وعده آقای وزیر برای کنترل تورم در ابتدای سال آینده
وزیر امور اقتصاد و دارایی تورم کنونی کشور را معلول کسری بودجه و افزایش پایه پولی در ماههای نخست سال و افزایش نرخ ارز دانست و گفت: اقدامات اخیر دولت برای افزایش صادرات نفت، ورود برخی ارزهای بلوکه شده و صفرشدن استقراضِ جدید از بانک مرکزی، کنترل تورم در ابتدای سال آتی را به دنبال خواهد داشت.
به گزارش عصرقائم، احسان خاندوزی با اشاره به آمار ارائه شده از میزان تورم شهریور ماه اظهار کرد: متأسفانه آمارها نشان میدهد در همین یک ماه، ۹/۳ درصد افزایش قیمت در متوسط اقلام مصرفی خانوار رخ داده است که بسیار ناخوشایند است و حکایت از نرخ بالایی دارد که باید حتماً در ماههای آینده با تدابیر لازم کنترل شود.
وزیر اقتصاد درباره دلایل این افزایش تورم گفت: ریشه این تورم مربوط به افزایش قیمت ارز و همچنین فشاری است که کسری بودجه در ماههای ابتدایی سال وارد کرده و موجب برداشت بیش از اندازه از بانک مرکزی شده است.
وی با بیان اینکه سهل انگاری برخی مسئولان در ماههای پایانی دولت قبل در کنار شروع بکار دولتی که در مسیر انتخاب وزرا و انتصاب مدیران جدید قرار دارد، مجالی فراهم کرد تا برخی متغیرهای اقتصادی خلاف قاعده پیش بینی شده حرکت کنند تاکید کرد: مردم باید توجه داشته باشند نتایج هر سیاست اقتصادی در ماههای آینده و با فاصله اثر گذار خواهد بود.
وزیر اقتصاد در تبیین علت افزایش تورم در ماههای اخیر افزود: چون دولت قبل با ۵۰ هزار میلیارد تومان کسری بودجه در چهار ماه اول امسال، بودجه را گذراند و با استقراض از بانک مرکزی موجب افزایش پایه پولی در کشور شد، طبیعی است آثار این اقدام در ماههای ششم و هفتم سال بروز کند.
خاندوزی از تمهیدات دولت سیزدهم برای کاهش تورم در ماههای آینده هم خبر داد و گفت: دولت برای جلوگیری از رویه افزایش نامبارک تورم برنامهای برای کنترل نوسانات قیمت ارز از طریق افزایش فروش صادرات نفت و میعانات گازی، تسهیل دسترسی به ارزهای بلوکه شده کشور و کاهش استقراض از بانک مرکزی تدارک دیده که نهایتاً موجب کنترل تورم در ابتدای سال بعد خواهد شد.
برچسب ها :تورم ، بلوکه،وزیر
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0