مهمترین اولویت دولت جدید در حوزه سیاست خارجی از نگاه فواد ایزدی
یک کارشناس مسائل بین الملل معتقد است: مهمترین اولویت دولت آینده در حوزه سیاست خارجی این است که اولویت های دولت های قبلی را در این عرصه کنار بگذارد؛ چرا که ما به یک تغییر پارادامی و ریشه ای در حوزه سیاست خارجی نیاز داریم.
به گزارش عصرقائم، فواد ایزدی در گفت وگو ، در پاسخ به این سوال که به نظر وی مهمترین اولویت دولت سیزدهم در عرصه سیاست خارجی چه باید باشد، گفت: به نظر من مهمترین اولویت این است که اولویت های دولت های قبلی را در عرصه سیاست خارجی کنار بگذارد. مهمترین اولویت دولت های قبلی تعامل با آمریکا و غرب بوده است. دغدغه آنها در این حوزه توافق با آمریکا بوده است و دولت جدید باید این اولویت ها را کنار بگذارد.
این استاد دانشگاه با اعتقاد بر اینکه به یک تغییر پارادایمی و ریشه ای در حوزه سیاست خارجی نیاز داریم، گفت: در طول ۳۰ سال گذشته به نوعی اولویت اول تعامل با غرب بوده است که به نظرم باید سیاست جدیدی جایگزین آن شود.
وی در مورد این سیاست های جدید گفت: متاسفانه کار با همسایگان مغفول مانده است که باید به این موضوع توجه جدی تری شود. باید با کشورهایی که می خواهند با ما کار کنند همکاری و تعامل بیشتری داشته باشیم. خیلی از کشورها علاقمند به کار با ما هستند و اینگونه نیست که بخواهند اخلال در فعالیت های ما ایجاد کنند. توجه به این موضوع نیز باید جزو اولویت های دولت سیزدهم باشد.
وی با بیان اینکه مزیت جمهوری اسلامی ایران و انقلاب قدرت نرم است و ما باید در حوزه دیپلماسی عمومی فعالتر شویم در بخش دیگری از صحبت های خود به وجود مشکلات اقتصادی و معیشتی در کشور اشاره کرد و گفت: تمرکز بر روی دیپلماسی اقتصادی باید جزو اولویت های دولت باشد. در واقع تعامل وهمکاری هایمان در عرصه سیاست خارجی باید در جهت ارتقای قدرت دیپلماسی کشور و تامین منافع ایران باشد و اگر دولت پیش رو روی این اولویت ها تمرکز کند شاهد تحولاتی خواهیم بود.
وی در پاسخ به این سوال که نگاه دولت پیش رو باید در موضوع تحریم ها چگونه باشد گفت: باید تلاش شود که تحریم ها رفع شود. در این زمینه مذاکره و رفت و آمد صورت بگیرد، ولی باید به تجربیات این چند سال نیز توجه داشت و بر اساس این تجربیات در کنار تلاش برای رفع تحریم ها باید به سمت خنثی کردن تحریم ها و دور زدن آنها رفت و در داخل کشور ساختار اقتصادی را قوی کنیم تا این قدر متاثر از تحریم ها نباشد. البته این کار، کار یک شبه نیست و امری است که طول می کشد. بنابراین تاکید بر این است که در کنار مذاکره برای رفع تحریم ها باید اقدام به خنثی کردن تحریم ها با تقویت ساختار اقتصادی کشور کرد. نباید اقتصاد کشور را معطل مذاکره و نتایج آن کرد و تجربیاتی که در طول این چند سال در این زمینه کسب شده است را نباید فراموش کرد.
برچسب ها :بین الملل،پارادایمی،معیشت
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0