کد خبر : 268929
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 27 می 2021 - 10:35
-

بلینکن: آمریکا و اسرائیل در برجام دارای هدف مشترک هستند

بلینکن: آمریکا و اسرائیل در برجام دارای هدف مشترک هستند

وزیر امور خارجه آمریکا اذعان کرد که کشورش در مسئله برجام با اسرائیل دارای هدف مشترک است و فقط در روش‌های رسیدن به هدف مشترک، اختلاف نظر وجود دارد.

به گزارش عصرقائم، در حالی که پنجمین دور گفت‌وگوها در وین در روزهای گذشته برگزار شد بلینکن گفت: هنوز مشخص نیست که آیا ایران آماده برنده شدن و قادر به اتخاذ تصمیمات لازم جهت بازگشت به پایبندی کامل برجام است یا خیر.
وزیر خارجه آمریکا که به فلسطین اشغالی سفر کرده گفت: آمریکا و اسرائیل در این گزاره که هرگز نباید به ایران اجازه دستیابی به سلاح هسته‌ای داده شود کاملاً متحد هستند.

وی در ادامه گفت: ما هدف کاملاً یکسانی داریم. بر کسی پوشیده نیست گاهی با یکدیگر در خصوص نحوه تحقق آن هدف اختلافاتی داریم.
وزیر خارجه آمریکا در بخش دیگری از اظهاراتش تاکید کرد که آمریکا متحدانش از جمله اسرائیل را کاملاً در جریان پیشرفت مذاکرات وین قرار داده است.

او گفت: ما هدف یکسانی داریم. اجازه دهید ببینیم طی چند هفته آینده چه اتفاقی می‌افتد اما یکبار دیگر می‌توانم به شما بگویم که کاملاً با شریکانمان در خاورمیانه(غرب آسیا) در تعامل هستیم تا اطمینان حاصل کنیم آنها کاملاً از آنچه انجام می‌دهیم خبر دارند.

دولت «جو بایدن» مدعی است قصد دارد از طریق مذاکرات جاری در شهر وین، پایتخت اتریش زمینه‌های لازم برای بازگشت کشورش به توافق هسته‌ای برجام را فراهم کند.
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق آمریکا اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ با نقض تعهدات آن کشور از این توافق مورد تأیید شورای امنیت سازمان ملل متحد خارج شد و سیاست موسوم به «فشار حداکثری» را در دستور کار قرار داد.

مقام‌های دولت جو بایدن بارها به صراحت به شکست سیاست فشار حداکثری اعتراف کرده‌اند اما تا کنون از انجام اقداماتی که برای بازگشت به این توافق لازم هستند سر باز زده‌اند.
واشنگتن می‌گوید تنها در صورتی که دو طرف به برجام بازگرداند حاضر است تحریم‌ها علیه ایران را رفع کند. این ادعای واشنگتن در حالی مطرح می‌شود که تعهدات ایران به صورت کمی قابل راستی‌آزمایی هستند، اما راستی‌آزمایی رفع تحریم‌ها به دست‌کم ۳ تا ۶ ماه زمان نیاز دارد.

جمهوری اسلامی ایران تأکید کرده با توجه به اینکه آمریکا طرفی بوده که توافق را نقض کرده این واشنگتن است که باید با لغو تحریم‌ها به توافق بازگردد و لازم است اجرای تعهدات آمریکا مورد راستی‌آزمایی قرار گیرد. تهران البته تأکید کرده اصرار یا عجله‌ای برای بازگشت آمریکا به توافق ندارد.

دولت آمریکا از زمان اجرایی شدن برجام در دوران ریاست‌جمهوری «باراک اوباما» کارشکنی‌ها را برای به حداقل رساندن منافع ایران از این توافق آغاز کرد.
دولت اوباما علی‌رغم ادعای رفع تحریم‌ها سیاست‌های مختلفی از جمله هراس‌افکنی در بانک‌ها و موسسات مالی بین‌المللی را برای از بین بردن آثار عملی رفع تحریم‌ها در دستور کار قرار داد. جمهوری اسلامی ایران با توجه به این تجربه خواستار راستی‌آزمایی برای رفع تحریم‌ها است.

رژیم صهیونیستی و آمریکا در هفته‌های گذشته یک کارگروه مشترک برای همکاری درخصوص پرونده مربوط به مذاکرات هسته‌ای ایران تشکیل داده‌اند.
جو بایدن از زمان حضور در مجلس سنای آمریکا یکی از حامیان سرسخت رژیم صهیونیستی بوده است.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

یازده − 4 =