کد خبر : 277272
تاریخ انتشار : یکشنبه 22 آگوست 2021 - 8:55
-

دلیل اصلی زرد شدن دندان ها چیست؟

دلیل اصلی زرد شدن دندان ها چیست؟

زرد شدن دندان‌ها در بزرگسالی می‌تواند علل مختلفی داشته باشد جالب است بدانید که مصرف مکرر انار و شلغم که دارای رنگ‌های طبیعی هستند باعث زردی دندان‌ها می‌شود.

به گزارش عصرقائم، به نقل از نمناک، این بدرنگی و زردی دندان ها به چه عواملی مربوط است؟ آیا زرد شدن دندان ها نشانه ی بیماری و یا مشکلی است؟ پاسخ تمام این سوالات را در ادامه بخوانید.

دندان های زیبا و براق به شما در افزایش اعتماد به نفس و برقراری ارتباط موثر با افراد دیگر کمک خواهد کرد با این حال دلایل بسیار زیادی برای زرد شدن دندان های شما وجود دارد. شما ممکن است که متوجه شوید که بسیاری از مدل ها و افراد مشهور اغلب دندان های سفید دارند، این در حالی است که دندان های ما اکثرا زرد می باشد.

بنا براین راه حل از بین بردن این دندان های زرد چیست؟

اگر این همان چیزی است که مدام در باره آن فکر میکنید، این مقاله برای شما است و مشکل شما به راحتی در خانه حل خواهد شد.

دندان های زرد چیست؟

شما میتوانید مطمئن باشید که زرد شدن دندان ها نشانه ای از بیماری جدی دهان و دندان نیست.این عارضه تنها نشان میدهد که شما از قهوه، چای و نوشیدنی های رنگی به مقدار زیاد استفاده میکنید.

فقط نیاز دارید که به خوبی از دندان هایتان با خمیر دندان های سفید کننده یا مراجعه مداوم به دندان پزشک مراقبت کنید.ماهیت این روش، استفاده از عامل سفید کننده دندان است که باعث شکسته شدن زنجیره پروتئین های زرد روی دندان ها میشود.

با این حال دندان های زرد مادر زادی، کاملا متفاوت است و حل آن با راه های طبیعی مشکل است.این شرایط به دلیل استفاده بیش از حد آنتی بیوتیک یا تتراسایکلین، مادر شما در دوران بارداری یا شیر دهی است.

چه چیزی باعث زرد شدن دندان میشود؟ 

افرادی که در معرض زرد شدن دندان ها قرار دارند و رایج ترین علل آنها: 

افرادی که به پریودنتیت( التهاب لثه ) یا پوسیدگی دندان مبتلا هستند:

همه ما میدانیم که بیماری پریودنتال، یک التهاب مزمن در بافت لثه است، این دقیقا بافتی است که از دندان های شما حمایت میکند، این اتفاق می تواند در سازماندهی اطراف همه دندان های شما رخ دهد.

در ضمن پوسیدگی دندان ها شرایطی است که دندان، دارای حفره شکسته میشود، این وضعیت به دلیل باکتری های ناشی از قند و نشاسته چسبیده به دندان ها است که اسید بافت دندان ها را از بین می برد.

اینها همه شرایط جدی دندان هستند، که قسمت داخل و سطح بیرونی تضعیف می شود و منجر به از دست رفتن دندان می شود.

در این موارد اگر از یک عامل سفید کننده دندان استفاده می کنید، مواد شیمیایی موجود در آن وضعیت شما را بدتر می کند دندان ها ضعیف و شکننده می شوند و بر توانایی جویدن شما تاثیر می گذارد.

دندان های آلوده با تتراسایکلین:

تتراسایکلین، یک آنتی بیوتیک است که زنان در دوران بارداری یا برای نوزادان زیر ۷ تا ۸ ماهه خود استفاده می کنند.این آنتی بیوتیک ممکن است منجر به تغییر رنگ دندان شود و این تغییر ممکن است در کل دندان ها یا قسمتی از دندان هایتان رخ دهد.

افراد مبتلا به برخی از بیماری ها:

کسانی که دارای بیماری های صرع، بیماری روحی، قلبی و عروقی شدید، یا بیماری های کلیوی هستند نمی توانند از خمیردندان سفید کننده استفاده کنند.دلیل آن این است که ضربان قلب شما را افزایش میدهد در نتیجه عواقب نامطلوبی ایجاد میکند.

نوجوانان زیر ۱۶ سال:

دندان پزشکان توصیه می کنند که افراد زیر ۱۶ سال نباید به زرد بودن دندان هایشان توجه کنند، زیرا هنوز در حال رشد و گسترش است و ممکن است که تغییر رنگ دهد.

چای:

چای، به خصوص چای سیاه حاوی انواع تانین ها است که می تواند به مینای دندان آسیب برساند و منجر به زرد شدن دندان ها شود.نوشیدن بیش از حد چای حتی ممکن است مینای دندان را از بین ببرد و غذا های رنگی دیگر را نیز متصل کند.

چای عاملی مهم در زرد شدن دندان ها

زرد شدن دندان ها و بررسی علل آن

نوشیدنیهای کربنات دار و انرژی زا :

اسید فسفریک و اسید سیتریک همراه با قند های اسیدی و رنگدانه ها، همه حاوی آمونیاک هستند که موجب آسیب به مینای دندان می شوند و در نهایت زردی دندان را ایجاد می کنند.

آب میوه:

آب میوه ها حاوی مقدار زیادی قتد و اسید های طبیعی هستند.مصرف بیش از حد آب میوه در طولانی مدت موجب زرد شدن دندان ها خواهد شد.

دندان های آلوده به مواد شیمیایی:

مصرف بیش از حد فلوراید از طریق آب نوشیدنی یا خمیر دندانی که موجب سفید شدن لکه های روی دندان ها می شود،باعث زرد، خاکستری یا سیاه شدن دندان ها میشود. چنانچه در بخش سلامت دهان و دندان گفته ایم گر چه فلوراید برای تقویت دندان ها به خوبی عمل میکند، اما جذب بیش از حد آن باعث زرد شدن دندان میشود.

برخی میوه ها و سبزیجات:

برخی از میوه ها و سبزیجات مانند انار، زغال اخته و شلغم حاوی رنگ های طبیعی مانند پلیفنو هستند، این میوه ها برای سلامتی خوب است اما اگر بعد از خوردن آنها دهانتان را به خوبی شستشود ندهید، در طول زمان باعث زرد شدن دندان ها خواهد شد.

سس و ادویه جات:

سس های مانند گوجه فرنگی یا چیلی میتواند موجب به آسیب، مینای دندان و زرد شدن آن شود. سرکه بالزامیک و سس سویا نیز اثرات مشابهی دارند.

آنتی بیوتیک ها:

اگر قبل از سن ۸ سالگی از آنتی بیوتیک های مانند تتراسایکلین یا داکسی سایکلین استفاده کرده اید، ممکن است دلیل زرد شدن دندان هایتان باشد.زنان بارداری که از این آنتی بیوتیک ها استفاده میکنند نیز باعث زرد شدن دندان فرزندشان خواهد شد.

سیگار:

سیگار کشیدن یا جویدن هر نوع ماده مخدر باعث آسیب و ایجاد لک در مینای دندان میشود و در نهایت موجب زردی دندان ها خواهد شد.

پر کردن دندان های خراب:

مواد مورد استفاده در دندان پزشکی مانند پر کردن آمالگام میتواند به مینای دندان آسیب برساند و موجب زرد شدن دندان ها شود.

سن:

در افراد مسن تر ممکن است که مینای دندان به تدریج از دست رفته و دندان ها حساس و زرد شوند.

ژن :

ساختار مینای دندان کاملا ارثی است، اگر مینای دندان نازک را از پدر یا مادر خود به ارث برده اید، دندان های شما مستعد زرد شدن خواهد بود.

مراقبت نا مناسب از دهان و دندان:

یکی از مهمترین دلایلی که باعث زرد شدن دندان هایتان میشود، مراقبت نکردن یا مراقب نادرست از آنها است.

مسواک زدن نادرست یک لایه نازک زرد را روی دندان های شما بر جا میگذارد، پس از مدتی این لایه نازک زرد رنگ، تیره خواهد شد و باعث پدیده زرد شدن دندان ها میشود و پلاک های نا مشخصی بر روی دندان های که آسیب دیده اند ایجاد میشود.

چرا دندان ها به مرور زرد می شوند؟

چه کسانی در معرض خطر زرد شدن دندان هستند؟

معمولا افرادی که سیگار می کشند و الکل مصرف می کنند، بیشتر مستعد دندان های زرد هستند.علاوه بر این کسانی که والدینشان مینای دندان نازک داشته اند نیز بیشتر احتمال دارد که به این شرایط دچار شوند.

در کل شما می توانید از عوامل زردشدن جلوگیری کنید.برای کسب اطلاعات بیشتر با دندانپزشک خود مشورت کنید.

برای زرد شدن دندان ها چه زمانی پزشک خود را ملاقات کنیم؟

اگر دندان های زرد دارید و برای مدت طولانی از دارو های خانگی استفاده کرده اید، اما نتیجه نداده است برای چکاب حتما به پزشک مراجعه کنید. در بخش سلامت دهان و دندان پیشنهاد می شود که علاوه بر این، اگر تنفس بد بوی دارید نیاز است که برای تشخیص مشکل فورا به پزشک مراجعه کنید. زمانی که تصمیم گرفته اید، دندان های زردتان را تبدیل به یک لبخند سفید تر و روشن تر کنید، تعدادی درمان برای شما وجود دارد:

-استفاده از چسب های سفید کننده

-ژل ها

-خمیر دندان ها

-دهانشویه ها

راه های نسبتا مناسبی برای خداحافظی برای دندان های زرد و رسیدن به لبخند جذاب است.شما میتوانید سفید کردن دندان ها در منزل و یا در مطب دندانپزشگی را انتخاب کنید.

در بحث زرد شدن دندان ها برخی از جزییات کلی در مورد هر دو گزینه برای شما آورده شده است.

سفید کردن حرفه ای دندان های زرد شده:

در این روش پزشک از مواد سفید کننده به طور مستقیم روی دندان هایتان استفاده میکند و برای افزایش میزان سفید کنندگی از چراغ ها یا لیزر های مخصوص استفاده میکند و وابسته به شرایط و میزان زردی دندان ها ممکن است به یک یا چند جلسه درمان نیاز داشته باشید که بین ۳۰ دقیقه تا یک ساعی متغیر خواهد بود.

سفید کردن دندان های زرد شده در خانه:

گزینه های سفید کردن دندان در خانه شامل:

چسب ها، ژل ها و خمیر دندان های سفید کننده بر پایه پراکسید می باشند و نتایج اولیه معمولا در چند روز اول مشاهده میشود.

اما برای بازدهی کامل باغید تا ۱۲ ماه استفاده شود، این گزینه درمانی ارزانتر است.

مهم نیست که چه تصمیمی میگیرید و کدام گزینه را انتخاب میکنید، اما همیشه قبل از شروع هر کدام حتما با دندانپزشک خود مشورت کنید.

درمان خانگی زرد شدن دندان ها 

نکات اضافی زرد شدن دندان:

-خمیر دندانی را انتخاب کنید که با شرایط بهداشت و سلامت دهان و دندان شما مطابقت داشته باشد.

-علاوه بر انتخاب یک خمیر دندان مناسب، مهم است که مسواک مناسبی را نیز انتخاب کنید، مسواک های دستی و الکتریکی، هر دو برای شما مناسب هستند.

-مسواک خود را با کسی به اشتراک نگذارید.

-قبل و بعد از هر استفاده از مسواک، آن را بشویید تا باکتری ها کاملا از روی آن برداشته شوند.

-همراه با دندان ها زبانتان را مسواک کنید تا باکتری ها و بوی بد دهان از بین برود.

-هر سه چهار ماه یک بار مسواک جدید بخرید.

-برای رفع بوی بد دهان میتوانید از دهانشویه هم استفاده کنید.

-بلافاصله پس از خوردن غذا های بسیار اسیدی مسواک نزنید، چرا که ممکن است مینای دندان را تضعیف کند، در عوض دهانتان را با آب شستشو دهید.

-برای داشتن دندان های سالم یک رژیم غذایی متعادل داشته باشید.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

بیست − 3 =