماهنگی پویش مردمی دعوت از آیتالله رئیسی گفت: با توجه به استقبال اقشار مختلف مردم در دعوت از آیتالله رئیسی و بهمنظور تقویت این دعوتها و اثربخشی آنها پویش سراسری دعوت از ایشان برای حضور در انتخابات را تشکیل دادهایم.
سعید محمد: با کسی ائتلاف نمیکنم
سعید محمد، داوطلب کاندیداتوری انتخابات ریاستجمهوری روز گذشته در نشست خبری خود گفت: با هیچکس تاکنون هیچ صحبتی در خصوص ائتلافی نکردم.
محمد درباره احتمال حضور آیتالله رئیسی در عرصه انتخابات و کنار رفتن به نفع ایشان، خاطرنشان کرد: بر اساس آخرین صحبتهایی که آقای سروری داشتند، آقای رئیسی تاکنون تصمیمی نگرفتهاند و از رهبری هم هنوز اذن نگرفتهاند، اگر تصمیم بگیرند آن موقع تصمیمم را اعلام خواهم کرد.
هشت سال جایگاه سرلشکری دارم
وی خاطرنشان کرد: آنچه شورای نگهبان در خصوص ثبتنام داوطلبان تصویب کرده است برای همه ما حکم قانون را دارد و مثبت ارزیابی میکنیم. شورای نگهبان جایگاه سرلشکری و نه درجه قرار داده است. من بیش از هشت سال جایگاه سرلشکری دارم. اگر معیار این باشد، میتوانم ثبتنام کنم. این قانون مشکلی برای من ایجاد نخواهد کرد.
محمد همچنین درباره اخبار شنیده شده مبنی بر هزینه ۲۰۰ میلیارد تومانی برای ستادهای انتخاباتی خود گفت: منبع خبر خود را ابتدا اعلام کنیم، از بدو ورودم اتفاقی که افتاد این بود که جوانان به سراغم آمدند و گفتند شما مصداق صحبتهای رهبری در خصوص جوان انقلابی هستید و ما میخواهیم با شما باشیم، این جوانان بهصورت خودجوش و دلی فعالیتهای رسانهای را آغاز کردهاند، اولین بارم است که وارد انتخابات شدم و مانند سایر دوستان تجربه شرکت در انتخابات نداشتیم، عزیزانی که فعالیت رسانهای میکنند با هزینه شخصی خود وارد شدند. یکی از عزیزان ۴۰ میلیون تومان جمع کرده بود برای عروسی خود که گفت من این پول را برای فعالیت رسانهای میآورم. شاید برخی درک نکنند افرادی هستند که به خاطر اعتقادات خود و تحقق صحبتهای رهبری اینطور مایه گذارند.
کواکبیان: ۵ نفر از کابینهام را
قبل انتخابات معرفی میکنم
مصطفی کواکبیان، دبیر کل حزب اصلاحطلب مردمسالاری و کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در گفتگو با فارس بیان کرد: من مطرح کردهام که ۵ نفر از اعضای محوری کابینه خودم را یک روز قبل انتخابات معرفی میکنم که یکی وزیر اقتصاد، خارجه، کشور، دفاع، اطلاعات که بحثهای مهمی دارند را قبلاً معرفی خواهم کرد و حتماً متوسط سن کابینهام بالای ۵۰ سال نخواهد بود.
وی همچنین در بخش دیگری از اظهاراتش گفت: قبول دارم که عملکرد دولت و مجلس در کاهش مشارکت تأثیر داشته است و شک نکنید.
مشارکت حداکثری مهم است
ولو اینکه یک اصولگرا رأی بیاورد
کواکبیان افزود: من سه آرزو دارم و میگویم مشارکت حداکثری بالای ۶۵ درصد صورت بگیرد ولو اینکه یک اصولگرا رأی بیاورد. من خوشحال میشوم و میگویم مردم آمدند و ضریب امنیت ملی بالا رفت. اگر مذاکرات وین به نتیجه برسد ولو اینکه یک اصلاحطلب رأی نیاورد، باز ما خوشحال میشویم و میگوییم به نفع منافع ملی شده است. نکته سوم اینکه واقعاً ضریب سلامت انتخابات و میزان مشارکت و برگزاری پرشکوه انتخابات را بدون کمترین دغدغه داشته باشیم و همه جناحها ابراز رضایت کنند.
موسوی لاری: همه کاندیداهای اصلاحطلب، ثبتنام کنند
موسوی لاری، عضو مجمع روحانیون مبارز در گفتگویی اظهار داشت: همه کاندیداهایی که مدعی هستند بروند و ثبتنام کنند آقایان تاجزاده، عارف، پزشکیان، صادق خرازی و هرکسی که علاقهمند است به عرصه ریاست جمهوری بیاید ثبتنام کند.
در جریان اصلاحات
شورای نگهبان جدید ایجاد نکنیم
وی در بخش دیگری از این مصاحبه گفت: طرفدار این هستم که اصلاحطلبان قبل از ثبتنام و ورود افراد، کسی را مشخص نکند به بیانی دیگر خودمان یک شورای نگهبان ایجاد نکنیم باید اجازه بدهیم همه کاندیداها ثبتنام کنند چه یک نفر باشد چه ۱۰ نفر.
ناظمی اردکانی: به نفع رئیسی کنار میکشم
محمد ناظمی اردکانی، وزیر دولت نهم و از کاندیداهای احتمالی ریاست جمهوری در گفتگویی اظهار داشت: جناب آقای رئیسی چون در دور قبل کاندیدا بودند و رأی قابلملاحظهای هم به دست آوردند در میان جریان نیروهای ارزشی، انقلابی، اصولگرا و طیفی که خودشان را همواره حامی انقلاب و نظام میدانستند روی آقای رئیسی اجماع وجود دارد.
وی همچنین گفت: تصمیم دارم با آقای رئیسی رقابت انتخاباتی نداشته باشم.
قالیباف در روزهای ثبتنام تصمیم خواهد گرفت
امیر ابراهیم رسولی، سخنگوی شورای ائتلاف نیروهای انقلاب در گفتگو با ایرنا درباره برخی گمانهزنیها در مورد حضور قالیباف در انتخابات ۲۸ خرداد، گفت: گرچه برخی از نزدیکان قالیباف اعلام کردند او منتظر شکلگیری فضای انتخابات و بررسی همهجانبه فضا است؛ ولی به نظر میرسد قالیباف تصمیم خود را در ایام ثبتنام داوطلبان خواهد گرفت.
رسولی با ابراز امیدواری از اجماع نیروهای انقلاب برای رسیدن به گزینه نهایی، گفت: همه باید جمع شویم و با اجماع روی یک گزینه کمک کنیم تا این شرایط تغییر کند و بهبود نسبی حاصل شود.
نامه قاضیزاده هاشمی به داوطلبان انتخابات؛
دو قطبیسازی سم مهلک انتخابات است
سید امیرحسین قاضیزاده هاشمی، نایبرئیس مجلس شورای اسلامی که داوطلب کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ است در نامهای از سایر داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری خواستار همپیمان شدن آنها در خدمت به مردم و نظام و همچنین پرهیز از تخریب و توهین و سیاه نمایی و بداخلاقی شد.
در بخشی از این نامه آمده است: از آرمانگراییهای دستنیافتنی و قطبیسازی انتخابات بهعنوان یک سم مهلک برای کشور، پرهیز و بر برنامه محوری برای حل مشکلات کشور تمرکز کنیم.
وی افزوده است: شرایط اقتضا میکند که بهدوراز فرصت سوزی با همراهی و همدلی در فضایی برادرانه و درعینحال رقابتی، در برگزاری انتخابات سالم و باشکوه در ۲۸ خردادماه مشارکت داشته باشیم و بعد از انتخابات نیز با همدلی و همکاری دلسوزانه و کارشناسانه به حل مشکلات کشور و مردم کمک نماییم.
عطریانفر: رویکرد روحانی، اصلاحطلبانه است
محمد عطریانفر، عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران در مصاحبه با مشرق با بیان اینکه «رویکرد روحانی، اصلاحطلبانه است» گفت: از عملکرد روحانی دفاع میکنم.
وی در پاسخ به اینکه اصلاحطلبان میگویند انتخاب روحانی بین بد و بدتر بوده است، گفت: من این نوع نگاه را نمیپسندم. و ازنظر من مردود است. سال ۹۲ گرچه دوستان اصلاحطلب با تردید و تا حدودی با ابهام و بنا به محدودیت شرایط از آقای روحانی پشتیبانی کردند. لکن در ۹۶ با شوق و علاقهمندی و باافتخار دولت دوم روحانی را همراهی کردند.
یک نفرت ملی علیه روحانی شکلگرفته است
عضو شورای مرکزی کارگزاران در واکنش در واکنش به اینکه «نظرسنجیها میگوید مقبولیت آقای روحانی زیر ۶ درصد است»، اظهار داشت: دور از ذهن نیست، اما حق هم نیست. بقول راسل برخی پدیدههای جاری که امروز شما آن را موجه میبینید، ایبسا در گذشته حتی یک درصد هم مورد اقبال جامعه نبوده است. جامعه تمام گرفتاریها و مسائل خود را از چشم دولت میبیند، گرچه جامعه ناراحت است ولی جهت نقد آن مطابق با واقع نیست. حق دارد ناراحت باشد ولی نقد سنگین موجود، مطابق با واقع نیست. من که پیشتر فراتر ازنظر شما گفتهام. عرض کرده بودم متأسفانه برخلاف حق و عدل نسبت به عملکرد دولت یک نفرت ملی شکل گرفته است. آیا واقعاً دولت مستحق این نفرت است؟ ازنظر من نه! ما باید ببینیم دولت دوم آوردههایش چه بود؟ و در برابر آن، چه چیزی باید ارائه میکرده که موفق نبوده است. باید تفاضل داده و ستانده را میزان قضاوت قرار داد.
رایزنیهای اصلاحطلبان برای دعوت از ناطق نوری!
روزنامه ابتکار در یادداشتی نوشت: کارگزاران سازندگی که از جبهه اصلاحات مشتق شده است چند روز پیش اسامی کاندیداهای نهایی خود را علناً رسانهای کرد و سه کاندید موردحمایت این حزب که پدر معنوی آنها هاشمی رفسنجانی فقید بود محمدجواد ظریف، اسحاق جهانگیری و محسن هاشمی رفسنجانی هستند؛ در این خلال خبرهای مهمی از رایزنی و گفتوگوها و گعدههای شبانه اصلاحطلبان برای اقناع علیاکبر ناطق نوری [۷۷ ساله] برای ورود به کارزار انتخاباتی خردادماه است؛ شیخ نور که سالهاست با تقیه و زهد بهدوراز مشق سیاست و فارغ از هیاهوی رسانهای روزگار میگذارند پارسال بود که خبرهای بازگشت او به محافل و گعدهها و گفتوگوها رسانهای شد.
البته شایانذکر است که بر اساس ابلاغیه اخیر شورای نگهبان، داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری برای ثبتنام باید در بازه سنی ۴۰ تا ۷۵ سال باشند.
ظریف بعد از فایل صوتی، جایگاهش را از دست داد
روزنامه شرق در یادداشتی به قلم سردبیر این روزنامه نوشت: «نامزد نخست اصلاحطلبان، محمدجواد ظریف، بعد از انتشار فایل صوتی گفتوگوی او با سعید لیلاز، جایگاه ویژهاش را در میان نهادهای رسمی از دست داد؛ ازاینرو بعید است دیگر بهطورجدی پا پیش بگذارد یا تأیید صلاحیت شود.»
این روزنامه اصلاحطلب در ادامه نوشت: «در میان دیگر نامزدهای اصلاحطلب، اسحاق جهانگیری، عباس آخوندی، محسن هاشمی و محمدرضا عارف، شرایط مطلوبتری نسبت به بقیه دارند؛ چراکه جهانگیری و عارف در سِمتهای معاوناولی و کارهای اجرائی نقشآفرینی کردهاند و عباس آخوندی با سابقه وزارت از برنامه و روشی تئوریک برخوردار است. محسن هاشمی در کنار مسئولیتهای اجرائی از همنشینی با آیتالله، تجربههای فراوانی آموخته که برای دیگران دور از دسترس است».
خرازی: روحانی کمتر حرف میزد، کشور بهتر اداره میشد
دبیرکل حزب ندای ایرانیان در مصاحبه با مهر گفت: من معتقدم اگر آقای روحانی در این دو سال گذشته فقط کار و سکوت میکرد و حرفها را سخنگوی دولت میزد کشور بهتر اداره شده بود.
ما اصلاحطلب واقعی هستیم
خرازی در بخش دیگری از این گفتوگو اظهار داشت: ما اصلاحطلب واقعی هستیم. دیگر خیلی افراد ازنظر ما اصلاحطلب واقعی نیستند. برخی اصلاحطلبی را مترادف با ستیز با حاکمیت میدانند، برخی اصلاحات را خارج از دایره انقلاب تعریف میکنند، برخی مبانی فکری درستی نسبت به اصلاحات ندارند. من نه این مبانی را قبول دارم نه مبانی آنطرف را.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0