معرفی انواع لوله مبلی و کاربرد آن
یکی از پرکاربردترین مواد اولیه صنعتی که در ساخت تجهیزات زیادی به کار میرود، لولهها هستند.
به گزارش عصرقائم، بنابر اعلام صباپروفیل، لولهها در ابعاد و اندازههای مختلف علاوه بر اینکه موجب آسانتر شدن ساخت وسایل میشوند، نسبت به میلههای توپر وزن کمتری نیز دارند. امروزه در صنایع مختلف نیاز به مقاطع مقاوم و در عین حال سبک، بیشتر از قبل بوده است. لوله مبلی یا لوله سبک، یکی از انواع اینگونه لولهها بوده که در صنایع مختلف نظیر قطعه سازی کاربرد بسیاری دارد. در ادامه این مقاله به معرفی لوله مبلی و انواع آن پرداخته و با کاربرد این نوع لوله سبک در صنایع مختلف آشنا خواهیم شد.
لوله مبلی چیست؟
لوله مبلی به لوله روغنی نیز معروف است، زیرا که به نسب لولههای فولادی دیگر وزن بسیار کمتری دارند. این لولهها به روش نورد سرد و با استفاده از ورقهای روغنی تولید میشوند. ورقهای روغنی، بسیار نازک هستند و ضخامت آنها بین ۴/۰ میلیمتر تا ۵/۱ میلیمتر است . بنابراین لولههای مبلی از مقاومت و استحکام بسیار بالایی برخوردار بوده و در عین حال به دلیل ورقی که از آن تولید میشوند به راحتی نیز خم میخورند.
از دیگر قابلیتهای لولههای مبلی میتوان به قابلیت کشش سرد، جوشپذیری و فرمپذیری بالا اشاره کرد. ابعاد ساخت این لولهها بسیار دقیق بوده و قابلیت آبکاری دارند. قطر و ضخامت ساخت لولههای مبلی بر اساس استاندارد جهانی تعیین میشود و این استانداردها شامل DIN ۲۳۹۴(۱) ۹۴ و EN ۱۰ ۲۱۹ -۲. میشود. همچنین لولههای سبک دربرابر دمای بسیار بالا و حرارت زیاد، مقاومت دارند که موجب بکارگیری بیشتر این لولهها در صنایع مختلف از جمله صنعت فولاد میشود.
در کل لولهها در دو نوع تولید میشوند، بدون درز و دارای درز جوش ممتد. کاربرد این دو نوع لوله با یکدیگر متفاوت است. لوله بدون درز از وزن کمتری برخوردار بوده و دیوارههای نازکتری نیز دارد. لولههای مبلی دارای درز ممتد، خشکتر هستند و وزن بیشتری دارند. هچنین این لولهها دارای ثبات بیشتری نیز هستند.
لولهها با روشهای دیگری نظیر روش نورد پیلگر، روش نورد فشاری، روش نورد بر روی کلاهک، روش نورد پیوسته با مندرل و روش نورد سرد با مندرل نیز ساخته میشوند. هر یک از این روشهای ساخت میتوانند بر روی کیفیت لوله نهایی تأثیرگذار باشند و از میزان خرابی آن بکاهند و به عمر مفید لوله بیافزایند.
کاربردهای لوله مبلی
با توجه به مشخصات گفته شده از لولههای مبلی به طور گسترده در صنایع مختلف استفاده میشود. این لولهها از مزایای زیادی برخوردار هستند که با گذشت زمان این مزایا کمتر که نه، بلکه بیشتر میشوند. این لولهها در صنایعی نظیر مبلسازی، ساخت کانکس و کانتیر، تولید لوازم برقی، ساخت دوچرخه، صنایع نظامی، ساخت در و پنجره، قطعات صنعتی و ماشینآلات و خودرو به وفور یافت میشوند. کاربرد ویژه لولههای مبلی در صنعت هوایی، اسلحهسازی، کشاورزی و دستگاههای صنعتی نظیر ریلها میباشد.
قیمت لوله مبلی
در هنگام تغییرات قیمت در بازار آهن، همواره محصولات زیادی تحت تاثیر قرار میگیرند و موجب بالا رفتن یا پایین آمدن قیمت این محصولات میشوند. عواملی نظیر قیمت ورق سرد یا ورق روغنی، هزینه تولید محصول و نرخ دلار بر روی قیمت لوله مبلی تأثیرگذار است. این نوع لولهها برحسب کیلوگرم به فروش میرسند. به طور کلی لولههای مبلی به نسبت سایر لولهها به علت وزن پایینتری که دارند، از قیمت کمتری نیز برخوردار هستند.
در بسیاری از صنایع که لولههایی با ضخامت پایین مورد استفاده قرار میگیرند، لولههای مبلی کاربرد دارند.
ویژگیهای لوله مبلی
همانطور که گفته شد، لولههای مبلی یا لوله سبک دارای ویژگیها و مزایای زیادی هستند که موجب استفاده بیش از پیش این لولهها در صنایع مختلف شده است. از جمله مهمترین ویژگیها و مزایای لوله مبلی میتوان به موارد زیر اشاره کرد؛
۱. لولههای مبلی امکان آبکاری شدن دارند تا در برابر خوردگی مقاومت پیدا کنند. آبکاری این لولهها به وسیله فلز نیکل و کروم انجام میشود.
۲. در برابر حرارت نیز لوله سبک بسیار مقاوم بوده و در دمای بالا تغییر شکل نمیدهد.
۳. لولههای مبلی به راحتی جوش میخورند و فرآیند ساخت تجهیزات و وسایل را سرعت میبخشند.
۴. این لولهها به دلیل ساخته شدن از ورق سرد و ورق روغنی، ظاهر شفاف و براقی دارند و این ویژگی موجب کاربرد تزئینی آنها میشود.
۵. ضخامت و قطر این لولهها بسیار دقیق بوده و در بازههای ضخامتی متفاوت در بازار موجود هستند.
نتیجهگیری
لوله مبلی به لولههای ساخته شده از ورق روغنی یا ورق سرد (از مرغوبترین ورقهای فولادی) گفته شده که به روش رول فرمینگ ورق روغنی ساخته میشود. این نوع لولهها از ویژگیها و قابلیتهای زیادی برخوردار هستند و کاربرد گستردهای در صنایع مختلف دارند.
صباپروفیل، تخصصی ترین مجموعه فعال در زمینه تولید و تامین لوله و پروفیل صنعتی، به پشتوانه بیش از ۳۵ سال سابقه فعالیت در این حوزه، اکنون افتخار همکاری با بیش از ۲۵۰کارخانه و کارگاه را دارد.
این مجموعه علاوه بر فروش لوله و پروفیل به شکل خام، مجهز به بزرگترین کارگاه برش PLC لوله و پروفیل، ۳ خط کشش سرد (فرمینگ) لوله و همچنین کارگاه پلیش اوربیتالی لوله است ، تا بتواند در جهت رضایت هر چه بیشتر مشتریان گرامی تا حد ممکن فرایند های پیش تولید آنها را نیز به عهده گیرد .
برچسب ها :صنعت، پروفیل،کارگاه
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0