کد خبر : 267996
تاریخ انتشار : شنبه 22 می 2021 - 9:55
-

احتمال واکسینه‌شدن تعداد زیادی از مردم تا ۵ مهر

احتمال واکسینه‌شدن تعداد زیادی از مردم تا ۵ مهر

امسال با توجه به آغاز واکسیناسیون کرونا در کشورهای مختلف، به نظر می‌رسد وضعیت پیاده‌روی اربعین نیز نسبت به سال گذشته تغییر کند. البته هنوز تصمیمی در این باره اتخاذ نشده و عاشقان حسینی نگران دو ساله شدن حسرت زیارت اربعین هستند.

به گزارش عصرقائم، اکنون بیش از ۱۵ ماه است که عاشقان حسینی به دلیل شیوع کرونا از زیارت امام حسین (ع) و تشرف به عتبات محروم شدند و سال گذشته نیز کرونا مانع حضور زائران ایرانی در عراق همزمان با ایام اربعین شد. به همین دلیل میلیون‌ها ایرانی در انتظار برقراری این سفرها و حضور در حماسه اربعین هستند.

ابراز امیدواری مسؤولان وزارت بهداشت برای برپایی اربعین ۱۴۰۰

امسال ستاد مرکزی اربعین حسینی و کمیته‌های زیرمجموعه آن که وظیفه هماهنگی و پذیرایی از زائران اباعبدالله (ع) را دارند، دست به کار شده‌اند تا برای برپایی باشکوه اربعین برنامه‌ریزی کنند و حتی در هفته‌های گذشته کیانوش جهان‍پور، رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت در یک برنامه تلویزیونی با اشاره به آغاز واکسیناسیون عمومی از برگزاری راهپیمایی اربعین ۱۴۰۰ به عنوان اولین نتیجه و هدیه این تلاش‌ها ابراز امیدواری کرد و گفت: حتی اگر به نقطه ایمنی جمعی ناشی از واکسیناسیون نزدیک هم شویم، می‌توانیم امسال با رغبت متفاوت‌تر از سال گذشته اربعین را برپا کنیم؛ چرا که سال گذشته برای ما یک درس عبرت بود.

ستاد اربعین هم از مدت‌ها قبل برای برگزاری اربعین ۱۴۰۰ با حضور زائران ایرانی، جلساتی تشکیل داد و برنامه‌هایی به منظور سهولت برای اعزام زائران پیش‌بینی کرد تا در صورت موافقت عراق و همچنین ستاد کرونا در ایام اربعین، دلدادگان حسینی بتوانند در حماسه اربعین حضور یابند و یک به یک عمودهای نجف تا کربلا را طی کنند.


بین‌الحرمین همزمان ـ اربعین ۱۳۹۹

مسؤولان عراقی هنوز برای وضعیت اربعین تصمیم‌گیری نکرده‌اند

البته هنوز هیأت عراقی برای امضای تفاهم‌نامه اربعین ۱۴۰۰ به ایران سفر نکرده و حتی به گفته یک منبع آگاه، مسؤولان عراقی هم هنوز برای وضعیت اربعین تصمیم‌گیری نکرده‌اند و فقط در جلسات به موضوع حفظ سلامت زائران اشاره داشتند. البته سال گذشته بر اساس آمار، بیش از ۱۴ میلیون زائر در ایام اربعین به کربلا مشرف شدند و هیچ گزارشی مبنی بر افزایش شیوع کرونا وجود نداشت و حتی در برهه‌ای تعداد مبتلایان به کرونا به صفر رسید، اما دولت عراق معتقد است که شاید یکی از دلایل کاهش شیوع کرونا در آن زمان، نپذیرفتن زائران خارجی بوده و  به همین دلیل نیز امسال نپذیرفتن یا حتی کاهش تعداد زائران خارجی را بررسی می‌کنند.

برپایی اربعین ۱۴۰۰ در گرو موافقت طرف عراقی و ستاد کروناست

با این وجود، مسؤولان کشورمان در کنار پیش‌بینی سناریوهای مختلف برای اربعین امسال، برای تشرف عاشقان حسینی به عراق در اربعین تلاش می‌کنند؛ تا جایی که به گفته احمد محمدی‌فر، دبیر ستاد مرکزی اربعین برای حضور زائران ایرانی در حماسه اربعین از ابتدای سال جاری جلساتی تشکیل شده است و آسیب‌ها و موانع نیز بررسی شده‌اند.

وی با بیان اینکه ستاد اربعین برای برقراری سفر زائران اربعین به عراق تلاش می‌کند، می‌افزاید: با وجود تلاش ما، باید کشور میزبان یعنی عراق نیز اعلام آمادگی کند و علاوه بر این، ستاد کرونا نیز با اعزام زائران ایرانی موافقت داشته باشد؛ چرا که برپایی اربعین ۱۴۰۰ هم در گرو موافقت آنهاست و امیدواریم با کاهش مبتلایان به کرونا شاهد اعزام عاشقان حسینی به عراق در ایام اربعین باشیم. با این حال ما در کنار آمادگی برای سناریوهای مختلف، حضور ایرانیان در حماسه اربعین با رعایت نکات بهداشتی را مد نظر قرار دادیم که امیدواریم محقق شود.

البته ستاد کرونا از ابتدای شیوع کرونا از سفرهای زیارتی به عراق ممانعت کرد و حتی با وجود تلاش سازمان حج و زیارت برای ازسرگیری سفرها با رعایت نکات بهداشتی، مجوزی برای اعزام زائران صادر نکرد و همین امر موجب شد تا حجت‌الاسلام صحبت‌الله رحمانی، مدیر کل عتبات سازمان حج و زیارت از این امر گلایه کند و با اشاره به آمادگی این سازمان برای برقراری سفر به عتبات با رعایت نکات بهداشتی و حتی با هزینه پایین‌تری نسبت به کاروان‌های غیرمجاز، خواستار اعطای مجوز سفر به عتبات از سوی ستاد کرونا شود.(اینجا بخوانید)

روزشمار عاشقان حسینی برای حضور در حماسه اربعین

با همه فرازونشیب‌هایی که در سفر به عتبات در سال‌های اخیر ایجاد شد، بسیاری از مردم کشورمان در انتظار این هستند تا بتوانند در ایام اربعین عازم عراق شوند و در کنار برادران عراقی و عاشقان حسینی سایر کشورها، مسیر عشق را طی کنند. حتی عاشقان حسینی روزشمار برای زیارت ارباب راه انداختند و اکنون که کمتر از ۱۹ هفته تا اربعین امام حسین (ع) باقی است، همه منتظرند تا ببینند در شب‌های قدر برات زیارت امام حسین (ع) در اربعین امضا شده است یا نه. حتی بسیاری از ایرانیان دلتنگ صف‌های طولانی پشت مرزها برای سفر به عراق هستند و خاطرات زیارت اربعین و تصاویر یادگاری را با یکدیگر مرور می‌کنند.

پیاده‌روی اربعین ۹۹ با مداحی جواد مقدم/ از کاوران کربلا جا موندم آقا

اربعین ۱۳۹۹ بدون حضور زائران ایرانی برگزار شد

شیوع کرونا در ماه‌های اخیر مشکلاتی را به همراه آورده است و حتی عراقی‌‌ها در ایام مناسبتی محدودیت‌هایی برای شهروندان خود اعمال می‌کنند. همچنین سال گذشته عراق از پذیرش زائر خارجی در اربعین امتناع کرد و مسؤولان کشورمان نیز تشرف به عراق در ایام اربعین را منتفی اعلام کردند؛ تا اینکه تقریبا سه روز مانده به اربعین حسینی، مسؤولان از موافقت دولت عراق با پذیرش حداقلی زائران خارجی خبر دادند. اما ایران به دلیل نبود شرایط مناسب چه از نظر کرونا و چه از نظر زمان اعلام پذیرش زائر و موکب‌ها، نه تنها زائر بلکه هیچ موکبی را در اربعین به عراق اعزام نکرد.

آغاز ثبت‌نام از موکب‌های متقاضی خدمت به زائران اربعین ۱۴‌۰۰‌‌

امسال اما موکب‌های اربعینی که در ایام کرونا برای کمک به کادر درمان و نیازمندان وارد میدان شدند، برای پذیرایی از زائران اربعین هم در حال آمادگی هستند. محمد جلال مآب رئیس ستاد بازسازی چندی پیش از آمادگی موکب‌ها و برنامه‌های اربعین خبر داد و برای حضور ۵۰۰ موکب در عراق به منظور پذیرایی از زائران اربعین خبر داد و گفت: در صورتی که اربعین امسال همچون سال گذشته بدون حضور ایرانیان برگزار شود، آمادگی برای اعزام ۵۰۰ موکب در عراق را خواهیم داشت.

‌یوسف افضلی، دبیر کمیته اسکان و تغذیه ستاد اربعین در این باره می‌گوید: ما بر اساس اعزام زائران به عتبات برنامه‌ریزی می‌کنیم و امیدواریم با باز شدن مسیر زیارت، زائران اربعین امسال نیز همچون سال گذشته در حسرت تشرف به حرم امام حسین (ع) در اربعین نباشند.

وی همچنین با بیان اینکه بسیاری از موکب‌های اربعینی نیز برای خدمت به زائران اعلام آمادگی کرده‌اند، می‌افزاید: در روزهای آینده ثبت‌نام از موکب‌های متقاضی خدمت به زائران اربعین ۱۴۰۰ از سوی ستاد بازسازی عتبات به عنوان متولی موکب‌های اربعینی آغاز می‌شود، تا بر اساس میزان مشارکت موکب‌ها، جانمایی آنها را برنامه‌ریزی کنیم.

بیش از ۹۰ درصد زائران اربعین از مرزهای زمینی به عراق سفر می‌کنند

البته مرزهای زمینی ایران و عراق از ابتدای سال جاری به روی زائران و مسافران بسته است و حسین قاسمی، مدیر کل امور مرزی وزارت کشور نیز زمان مشخصی برای برداشته شدن ممنوعیت تردد از مرزهای زمینی اعلام نکرده است. این امر در حالی است که در ایام اربعین بیشتر زائران به صورت زمینی به عراق می‌روند؛ به طوری که حسین ذوالفقاری، رئیس ستاد مرکزی اربعین در گزارش اربعین ۹۸ با اشاره به اعزام حدود چهار میلیون ایرانی در حماسه اربعین، از تردد حدود ۹۰ درصد زائران اربعین از مرزهای زمینی خبر داد که البته ۶۰ درصد از آنها از مرز مهران عبور کردند.

هر سال در ایام اربعین، برخی از موکب‌ها در داخل ایران و به ویژه در شهرهای مرزی که محل تردد زائران است و بخشی نیز در خاک عراق و مسیر نجف تا کربلا به زائران خدمت می‌کنند؛ به طوری که در کنار توزیع غذای گرم و مواد غذایی، موکب‌های اسکان نیز برای استراحت زائران حسینی راه‌اندازی می‌شود.

به گزارش فارس، سال ۹۸ یعنی در آخرین سالی که ایرانیان در حماسه اربعین حضور داشتند، با وجود تبلیغات منفی رسانه‌های بیگانه و حتی ایجاد ناآرامی در عراق، حدود ۴ میلیون ایرانی به عراق سفر کردند و همراه با زائران سایر کشورها به زیارت امام حسین (ع) و شهدای دشت کربلا مشرف شدند. سال گذشته نیز به دلیل شیوع کرونا هیچ زائری به عراق در ایام اربعین اعزام نشد و باید منتظر بود که امسال با توجه به تداوم شیوع کرونا و البته واکسیناسیون در کشورهای مختلف، حسرت زیارت اربعین برای ایرانیان دو ساله می‌شود یا عاشقان حسینی می‌توانند در ایام اربعین به زیارت سیدالشهدا (ع) مشرف شوند یا خیر.

آن‌طور که مراحل واکسیناسیون در ایران نشان می‌دهد بخش عمده‌ای از گروه‌های سنی تا ۵ مهر که اربعین حسینی است، به واکسن کرونا دسترسی خواهند داشت و این احتمال هست که با دریافت هر دو دوز واکسن کرونا، افراد زیادی بتوانند به این سفر معنوی مشرف شوند.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

هشت + هفده =