بیش از ۹۰ درصد پروژههای مشهد پیوست محیطزیستی دارند
نایب رئیس کمیسیون خدمات شهری، بهداشت، سلامت و محیط زیست شورای اسلامی شهر مشهد گفت: تمام تلاش شورای پنجم مشهد این بوده که هر اقدامی در شهر انجام میدهد، پیوست سلامت محیط زیست داشته باشد؛ به همین خاطر ۹۰ تا ۹۵ درصد پروژهها پیوست محیط زیستی داشتهاند و آنهایی هم که پیوست نداشتهاند را تلاش کردیم کامل کنیم تا از لحاظ سلامت محیط زیست مشکلی ایجاد نکنند.
به گزارش عصرقائم، علیرضا شهریاری در گفتوگو ، ضمن اظهار به اینکه «به دلیل اهمیت سلامت مردم و محیط زیست، تمام تلاش شورای پنجم این بوده که به افزایش فضای سبز در تمام محلات، چه برخوردار و چه کمبرخوردار اقدام کنیم»، گفت: همچنین راههایی را ایجاد کردیم که از تجمع خودروها و ترافیک در یکسری از نقاط جلوگیری به عمل آید؛ از جمله مسیر بولوار ابوطالب به منطقه اسماعیلآباد که به سمت جاده کلات ادامه پیدا میکند، ترافیکی که در میدان امام حسین(ع) وجود داشته برطرف کرده و خیلی از مشکلات مردم رفع شده است.
وی افزود: علاوهبر این تلاش شد با افزایش مسیرهایی، مناطق کمبرخوردار و فرسوده را به نقاط مرفه مرتبط کنیم. همچنین ایجاد، افزایش و اصلاح پیادهروها به ویژه برای نابینایان، توسعه دو الی سه برابری مسیرهای دوچرخه، ایجاد پارکهایی مثل کوهپارک، رودپارک، بومپارک و کوهشار از جمله اقدامات بارز شورای شهر پنجم است.
عضو هیات رئیسه شورای شهر مشهد ضمن اشاره به اینکه «کوهشار در تیرماه افتتاح خواهد شد و برای رفاه و استراحت مردم، مکان خیلی خوبی خواهد بود»، بیان کرد: یکی از اقدامات دیگر این بود که صندلیهایی را در پیادهروها در جهت رفاه شهروندان قرار دادیم تا کسانی که در میانه راه خسته میشوند، بتوانند استراحت کرده و سپس به راه خود ادامه دهند.
شهریاری در ادامه در خصوص ضرورت پیوست محیط زیستی پروژههای عمرانی تصریح کرد: تمام تلاش شورای پنجم مشهد این بوده که هر اقدامی در شهر انجام میدهد، پیوست سلامت محیط زیست داشته باشد؛ ما هر تلاشی میکنیم برای سلامتی مردم است و به همین خاطر ما پیوست محیط زیستی را در پروژهها جدی گرفتیم.
نایب رئیس کمیسیون خدمات شهری، بهداشت، سلامت و محیط زیست شورای مشهد در خصوص کشفرود توضیح داد: در کشفرود که سالیان دراز فاضلاب در آن ریخته میشد و با این حال مردم از آب آن برای کشت و زرع استفاده میکردند، تلاش کردیم این وضعیت را سامان ببخشیم.
اولین استانی هستیم که به ساخت سپتاژ اقدام کردهایم
شهریاری با بیان اینکه «روزانه حدود ۳۵۰ تا ۴۰۰ تانکر فاضلابهای خانگی که آلودگی صددرصدی دارند، به این رودخانه وارد میشود»، گفت: ما تصفیهخانه سپتاژ را احداث کردیم که به امید خدا در آینده برای احیاء کشفرود با طول ۸۰ کیلومتر به کار گرفته خواهد شد و خراسان رضوی اولین استانی است که نسبت به ساخت سپتاژ اقدام کرده است.
وی در مورد بزرگترین لندفیل دفن پسماند کشور در مشهد که به تازگی فاز اول آن احداث شده، اظهار کرد: از آنجایی که شیرابههای زبالههای دفن شده سالیان سال آبهای زیرزمینی را آلوده میکند، ما با ایجاد لندفیل تلاش کردیم از جذب شیرابه زبالهها به زمین جلوگیری به عمل آورده تا از برق تولید شده توسط گازهای لندفیل استفاده کنیم.
عضو هیات رئیسه شورای شهر مشهد با اشاره به اهمیت تفکیک زباله، گفت: سامانه سیمپ راهاندازی شد تا شهروندان به راحتی تماس بگیرند و زباله خود را از در خانه تحویل دهند و حتی مبلغی به حساب خانوارها واریز میشود. همچنین به منظور تصفیه آبهای فاضلاب مناطق و استفاده از آن به عنوان آب خاکستری برای آبیاری فضای سبز و درختان خیابانهای اصلی شهر، تصفیهخانههای لوکال در برنامه قرار گرفت که یکی از آنها افتتاح شد و ۱۲ مورد دیگر پیشبینی شده است.
شهریاری در پاسخ به نظر برخی منتقدان مبنی بر اینکه بخش زیادی از پسماندها دفن میشود، گفت: در بحث تفکیک زبالهها ما بیش از ۱۰ درصد پیشرفت داشتهایم. حتی ما زبالههایی را که در درب خانهها میگذارند، تفکیک میکنیم و آنچه که قابل بازیافت نباشد، دفن میکنیم.
هزینه خدمات شهری مشهد؛ روزانه حدود ۱۱ میلیارد تومان
نایب رئیس کمیسیون خدمات شهری، بهداشت، سلامت و محیط زیست شورای مشهد ضمن بیان اینکه «زمانی که ما شهر را تحویل گرفتیم، روزانه حدود ۳ میلیارد تومان هزینه خدمات شهری میشد و این میزان در شورای پنجم شهر به حدود ۱۱ میلیارد تومان در روز رسید»، در خصوص توسعه قطار شهری توضیح داد: استفاده از قطار شهری به جای اتومبیلهای شخصی در ایجاد هوای پاک بسیار موثر است، ما خط دو را تقریبا کامل کردیم و فقط ایستگاه سلامت و الندشت مانده که افتتاح شود. در مورد خط سه، تونل قطار شهری در حال تکمیل است.
حصر اقتصادی قرارگاه خاتم علیه شهرداری مشهد
وی افزود: قرار بود قسمتی از خط سه در ایستگاههای میدان شهدا، بابالجواد و ترمینال افتتاح شود که به دلیل حصر اقتصادی که قرارگاه خاتم علیه ما انجام داد، نتوانستیم آن را انجام دهیم. امیدار هستیم که امسال این ایستگاهها آماده شود تا مردم بتوانند از آن استفاده کنند. همچنین با وجود همه مشکلات خط چهار قطار شهری را هم که از خواجه ربیع شروع شده و تا شهرک شهید باهنر ادامه پیدا میکند و مناطق محروم را به حرم ارتباط میدهد، کلنگ زدیم. امیدواریم شورای ششم بتواند این اقدامات و پروژهها را ادامه دهد و شهری درخور زائرین و مجاورین امام رضا(ع) ایجاد کند.
عضو هیات رئیسه شورای شهر مشهد در پاسخ به این پرسش که چه میزان از کارشناسان و متخصصان در شورای شهر استفاده شده است، گفت: کارگروههای شورای شهر متشکل از بهترین متخصصان است؛ شورای شهر پنجم تمام افراد کارشناس و توانمند را استفاده کرد؛ به طور مثال در خصوص احیاء توس دکتر ریاضی که خود استاد دانشگاه و دارای دکترای عمران هستند، اقدامات بسیار خوبی را انجام دادهاند.
وی ضمن تاکید به اینکه «شورای پنجم تنها شورایی بوده که در بافت ۱۵ نفره خود، افرادی از تمام تخصصها را استفاده کرد»، گفت: به عنوان کسی که حدود ۴۰ سال کار اجرایی کرده است، توصیه من به شهروندان این است که اگر میبینند شورای پنجم نسبت به شوراهای گذشته اقدامات شایستهای انجام داده است، لیست انتخاب شده توسط شورای پنجم را برای تداوم این اقدامات برگزینند.
شهریاری در واکنش به این مسئله که عملکرد شورای پنجم بیشتر خودرومحور بوده تا انسانمحور و از دید اجتماعی به شهر نگاه نشده است، اظهار کرد: ما باید هر دو مسئله را با هم ببینیم. اولین استانی بودیم که برای تولید اتوبوس برقی با شرکت مپنا قرارداد بستیم. همچنین تلاش کردیم موتورهای برقی را راه بیندازیم. با مطالعات انجام شده توانستیم جریان ترافیک را روان کنیم و همچنین با توسعه مسیرهای دوچرخه تلاش کردیم فرهنگ استفاده از حملونقل سبز را در بین مردم جا بیندازیم.
با اصلاح ترافیکی مشکلات تجمع خودروها پشت چراغ قرمزها را برطرف کردیم
وی تصریح کرد: بنابراین ما فقط خودرومحور نبودهایم، اما طبیعتا در مناطقی که گره ترافیکی وجود داشته باید این مشکل را برطرف میکردیم؛ در شهری که سالانه تعداد زیادی زائر به آن وارد میشود، ضرورت دارد که این مسائل حل شود. ما با اصلاح ترافیکی با کمترین هزینه توانستیم مشکلات تجمع خودروها پشت چراغ قرمزها را برطرف کنیم.
نایب رئیس کمیسیون خدمات شهری، بهداشت، سلامت و محیط زیست شورای مشهد افزود: ما از مردم هم آمار گرفتهایم و میزان رضایتمندی از شورای پنجم نشان میدهد این شورا اقدامات شایستهای در جهت رفع نیازهای مردم انجام داده است. به همین خاطر ما انتظار داریم شهروندان به پای صندوقهای رای بروند و برای تداوم شورای پنجم لیست اعلام شده را حمایت کنند.
شهریاری در پاسخ به این پرسش که مطالعات محیط زیستی کمربند جنوبی به کجا رسیده است، گفت: این چیزی بوده که مصوبه کل کشور بوده و انجام شده است؛ به دلیل اینکه یکسری مخالف بودند که کمربند جنوبی انجام بگیرد، ما بخشی را که ایجاد شده بود برای آسایش و استراحت خانوادهها به کوهپارک تبدیل کردیم. آنچه که مشکل ایجاد کرده بود ما توانستیم به مکان شادی مردم تبدیل کنیم و افرادی که در آینده جای کار میآیند، میتوانند این طرح را ادامه دهند.
عضو هیات رئیسه شورای شهر مشهد در پایان در پاسخ به این سوال که شورای پنجم به چه مسائلی توجه نکرده که باید به آنها بیشتر پرداخته میشد، اظهار کرد: ما به تمامی حوزهها توجه کردیم؛ به طور مثال برای احیاء هنر در شهر، ما در حال ایجاد بهترین پردیس تئاتر کشور هستیم. همچنین در جنوب شهر درختکاری کرده و ایجاد باغ خاطره، باغ زندگی، پل آزادگان، زنجیره استفاده از آب خاکستری و… از اقدامات انجام شده است؛ بنابراین ما با توجه به تخصصها و همدلیهایی که در شورای پنجم وجود داشت توانستیم در تمام ابعاد اقدامات موثری را انجام دهیم.
برچسب ها :محیط زیست،پروژه، هیات رئیسه
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0