کد خبر : 271067
تاریخ انتشار : دوشنبه 21 ژوئن 2021 - 9:15
-

«صبح آخرین روز» و بازیگری با چشمان بسته!

«صبح آخرین روز» و بازیگری با چشمان بسته!

بازیگر سریال «صبح آخرین روز» گفت: من واقعا یک جاهایی این را حس می کردم که روح شهید بزرگوار در کلیت کار حضور دارد و به ما کمک می کند و این را در سریال ها و فیلم های دفاع مقدسی که تاکنون بازی کرده بودم از نزدیک لمس کردم.

به گزارش عصرقائم ، این شب ها سریال «صبح آخرین روز» به کارگردانی حسین تبریزی از شبکه دو روی آنتن می رود. سریالی که به زندگی دکتر مجید شهریاری دانشمند هسته ای از زمان تولد تا شهادتشان می پردازد. صبح آخرین روز با اینکه در تعداد قسمت های کمی تهیه و تولید شده است اما در همین زمان کوتاه توانسته حق مطلب را درباره زندگی این شهید بزرگوار ادا کند.

در کنار بازیگران بومی و غیر بومی که در این سریال نقش آفرینی می کنند و در کنار انتخاب بازیگران خوب، می توان گفت از هر بازیگر بهترین بازی اش گرفته شده و در این سریال گنجانده شده است.

یکی از این شخصیت ها شخصیت «حاج مهدی قانع» است که در سریال از نزدیک ترین دوستان دکتر شهریاری است. با اینکه او تلفیقی از چند شخصیتی است که در زمان حیات شهید در کنارش بودند، اما به نوبه خود شخصیتی تاثیرگذار و موثری در پیشبرد قصه زندگی دکتر شهریاری است.

«مهدی صبایی» که سالها است در کارهای مختلفی به ایفای نقش پرداخته است در نقش حاج مهدی قانع این بار یکی از متفاوت ترین تجربه هایش را رقم زده است. با صبایی درباره جزئیات این نقش و منحصر به فرد بودنش با اینکه ما به ازای واقعی هم نداشته است گفت و گو کردیم.

** شما در این سال ها نقش های بسیاری در ژانرهای مختلف بازی کردید اما به طور قطع نقش «حاج مهدی قانع» یکی از خاص ترین نقش های کارنامه کاری تان به شمار می رود. از آنجایی که این شخصیت تلفیقی از چند دوست شهید شهریاری بوده است قطعا ما به ازای حقیقی نداشته که شما بخواهید با او در ارتباط باشید و یا برای بهتر درآوردن آن کمکی به شما کند.

آن زمان که فیلم نامه را خواندم و در سریال بازی کردم نمی دانستم که این شخصیت به عنوان فرد واحدی ما به ازای بیرونی ندارد.

** یعنی در پروسه تحقیقات فیلم نامه از دوستان سوال نکردید؟

چرا پرسیدم اما به طور دقیق نمی دانستم. من اواسط تصویربرداری به بازیگران سریال اضافه شدم و به محض خواندن فیلم نامه به گروه اضافه شدم و مقابل دوربین رفتم. قبلا با آقای تبریزی همکاری کرده بودم و سبک کاریشان را هم می شناختم. وقتی سریال را کلید زده بودند ابتدا زمان گذشته را تصویربرداری کردند و بعد زمان حال.

** قبل از اینکه بازی تان شروع شود بازیگر نقش مهدی در نوجوانی و کودکی را دیده بودید؟

نه ندیده بودم و آنها سکانس هایشان را بازی کرده بودند و تمام شده بود. خوبی اش این بود که اختلاف سنی از نوجوانی مهدی تا سنی که من بازی می کردم زیاد بود و همین می توانست تغییراتی که در او می دیدیم را جبران کند. البته از نظر رفتاری این دو سه شخصیت خیلی شبیه به هم بودند.

یادم هست مهدی نوجوان موهای فری داشت و لازم بود که موهای من نیز در بخش زمان حال فر باشد تا راکوردها حفظ شود. فقط این را می دانم که مجید به همراه دو دوستش از کودکی با هم رفت و آمد داشتند و دوست بودند و اینکه چقدر اینهایی که می بینیم دستخوش نمایش شده است را نمی دانم.

** یعنی خودتان هم درباره این شخصیت تحقیق نکردید؟

نه از آنجایی که خیلی فوری فیلم نامه را خواندم و دو روز بعدش مقابل دوربین رفتم و حتی سر صحنه در دانشگاه قرارداد بستم، فرصت نشد که بتوانم تحقیقی داشته باشم و به تحقیق های مفصلی که گروه تحقیق و نگارش انجام داده بودند اعتماد کردم. از طرفی حسین تبریزی این افراد را خیلی خوب می شناسد و راهنمایی های او خیلی کمکم کرد و خودم حواسم به حفظ راکوردهایم بود و سعی کردم از خط بیرون نزنم و اگر گاهی هم این اتفاق در حال رخ دادن بود آقای تبریزی حواسش بود و راهنمایی ام می کرد.

** به هر حال شخصیت آقای قانع در اطراف همه ما زیاد است.

بله آدم هایی شبیه به حاج مهدی قانع را در زندگیم زیاد دیدم. در فیلم روز سوم چند شخصیت این مدلی دیدم و خیلی دوستشان داشتم. وقتی فیلم نامه را خواندم دیدم چقدر دوستش دارم حتی بچه های پشت صحنه بارها به من این را گفتند که چقدر این شخصیت دوست داشتنی است و کاوه خداشناس نیز این را به من گفت.

به طور معمول آدم هایی مثل آقای قانع اغلب در سایه قرار می گیرند و خیلی در اجتماع نیستند. حتی او خیلی هم حرف نمی زند اما وقتی حرفی هم می زند حرف های درست و به جایی می زند. با اینکه چشم هایش را تخلیه کردند و حتی یک پایش هم مصنوعی است اما ابهت خاصی دارد و اجازه نمی دهد دستش را بگیرند و نمی خواهد به کسی متکی باشد.

** حتما این نقش سختی هایی هم برای شما داشته است. درباره این سختی ها برایمان بگویید.

من از اول نمی دانستم که قرار است چشم های مهدی قانع تخلیه شود و دوست داشتم بازی ای با چشمان باز داشته باشم و دوست داشتم نقش نابینایی را با چشمان باز بازی کنم. اما قبل از اینکه چشم هایش تخلیه شود چند سکانس قبلتر را هم می بینیم که چشم دارد. وقتی چشم تخلیه می شود باید بسته باشد و حتی از زیر عینک نباید برجستگی داشته باشد و وقتی آقای تبریزی با حرکت های دوربین از پشت سر من می آمد گاهی اگر چشم هایم را باز می کردم معلوم می شد یا حتی اگر پلک می زدم معلوم می شد. به همین خاطر در آوردن این سکانس ها برایم خیلی سخت بود مخصوصا در روزهای ابتدایی که نابینا شده بود. شما فکر کنید چشم های یک بازیگر را از او بگیرید انگار همه چیزش را از او گرفته اید اینطوری نه حرکت دوربین را متوجه می شوید نه بازی بازیگر مقابل را می بینید و اگر اغراق نکنم یکی از سخت ترین بازی هایی بود که در زندگیم انجام دادم آنهم به خاطر نا بینا بودن او.

** اولین سکانسی که جلوی دوربین رفتید کدام سکانس بود؟

اتفاقا با سکانس سختی هم کارم را شروع کردم و یادم است خیلی اذیت شدم. سکانسی بود که مهدی بعد از ملاقات با پیکر مجید خانواده اش می خواستند انگشتر مهدی را به او پس دهند.

** به طور معمول نقش ها با بازیگرها تفاوت ها و شباهت هایی دارند و یک بازیگر برای نزدیک شدن به نقشی که دارد می تواند راه های مختلفی را تجربه کند. شما چقدر از این شخصیت دور بودید؟

من آدم نسبتا شلوغی هستم و در پشت صحنه همه من را می شناسند اما اینجا همه این شلوغی ها را از خودم گرفته بودم و سر صحنه هم با هیچکس حرف نمی زدم و بچه ها برایشان سوال بود و می پرسیدند چرا ناراحتی؟ و می گفتم ناراحت نیستم بازی کردن این شخصیت برایم سخت است و دارم روی این شخصیت کار می کنم که حتی روی حرکت های بدنش دقیق شوم. یادم هست در یکی از سکانس ها می خواستم صورت میرطاهر مظلومی را پیدا کنم و واقعا برایم سخت بود.

** با توجه به اینکه روزهای پایانی پخش سریال است، چقدر از بازخوردهای مردم راضی بودید؟ و در حالت کلی بازخوردها به چه صورت بوده است؟

مردمی که من را می بینند خیلی از این سریال تعریف می کنند و می گویند چقدر مهدی قانع آدم خوبی است بدون اینکه حرفی از سمت و جایگاهش بیاورد و با اینکه یک پا هم ندارد می رود در میدان مین و مین خنثی می کند و نمی تواند زندگی ساکتی داشته باشد. او بیشتر نگران مجید است و مجید مثل بچه اش برایش مهم است و دعوایش می کند و وقتی خبر لیست ترور منافقین را به مجید نشان می دهد از او می خواهد از خودش مراقبت کند.

** شهید شهریاری یکی از شهدای به نام هسته ای است. شما قبل از اینکه در این سریال بازی کنید شهید شهریاری را تا این اندازه می شناختید؟

نه تا این اندازه نمی شناختم اما می دانستم آدم بزرگی است. چند سال پیش یک کار دیگری برای انرژی اتمی بازی کرده بودم به نام آینه های نشکن به کارگردانی جواد اردکانی. آنجا نقش پلیسی را بازی می کردم که خیلی چالش برانگیز هم بود. برای بازی همین کار با آدم های این سبکی که در انرژی اتمی کار می کردند زیاد صحبت می کردم و درباره سختی های کارشان برایم می گفتند. خدا رحمت کند دکتر شهریاری را که کارهای بزرگی برای کشور انجام داده بود و به مدارج بالای عملی رسیده بود و به نوبه خودش یک دانشمند بود. از طرفی من از این خیلی ناراحتم که ترور کردن دانشمندان واقعا ناجوانمردانه است و به هیچ موضوعی هم ربطی ندارد.

** چند ماه درگیر ضبط این سریال بودید؟

سه ماه کار کردم اما خب به صورت پراکنده.

** بهترین سکانسی که در این سریال داشتید کدام سکانس بود؟

سکانسی که مهدی در سردخانه پیکر مجید را می بیند و با او حرف می زند. بازی کردن این سکانس برایم خیلی سخت بود و یادم می آید بعد از آن به دلیل قرار گرفتن در آن فضا سردرد بدی هم گرفتم.

** به طور معمول در سریال هایی که برای زندگی شهدا ساخته می شود روح خاصی حاکم است و برخی ها بر این باورند که این روح شهید بزرگوار است که بر کلیت کار حاکم بوده و وجهه خاصی به کار می دهد. شما در این سریال هم چنین موضوعی را حس می کردید؟

بله من واقعا یک جاهایی این موضوع را حس می کردم. من فیلم و سریال های دفاع مقدسی زیادی بازی کردم و واقعا اینها را حس می کردم. برای مثال در فیلم روز سوم شخصیتی که بازی می کردم ما به ازای واقعی داشت و همان موقع بازی کردن حس می کردم که خودشان به من کمک می کنند. چند سال پیش در سریال دولت مخفی نقش یکی از اسیرهای ایرانی در زندان عراق را بازی می کردم که حتی بلد نبود نماز بخواند و یک جورهایی مجید سوزوکی بود. با اسیرها که صحبت می کردم می گفتند از این قبیل آدم ها آن زمان بودند اما دل و جراتی داشتند که شاید کسی نداشت.

** حسین تبریزی علاوه بر کارگردانی در این سریال تدوین کار را هم بر عهده داشته است و همین باعث شده تدوین کار به کلیت ساختار قصه کمک دوچندانی کند و قسمت های گذشته را با تدوینی درست به حال وصل کند.

بله همین طور است. سریال صبح آخرین روز با سکانس شهادت دکتر شهریاری آغاز شد و بعد به گذشته برگشت و این در کلیت سریال خیلی خوب درآمده بود. البته ناگفته نماند فکر نمی کردم در قسمت اول اینطوری شروع کند. شاید مخاطبان در همان قسمت اول گفتند وقتی شهادت شهید را نشان دادند دیگر در ادامه چه می خواهند نشان ما بدهند اما در ادامه دیدند که چقدر زندگی شهید شهریاری برایشان جذابیت داشت. افرادی مثل شهید شهریاری و مهدی قانع شایسته تقدیر بیشتر از اینها هستند و مردم باید خیلی بیشتر آنها را بشناسند و دوستشان داشته باشند.

** حتی در قهرمان سازی که در این سریال صورت گرفته است مردم شخصیت ها را به خوبی پذیرفتند و با آنها ارتباط خوبی برقرار کردند.

بله دقیقا همین طور است. نشان دادن آدم هایی که هیچ ادعایی در زندگی شان ندارند و تا این اندازه هم برای کشورشان مهم هستند ستودنی هستند.

** برسیم به روزگار جوانی. شما ۲۲ سال پیش در سریال روزگار جوانی بازی کردید و الان فصل دوم این سریال در حال ساخت است. فکر می کنید ادامه یک سریال موفقی که در دهه ۷۰ پخش شده است آنهم بعد از ۲۲ سال چقدر می تواند خاطرات خوبی را از فصل اول آن در ذهن مردم تداعی کند و موفق باشد؟

به آقای توسلی کارگردان سریال هم گفتم که این کار ریسک بزرگی است. این سریال یکی از سریال های پرمخاطب بعد از انقلاب بوده است و هنوز هم مردم دوستش دارند. خیلی جالب است هنوز که هنوز است هر کار جدیدی هم بازی کنم مردم من را با نام شهریار روزگار جوانی می شناسند و در خیابان صدایم می کنند.  امیدوارم که ادامه این سریال بعد از اینهمه سال موفق باشد و برای گروه تولید و بازیگرانشان آرزوی موفقیت می کنم.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

یازده − ده =