تاثیر منفی افسردگی برعملکرد جنسی مبتلایان به HTLV1
علائم اختلالات روانپزشکی مخصوصا افسردگی میتوانند در ابعاد مختلف عملکرد جنسی افراد مبتلا به HTLV1 بدون پاراپازی اسپاستیک تاثیر منفی بگذارند.
به گزارش عصرقائم، محققان دانشگاه علوم پزشکی مشهد در تحقیقی باعنوان “بررسی فراوانی اختلال عملکرد جنسی در مبتلایان به HTLV-1 بدون پاراپارزی اسپاستیک و ارتباط آن با اختلالات روانپزشکی” مطرح کردند: وجود هم زمان اختلال در کارکرد جنسی و یک اختلال روانپزشکی در فرد، میتواند به طور قابل ملاحظه ای باعث کاهش رضایت مندی در روابط زناشویی شود. این موضوع به دلیل افزایش بار روانی، منجر به تشدید علایم اولیه نیز خواهد شد.
شناسایی این بیماران و برنامه ریزی جهت درمانشان می تواند به طور چشمگیری در ایجاد احساس خوب بودن و خود کارآمدی، افزایش اعتماد به نفس و بهبود فزاینده کیفیت زندگی بیماران، تاثیر گذار باشد. افزایش کیفیت زندگی و خلق، به حاملین ویروس انگیزه بالاتری برای مراقبت از خود و دیگران در روابط اجتماعی و خصوصی تر خود می دهد، که در نهایت باعث افزایش میزان سلامتی جامعه نیز خواهد شد.
از نظر ارتباط با علائم اختلالات روانپزشکی، در مردان ارتباط معنی دار نبود. در زنان نتایج نشان می دهد که بُعد افسردگی در تمام ابعاد عملکرد جنسی زنان و بعد حساسیت بین فردی در اکثر ابعاد عملکرد جنسی زنان به طور واضحی در اختلال ابعاد مختلف عملکرد جنسی تاثیر دارند. در تمام ابعاد عملکرد جنسی زنان به جز بعد درد جنسی، شیوع احساس درجاتی از مشکلات روانی و درماندگی در زنان با عملکرد جنسی ضعیف به طور معنی داری بالاتر است. اما به طور کلی وجود علائم اختلالات روانپزشکی در هیچکدام از ابعاد در دو گروه با اختلال عملکرد جنسی ضعیف و بدون مشکل تفاوت آماری معنی داری نداشت. که این می تواند به معنی این باشد که علائم اختلالات روانپزشکی مخصوصا افسردگی می توانند در ابعاد مختلف عملکرد جنسی افراد مبتلا به HTLV1 بدون پاراپازی اسپاستیک تاثیر منفی بگذارند، اما لزوما بر تمام عملکرد جنسی فرد تاثیری نداشته باشند.
بر اساس این پژوهش که در پایگاه نتایج پژوهش های سلامت منتشر شده، پیشنهاد می شود تدابیری در رابطه با مشاوره های روانشناختی در کلینیک های مربوط جهت پیشگیری، ارزیابیهای دورهای و درمان اختلال عملکرد جنسی و علائم اختلالات روانپزشکی همراه انجام شود. همچنین از آن جا که عوامل پیش التهابی و بار ویروسی در بیماری های ویرال می تواند با ناهنجاری های روانپزشکی ارتباط داشته باشد، پیشنهاد می شود مطالعات آتی به بررسی رابطه احتمالی بار ویروس در بدن و تاثیر آن بر اختلال عملکرد جنسی و ناهنجاری های روانپزشکی بپردازد. در نهایت اینکه، از آنجا که می توان با درمان اختلال عملکرد جنسی کیفیت زندگی و ارائه خدمات پزشکی و بهره برداری بیماران از آن را ارتقا داد ، ارزیابی های عملکرد جنسی و روانشناختی به عنوان جزیی از پروتکل های مداخله ای در درمان بیمار توصیه می شود.
این پژوهش از سوی مائده کامرانی و نرگس نیازی راد به انجام رسیده است.
HTLV-1 مخفف عبارت انگلیسی “Human T-cell lymphotropic virus type1” بهمعنای «نوع یک ویروس لنفوتروپیک سلول تی انسانی» است. این نامگذاری به این دلیل انجام شده است که این ویروس سلولهای لنفوسیت نوع تی انسان را آلوده میکند. اگرچه HTLV-1 همخانواده HIV – ویروس ایدز– است و راههای انتقال هر دو ویروس یکسان است ولی این دو هیچ ارتباطی با یکدیگر ندارند. در واقع HTLV-1 بسیار کمخطرتر از HIV است.
برچسب ها :روانپزشکی، افسردگی ،علوم پزشکی
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0