کد خبر : 271830
تاریخ انتشار : شنبه 26 ژوئن 2021 - 17:10
-

تاثیر سماق در کاهش اسید اوریک خون

تاثیر سماق در کاهش اسید اوریک خون

پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی مشهد با انجام مطالعه‌ای تاثیر سماق در کاهش اسید اوریک خون را در موش‌های صحرایی بررسی کردند.

به گزارش عصرقائم، نارسایی کلیوی یکی از معضلات جامعه امروزی است و درمان و یا پیشگیری آن از اهمیت زیادی برخوردار است. در طب سنتی به خواص سماق اشاره شده است. یکی از این ویژگی‌ها، خاصیت آن در کاهش اوره خون است.

بر همین اساس پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی مشهد در مطالعه‌ای خاصیت هایپراوریسمی سماق را در موش‌های آزمایشگاهی بررسی کردند. هایپراوریسمی هنگامی رخ می دهد که اسید اوریک خون، بیش از حد باشد.

برای بالا رفتن اسید اوریک خون و ایجاد هیپراوریسمی به موش‌های آزمایشگاهی آدنین، خورانده شد، در نتیجه هایپراوریسمی باعث کاهش وزن و آسیب کلیوی در حیوانات شد. برای بررسی اثر سماق، به موش‌ها سماق به صورت خوراکی داده شد.

بررسی‌های این مطالعه نشان داد که حیواناتی که سماق به صورت خوراکی دریافت کردند، اسید اوریک، اوره و کراتینین آن‌ها کاهش یافت و وزن آن‌ها افزایش یافت. همچنین آسیب کلیوی آن‌ها به صورت معنی‌داری کم شد. این نتایج حاکی از آن است که سماق  اثر محافظ کلیوی در برابر هایپراوریسمی دارد.

این محققان پیشنهاد می‌کنند مطالعات بیشتری بر روی مکانیسم‌های احتمالی دخیل در اثر محافظتی سماق بر این مدل و استفاده در رژیم غذایی افراد مبتلا به نقرس و هایپراوریسمی که مستعد آسیب کلیوی هستند، انجام شود.

نتایج این پروژه تحقیقاتی با عنوان «بررسی اثر عصاره آبی- الکلی سماق (Rhus coriaria L.) بر نفروپاتی ناشی از اسید اوریک در موش صحرایی نر» در پایگاه نتایج پژوهش‌های سلامت کشور منتشر شده و ابوالفضل خواجوی راد، زهرا صمدی نوشهر، موسی الرضا حاج زاده، سارا حسینیان و سمیرا شهرکی؛ پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی مشهد در انجام آن مشارکت داشتند.

تاثیر سماق در کاهش اسید اوریک خون
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

16 − 14 =