کد خبر : 268131
تاریخ انتشار : شنبه 22 می 2021 - 12:50
-

قیمت لبنیات و مرغ باز هم گران شد

قیمت لبنیات و مرغ باز هم گران شد

کارخانه‌های لبنی برای چندمین بار از سال گذشته و علی‌رغم حرف حسن روحانی مبنی بر افزایش نیافتن قیمت‌ها، لبنیات را گران کردند. نایب‌رئیس‌کانون سراسری مرغداران گوشتی گفت: افزایش قیمت مرغ به بیش از کیلویی ٣٠ هزار تومان، به دلیل کاهش جوجه‌ریزی در فروردین ماه و نبود نظارت بر توزیع است.

به گزارش عصرقائم، در حالی که رئیس‌جمهور به وزرای صمت و جهاد کشاورزی هشدار داده بود که قیمت محصولات اساسی بیش از این افزایش نیابد اما باز هم افزایش‌های شدید قیمت در همه اقلام وجود داشته به طوری که در خریدهای روزانه هم این بالا رفتن قیمت را کاملا می‌توان حس کرد.

حسن روحانی اوایل امسال خطاب به وزرای دو وزارتخانه جهاد کشاورزی و صمت که کالاهای مصرفی و اساسی تحت مدیریت آنها است، گفت: قیمت کالاها به حدکافی در سال گذشته افزایش یافته و مراقبت کنید که قیمت‌ها بیش از این افزایش نیابد. اما با این وجود، کارخانه‌های لبنی که چند بار در سال گذشته قیمت انواع محصولات لبنی را افزایش داده بودند به تازگی دوباره قیمت‌ها را بالا برده‌اند، قیمت شیر بطری یک لیتری کم چرب از ۷ هزار تومان به ۹۵۰۰ تومان افزایش یافته است. قیمت ماست یک کیلویی کم چرب از ۷۶۰۰ تومان به ۸۸۰۰ تومان جهش یافته است. همچنین تولیدکنندگان لبنیات سنتی هم که از سال‌های گذشته به‌دلیل ارزانی و ظاهر خوشمزه توانسته‌اند مشتریان زیادی را برای خود جذب کنند قیمت محصولات خود را افزایش داده‌اند. گاوداری‌های هم شیر را گران کرده‌اند به طوری که هر یک کیلوگرم شیر گاو را از کیلویی ۶۲۰۰ به ۶۷۵۰ تومان افزایش یافته است. مسئولان اتحادیه‌ها و انجمن‌های لبنی در پاسخ به سؤال خبرنگاران درباره دلیل افزایش قیمت‌ها توضیحی ندادند آنها سالهاست با استفاده از این روش و به‌صورت چراغ خاموش در بی‌خبری مردم و رسانه قیمت‌ها را افزایش می‌دهند.

در همین زمینه حبیب‌اسدالله‌نژاد با ‌اشاره به اینکه حجم نهایی جوجه ریزی در اردیبهشت ماه به ١١٢ میلیون قطعه رسیده است، تصریح کرد: بنابراین با حدود ١٣ میلیون کسری در این زمینه مواجه هستیم. حجم نرمال جوجه‌ریزی برای تأمین مرغ مورد نیاز کشور با عنایت به شرایط فصلی و تلفات و کاهش وزن گیری ناشی از گرمای هوا در ماه چیزی حدود ١٢۵ میلیون قطعه است.

وی با‌اشاره به اینکه در فروردین ماه نیز ١١٣ میلیون قطعه جوجه ریزی انجام شده بود، افزود: افزایش قیمت مرغ به بیش از ٣٠ هزار تومان که در حال حاضر شاهد آن هستیم، به دلیل کاهش جوجه‌ریزی در فروردین ماه و نبود نظارت بر توزیع مرغ و عرضه نامناسب در شبکه توزیع بوده و آثار کاهشی که در اردیبهشت ماه اتفاق افتاده، اواسط خرداد در بازار نمایان می‌شود.

نایب‌رئیس‌کانون سراسری مرغداران گوشتی، ادامه چنین روندی را خطرناک خواند و خواستار تأمین جوجه مورد نیاز مرغداران به نرخ مصوب شد و تاکید کرد: با شعار مشکلات بازار مرغ حل نمی‌شود و باید در عمل قیمت مؤلفه‌ها را کاهش داد.

البته غلامرضا ملک نیا؛ مدیرکل دفتر طیور معاونت امور تولیدات دامی، آمار متفاوتی از جوجه ریزی داد و گفت: حدود ۱۲۳ میلیون قطعه جوجه یکروزه گوشتی در فروردین ماه ۱۴۰۰ تولید شده و پیش‌بینی می‌شود در اردیبهشت ماه هم حدود ۱۱۸ میلیون قطعه تولید شود. ضمن اینکه در حال حاضر کمبود جوجه‌ریزی و گوشت مرغ نداریم.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهاد کشاورزی، وی افزود: در شش ماهه نخست امسال با میانگین تولید ۱۲۰ میلیون قطعه جوجه یک‌روزه در هر ماه و با توجه به شرایط سنی گله‌ها که حداقل ۴۵ روز در نظر گرفته می‌شود، روزانه بیش از هفت هزار تن و ماهانه ۲۱۰ تا ۲۲۰ هزار تن تولید گوشت مرغ خواهیم داشت.

مدیرکل دفتر طیور معاونت امور تولیدات دامی درباره واردات جوجه یک‌روزه گوشتی گفت: به منظور تامین ذخایر استراتژیک گوشت مرغ در کشور برای ماه‌ها و ایام پر مصرف، پیش‌بینی واردات ماهانه حدود ۱۰ میلیون قطعه جوجه یک‌روزه گوشتی با محوریت شرکت پشتیبانی امور دام در دستور کار قرار گرفته و در حال انجام است.

مرتضی رضایی؛ معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور دام در نامه‌ای به معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و رئیس سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان نوشت: بازگشت به رونوشت نامه شماره ۳۷۰/۴۰۰/۶۶۵۰ مورخ ۱۹/۲/۱۴۰۰ به عنوان معاون محترم توسعه بازرگانی وزارت متبوع و رونوشت نامه شماره ۳۷۰/۴۰۰/۷۰۴۰ مورخ ۲۱/۲/۱۴۰۰ به عنوان استانداران محترم سراسر کشور و نیز پیرو مباحث مطرح شده در جلسه ساماندهی مرغ و تخم مرغ در محل این وزارت درخصوص لزوم نظارت و کنترل قیمت جوجه یک روزه به عنوان یکی از اصلی‌ترین نهادهای تولید گوشت مرغ، با عنایت به شرح وظایف و اختیارات تعریف شده مصرح برای آن سازمان در نظارت و کنترل قیمت کالاها و به خصوص کالاهای اساسی، با عنایت به پیگیری‌های متعدد انجمن صنفی تولیدکنندگان جوجه یک روزه به پیوست نامه‌های شماره ۴۰۰-۳۳۵ مورخ ۱۵/۲/۱۴۰۰ و ۴۰۰-۲۶۷ مورخ ۸/۲/۱۴۰۰ و اتحادیه سراسری مرغداری گوشتی ایران و سایر تشکل‌های ذیربط، شایسته است دستور فرمایید در سراسر کشور نظارت و کنترل مستمر و موثر درخصوص رعایت قیمت مصوب جوجه یک روزه در دستور کار آن سازمان قرار گرفته و از این نتیجه اقدامات انجام شده این معاونت را مطلع ‌نمایید.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

هشت − 4 =