کد خبر : 270844
تاریخ انتشار : یکشنبه 20 ژوئن 2021 - 9:15
-

۱۰ دلیل سوزش ادرار که باید جدی بگیرید

۱۰ دلیل سوزش ادرار که باید جدی بگیرید

وضعیتی که مثانه یا قسمت های نزدیک به آن را تحت تاثیر قرار می دهد باعث سوزش ادرار می شود، همچنین چندین دلیل برای این عارضه وجود دارد که بسیاری از آنها قابل درمان هستند.

به گزارش عصرقائم، افراد مبتلا به سوزش ادرار باید درباره سایر علائم خود با پزشک خود صحبت کنند. به گزارش مدیکال نیوزتودی، اگر این موارد مربوط به سوزش ادرار باشد می تواند به پزشک برای تشخیص و پیش گرفتن روند درمانی مناسب کمک کند.

 

علل سوزش ادرار

بسیاری از شرایط مختلف باعث سوزش ادرار می شوند که بیشتر این علل قابل درمان هستند. در ادامه چند دلیل احتمالی سوزش ادرار همراه با علائم دیگر توضیح داده شده است.

 

عفونت مجاری ادراری

عفونت مجاری ادراری زمانی اتفاق می افتد که باکتری های اضافی در جایی از مجاری ادراری جمع شوند. این قسمت از بدن از کلیه ها به مثانه تا مجرای ادرار منتقل می شود که ادرار را به سمت خارج بدن منتقل می کند.

 

فرد مبتلا به عفونت مجاری ادراری ممکن است علائم دیگری مانند موارد زیر را تجربه کند:

نیاز به تکرر ادرار

دفع ادرار تیره یا مشاهده خون در آن

تب

ادرار بدبو

درد در پهلو و پشت

 

عفونت مقاربتی

عفونت های مقاربتی مانند کلامیدیا، سوزاک و تبخال همگی می توانند بر دستگاه ادراری تاثیر بگذارند و هنگام ادرار منجر به بروز درد شوند. علائم ممکن است بسته به نوع عفونت متفاوت باشد. به عنوان مثال، تبخال به طور معمول باعث ایجاد ضایعات شبیه تاول در اندام تناسلی می شود.

 

عفونت پروستات

عفونت باکتریایی کوتاه مدت می تواند منجر به عفونت پروستات یا پروستاتیت شود. التهاب مزمن ناشی از یک بیماری دیگر مانند عفونت مقاربتی نیز باعث التهاب پروستات می شود، همچنین عفونت پروستات ممکن است باعث بروز موارد زیر شود:

مشکل ادرار کردن

درد در مثانه، بیضه ها و آلت تناسلی مرد

مشکل انزال و انزال دردناک

نیاز به ادرار کردن مکرر به ویژه در شب

 

سنگ کلیه

سنگ کلیه مجموعه ای از موادی مانند کلسیم یا اسید اوریک است که در کلیه و اطراف کلیه ها تجمع یافته و تشکیل می شود. برخی اوقات سنگ کلیه خود را در نزدیکی ناحیه ورود ادرار به مثانه قرار می دهد که این امر باعث سوزش ادرار می شود. علاوه بر سوزش ادرار سنگ کلیه می تواند علائم زیر را ایجاد کند:

درد در ناحیه پهلو و پشت

ادرار با رنگ صورتی یا قهوه ای

ادرار ابری

حالت تهوع

استفراغ

دردی که شدت آن تغییر می کند

تب

لرز

ادرار کردن مقادیر کم به طور مکرر

 

کیست های تخمدان

کیست تخمدان مانند سنگ کلیه نمونه ای از چگونگی فشار چیزی خارج از مثانه روی آن و ایجاد سوزش ادرار است. کیست تخمدان می تواند در یک یا هر دو تخمدان ایجاد شود که در دو طرف مثانه قرار دارند. افرادی که کیست تخمدان دارند ممکن است موارد زیر را نیز تجربه کنند:

خونریزی غیرمعمول واژینال

درد لگن

مشکل در تشخیص خالی بودن مثانه پس از ادرار کردن

دوره های دردناک بر

حساسیت در پستان ها

 

سیستیت بینابینی

سیستیت بینابینی که به عنوان سندرم درد مثانه نیز شناخته می شود بیماری است که باعث تحریک مزمن مثانه به مدت ۶ هفته یا بیشتر بدون عفونت زمینه ای می شود. سیستیت بینابینی نیز ممکن است علائم زیر را ایجاد کند:

فشار در ناحیه مثانه

درد هنگام مقاربت

درد در ولو یا واژن

درد در کیسه بیضه

ادرار کردن مرتب اما به میزان کم

 

حساسیت شیمیایی

برخی اوقات مواد شیمیایی خارج از بدن مانند رایحه ها بافت های بدن را تحریک می کنند. هنگامی که فرد ادرار می کند ممکن است این تحریک ضمن بیشتر دیده شدن باعث ایجاد درد هم شود. محصولاتی که می توانند باعث حساسیت شیمیایی شوند عبارتند از:

شستشوی واژن

صابون ها

دستمال توالت معطر

روان کننده های واژن

اسفنج ضد بارداری

افرادی که نسبت به محصولات شیمیایی واکنش نشان می دهند ممکن است متوجه موارد زیر شوند:

ورم

قرمزی

خارش

تحریک پوست در دستگاه تناسلی یا اطراف آن

 

عفونت یا تحریک واژن

عفونت یا تحریک واژن که به واژینیت یا واژینوز نیز معروف است می تواند به دلیل رشد بیش از حد باکتری ها یا مخمر ایجاد شود. یک عفونت مقاربتی به نام تریکومونیازیس نیز می تواند باعث عفونت واژن شود. علائم زیر ممکن است کنار سوزش ادرار رخ دهد:

ترشحات بدبو یا غیرمعمول واژن

سوزش واژن

درد هنگام مقاربت

خونریزی واژینال که به طور معمول خفیف است

 

دارو

مصرف برخی از داروها از جمله داروهایی که پزشکان برای درمان سرطان مثانه تجویز می کنند ممکن است باعث تحریک یا التهاب مثانه شوند که این امر اغلب باعث درد هنگام ادرار می شود.

 

اگر فردی داروی جدیدی را شروع کرده و هنگام دفع ادرار احساس درد می کند باید با پزشک مراجعه کند تا متوجه شود آیا این مورد از عوارض جانبی مصرف دارو است یا خیر. دقت داشته باشید هرگز به طور سرخورد مصرف دارو را قطع نکنید. علائم دیگر بر اساس نوع دارو متفاوت است.

 

سرطان مثانه

سرطان مثانه زمانی اتفاق می افتد که سلول های سرطانی در مثانه شروع به تکامل می کنند. احساس درد هنگام ادرار کردن به طور معمول از علائم اولیه این بیماری محسوب نمی شود.

 

در عوض فرد به طور معمول متوجه خون در ادرار خود می شود. سایر علائم احتمالی سرطان مثانه عبارتند از:

تکرر ادرار

مشکل در دفع ادرار یا دفع ادرار ضعیف

درد در ناحیه پایین کمر

کاهش اشتها

کاهش وزن

خستگی

تورم پا

درد استخوان

 

تفاوت در زن و مرد

زن و مرد هر دو جنسیت هنگام دفع ادرار می توانند درد را تجربه کنند و دلایل بروز آن به آناتومی وابسته است. به عنوان مثال، مجاری ادرار زنان نسبت به مردان کوتاه تر است.

 

در نتیجه باکتری ها اغلب می توانند با سهولت بیشتری وارد مثانه و منجر به بروز عفونت ادراری شوند. فرد می تواند بر اساس جنسیت و سابقه پزشکی خود در مورد خطرات سوزش ادرار با پزشک خود صحبت کند.

 

چه موقع به پزشک مراجعه کنیم؟

هر فردی ممکن است گاه به گاه سوزش ادرار را تجربه کند. در صورت ادامه درد و تجربه یکی از موارد زیر فرد باید به پزشک مراجعه کند:

مشاهده خون در ادرار که به طور معمول به رنگ صورتی، قهوه ای یا قرمز ظاهر می شود

درد در ناحیه پهلو یا پشت

دردی که بیش از ۲۴ ساعت طول بکشد

ترشح غیرمعمول از آلت تناسلی مرد یا واژن

تب

اگر یک بزرگسال تب بیش از ۱۰۳ درجه فارنهایت دارد باید به پزشک مراجعه کند. فرد نباید هنگام ادرار درد را نادیده بگیرد. پزشک اغلب می تواند به شناسایی روش های درمانی که باعث کاهش درد می شوند کمک کند.

 

خلاصه

دلایل زیادی برای سوزش ادرار به عنوان یک علامت شایع وجود دارد چندین دلیل آن مربوط به عفونت باکتریایی است. افرادی که احساس بیماری می کنند باید قبل از عفونت به پزشک خود مراجعه کنند تا از تشدید شدن و بروز علائم دیگر جلوگیری کند.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

12 + 19 =