کد خبر : 276003
تاریخ انتشار : شنبه 14 آگوست 2021 - 9:30
-

روزهای برزخی‌ بهشت‌ زهرا (س)

روزهای برزخی‌ بهشت‌ زهرا (س)

«در ۵۰ سال گذشته چنین وضعیتی بی‌سابقه بوده و به‌صراحت می‌توان گفت ۱۸ ‌ماه برزخی در بهشت‌ زهرا داشتیم و ۴ پیک بحرانی را هم پشت‌ سر گذاشته‌ایم. در تمام این ایام، پرسنل سازمان بهشت‌ زهرا گمنام و بدون هیچ توقعی در تکریم مصیبت‌زدگان انجام وظیفه کرده‌اند. امروز که در موج پنجم قرار گرفته‌ایم وضعیت بحرانی‌تر از موج‌های گذشته است و از این‌ رو تطهیرکنندگان بهشت‌ زهرا ۲۴ ساعته مشغول غسل و تطهیر متوفیان هستند.»

به گزارش عصرقائم، روزنامه همشهری نوشت: ««همه خسته‌ایم»؛ جمله‌ای که مدیرعامل سازمان بهشت‌ زهرا در وصف حال پرسنل این سازمان به‌ویژه تطهیرکنندگان می‌گوید. کرونا برای پنجمین بار در سایه ساده‌انگاری‌ها و کمرنگ‌شدن رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی، روی موج صعود قرار گرفته و این‌ بار با سویه دلتا نفس‌ها را به شماره انداخته است. تعداد مبتلایان از ۴ میلیون نفر گذشته و ثبت روزانه بیش از ۵۰۰ فوتی هم رکورد جدید دلتا کروناست.

نقشه کشور به رنگ قرمز درآمده و در برخی از شهرها چون تهران وضعیت چنان بحرانی شده که باید رنگ سیاه برایش انتخاب کرد.

افزایش دو برابری فوتی‌ها سبب شده بهشت‌ زهرا آرایش بحرانی بـگیرد و به‌ گفته سعید خال، پرسنل بهشت‌ زهرا چون کادر درمان از همان روزهای ابتدایی شیوع کرونا در خط مقدم خدمت‌رسانی حضور دارند و با شیوع موج پنجم، آماده‌باش کامل هستند.

صدای شیون و ناله از جای‌جای سالن عروجیان به گوش می‌رسد. تابلو اعلان وضعیت متوفیان مدام در حال تغییر است و اسم‌ها در صدم ثانیه عوض می‌شوند و همراهان داغدار و سیاهپوش پیکرهای تطهیرشده را می‌گیرند و به‌ سوی خانه ابدی بدرقه می‌کنند.

مدیرعامل سازمان بهشت‌ زهرا با بیان این که ۴۰ درصد کل متوفیان در تهران تطهیر می‌شوند، می‌گوید: «تطهیرکنندگان در شرایط عادی یک شیفت کاری دارند اما با شیوع کرونا و افزایش متوفیان ۲ شیفت کاری برایشان تعریف شده است و این روزها هم که در شرایط بحرانی قرار گرفته‌ایم، ۲۴ ساعته و در ۳ شیفت، خدمت‌رسانی می‌کنند.»

تمام مراحل از لحظه پذیرش متوفیان تا تطهیر و کفن و دفن به‌دقت و با رعایت موازین شرعی و پروتکل‌های بهداشتی انجام می‌شود. تکریم داغداران هم در دستور کار سازمان بهشت‌ زهرا قرار دارد و سعید خال در توضیح بیشتر می‌گوید: «خانواده‌هایی که به بهشت‌ زهرا مراجعه می‌کنند داغدیده هستند و نیاز به همدردی دارند. بنابراین تلاش می‌کنیم با سرعت‌بخشیدن به کارها و ارائه خدمات مطلوب مرهمی باشیم بر آلامشان.»

غافلگیری در موج پنجم

۱۸ ‌ماه است که کرونا جولان می‌دهد و در این مدت بیش از ۹۵ هزار هموطن را به کام مرگ کشیده است. مدیرعامل سازمان بهشت‌ زهرا از کرونا به‌ عنوان یک بحران یاد می‌کند و می‌گوید: «در ۵۰ سال گذشته چنین وضعیتی بی‌سابقه بوده و به‌صراحت می‌توان گفت ۱۸ ‌ماه برزخی در بهشت‌ زهرا داشتیم و ۴ پیک بحرانی را هم پشت‌ سر گذاشته‌ایم. در تمام این ایام، پرسنل سازمان بهشت‌ زهرا گمنام و بدون هیچ توقعی در تکریم مصیبت‌زدگان انجام وظیفه کرده‌اند. امروز که در موج پنجم قرار گرفته‌ایم وضعیت بحرانی‌تر از موج‌های گذشته است و از این‌ رو تطهیرکنندگان بهشت‌ زهرا ۲۴ ساعته مشغول غسل و تطهیر متوفیان هستند.»

به‌ گفته این مقام مسئول، خاکسپاری متوفیان در هر قطعه‌ای که مورد درخواست بازماندگان باشد، انجام می‌شود: «بر خلاف شایعات مبنی بر قبرهای دسته‌جمعی یا قطعات ویژه متوفیان کرونا در بهشت‌ زهرا بازماندگان هر جا که درخواست کنند مراسم خاکسپاری با رعایت کامل پروتکل‌ها انجام می‌شود و محدودیت و ممنوعیتی در این زمینه وجود ندارد.»

دلتا، سن و سال نمی‌شناسد

تطهیر کودکان و نوجوانان، سخت‌ترین و تلخ‌ترین لحظاتی است که با شیوع موج پنجم در بهشت‌ زهرا ثبت می‌شود. تاب‌آوردن در برابر ناله و فریادهای پدر و مادری که فرزندش را به سینه خاک می‌سپارد آسان نیست. اگر در موج‌های قبلی سالمندان و میانسالان قربانیان کرونا بودند، در این موج دلتا،‌ کرونا بی‌رحمانه‌تر ظاهر شده و کودکان و نوجوانان و به‌خصوص جوانان را به کام مرگ می‌کشاند. سعید خال نیز چنین موضوعی را تأیید می‌کند و می‌گوید: «در موج پنجم پذیرش کودکان، نوجوانان و جوانان ۲۰ و ۳۰ ساله هم در بهشت‌ زهرا داشته‌ایم و آمارهای ثبت‌شده نشان می‌دهد کرونا با کسی شوخی ندارد و برایش پیر و جوان، کوچک و بزرگ فرقی نمی‌کند.»

دلتاکرونا زنگ هشدار و خطری را به صدا درآورده است که اگر هر چه سریع‌تر تدابیر لازم اتخاذ نشود چه‌بسا روزهای فاجعه‌بارتری در پیش‌ رو خواهیم داشت.

پذیرش چند برابری در بهشت‌ زهرا

قبل از شیوع کرونا به‌ طور میانگین روزانه ۱۶۰ تا ۱۸۰ متوفی در بهشت‌ زهرا پذیرش می‌شد اما با شیوع کرونا و به‌ویژه در پیک‌های مختلف، پذیرش متوفیان به روزانه بیش از ۴۰۰ نفر هم رسیده است. خال می‌گوید: «از سال ۹۹ با شیوع کرونا آمار متوفیان افزایش داشته و اعداد و ارقام‌ها نشان می‌دهد که میزان پذیرش متوفیان در بهشت‌ زهرا بیش از دو برابر شده است.»

به‌ گفته او ساده‌انگاری و بی‌توجهی به پروتکل‌های ستاد مقابله با کرونا در روزهای آتی سبب می‌شود شیب صعود دلتا شدیدتر و تندتر شود.

افزایش تجهیزات برای خدمت‌رسانی مطلوب

کرونا در موج پنجم با افزایش متوفیان، همگان را غافلگیر کرده است. در شهر مشهد به‌ دلیل بالارفتن تعداد جان‌باختگان و کمبود خودروهای حمل جنازه، از تاکسیرانان درخواست شده تا در حمل‌ونقل اجساد کمک کنند. در مازندران هم ظرفیت سردخانه‌ها تکمیل شده اما به‌ گفته سعید خال بحران دلتا در بهشت‌ زهرا تاکنون مدیریت شده است: «با افزایش ظرفیت‌ها و امکانات تاکنون هیچ مشکلی در پذیرش متوفیان و خدمت‌رسانی به شهروندان به‌ وجود نیامده است و امیدواریم مسئولان با مدیریت به‌موقع از افزایش متوفیان جلوگیری کنند و اجازه ندهند این بحران تشدید شود.»

مدیرعامل سازمان بهشت‌ زهرا در ادامه به افزایش امکانات اشاره و عنوان می‌کند: «همزمان با شیوع کرونا و بالارفتن تعداد مرگ‌ومیرها و افزایش متوفیان در بهشت‌ زهرا باید تمهیداتی اندیشیده می‌شد تا بتوانیم این بحران را مدیریت کنیم. بنابراین اقداماتی چون تجهیز مجتمع عروجیان به سردخانه ۴۰ فوتی و ۲ سردخانه کندویی، برای پشتیبانی از سردخانه مرکزی و جداسازی از سیستم سردخانه شهر تهران، تجهیز و آماده‌سازی‌ سوله بحران بهشت‌ زهرا و اختصاص ۲ دستگاه کانتینر ۱۲ متری یخچال‌دار برای پشتیبانی از سردخانه مرکزی، طراحی و ساخت فوری نوار نقاله برای انتقال اجساد به داخل کانتینر و سایت ایزوله کرونا و تجهیز پرسنل عروجیان، اقدامات انجام‌شده در بهشت‌ زهرا هستند. توزیع ماسک رایگان در میان مردم و پرسنل، طراحی سیستم ضد عفونی به‌ صورت مهپاش، ضد عفونی مستمر محوطه‌های عمومی و آمبولانس‌ها نیز صورت گرفته و می‌گیرد.»

مردم همراهی کنند تا از دلتا خلاص شویم

بر اساس اظهار نظر کادر درمان در موج پنجم عامل اصلی ابتلا به کرونا، دورهمی‌های خانوادگی است و از این‌ رو رعایت فاصله اجتماعی و استفاده از ماسک همچنان اولویت پروتکل ستاد مقابله با کروناست.

سعید خال هم ضمن درخواست از شهروندان مبنی بر رعایت موارد بهداشتی می‌گوید: «مردم باید بپذیرند در شرایط بحرانی قرار داریم و از اجتماعات دوری کنند؛ چرا که دورهمی‌ها و حضور در مکان‌های شلوغ  از عوامل اصلی انتقال کرونا هستند. همچنین از شهروندان درخواست می‌کنم حتی‌الامکان از حضور در بهشت‌ زهرا اجتناب کنند و در صورت نیاز برای تشییع پیکر عزیزانشان این کار را با رعایت فاصله اجتماعی و تعداد کمی از بستگان انجام دهند.»

او خطاب به والدین شهدا می‌گوید: «پدر و مادر شهدا اکثرا سالمند هستند و جزو گروه‌های حساس قرار دارند و از این‌ رو درخواست می‌کنم اگر مقدور است این روزها که شرایط بحرانی است به بهشت‌ زهرا مراجعه نکنند.»

روزهای برزخی‌ بهشت‌ زهرا (س)
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

پانزده + 16 =