نخست وزیر یونان در عربستان: ترکیه از خودنمایی تهاجمی دست بردارد
نخستوزیر یونان در جریان سفر به عربستان به منظور تقویت مناسبات با کشورهای حوزه خلیج فارس، از ترکیه خواست دست از “خودنمایی تهاجمی” برداشته و بر سر مناقشه دریایی وارد مذاکره شود.
به گزارش عصرقائم، به نقل از خبرگزاری فرانسه، کریاکوس میتسوتاکیس، نخست وزیر یونان هشدار داد که کشورش “بسیار بسیار با دقت خطوط” خودشان را اوایل همین ماه بعد از امضای توافق های دفاعی با ایالات متحده و فرانسه رسم کرده است.
رهبر یونان همچنین سهشنبه پیش از سخنرانی در نشست “ابتکار سرمایه گذاری آینده” با محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی و ولیعهد بحرین گفتگو کرد.
میتسوتاکیس در این نشست سالانه موسوم به “داووس صحرا” که بن سلمان در آن حضور داشت، گفت: ما ایمنی داریم. فکر نمیکنم تهدید وابسته به جغرافیای سیاسی در کار باشد. و من فکر میکنم که در پایان راه، ترکیه هم متوحه خواهد شد که این خودنمایی تهاجمی در شرق مدیترانه قرار نیست راه به جایی ببرد. فکر میکنم ما اتحادهای خود را ایجاد کردهایم و ما خطوط خود را بسیار بسیار واضح ترسیم کردهایم.
او افزود: و من امیدوارم که در مقطعی، ترکیه به طور سازنده با ما تعامل کند تا یکی از مهمترین مسائل باقیمانده ما، یعنی ترسیم سواحل دریایی، حل شود. ما همیشه آماده گفتگو هستیم، اما مرعوب نخواهیم شد و نمی پذیریم که حقوق حاکمیتی خودمان به خطر بیفتد.
در همین حال، بن سلمان روز سه شنبه مذاکراتی با نخست وزیر یونان در خصوص روابط دوجانبه و فرصتهایی برای ارتقای جنبه های همکاری میان دو کشور در حوزه های مختلف برگزار کرد. آنها همچنین درباره تحولات منطقه ای و بین المللی برای حمایت و تقویت امنیت و ثبات در این منطقه رایزنی کردند.
دو طرف تصمیم گرفتند فناوری های حمایتی و صنایع نظامی را بومی سازی کنند و در عین حال با هدف ارتقا و توسعه این همکاری ها برای دستیابی به امنیت و ثبات برای کشورهای خود تلاش کنند. در بیانیه ای که در پایان گفت و گوهایشان منتشر شد، آمده است که مقامات در مورد فرصت های آینده برای همکاری های اقتصادی و فعال سازی مشارکت های تجاری و سرمایه گذاری در چارچوب چشم انداز ۲۰۳۰ عربستان سعودی گفتگو کردند.
آنها بر اهمیت همه تلاش ها برای دستیابی به یک راه حل سیاسی جامع برای بحران یمن بر اساس سه مرجع ابتکار خلیج فارس و مکانیسم اجرایی آن، نتایج گفتگوی جامع ملی و قطعنامه های مربوطه شورای امنیت سازمان ملل متحد از جمله قطعنامه ۲۲۱۶ تاکید کردند. آنها همچنین حملات پهپادی و بالستیکی حوثی ها در یمن به سمت اراضی عربستان را محکوم کردند.
رهبران این دو کشور همچنین بر ضرورت تقویت مشارکت بین المللی برای مبارزه با افراط گرایی و تروریسم تاکید کردند. در این بیانیه مشخص شد که مقامات موافقت کردند تا امکان ایجاد صندوق سرمایه گذاری مشترک را بررسی کنند.
عربستان سعودی از مشارکت مستقیم بخش خصوصی یونان با طرف سعودی خود در زمینه تاسیسات نمکزدایی، آب آشامیدنی، خطوط آب، تصفیه فاضلاب و غیره استقبال کرد. آنها امیدوارند همکاری در بخش انرژی های تجدیدپذیر، صنایع نظامی و دارویی و خدمات لجستیکی را تقویت کنند.
علاوه بر این، دو طرف توافق کردند که جلسات منظم سرمایه گذاری بین عربستان و یونان را ترتیب دهند که چندین رهبر تجاری و رؤسای مؤسسات بخش خصوصی از هر دو کشور را گردهم میآورد.
در این نشست بر ضرورت مسئولیت پذیری جامعه بینالملل در حفظ صلح و امنیت بینالمللی و توقف هرگونه مداخله در امور داخلی کشورها برای دستیابی به امنیت و ثبات در خاورمیانه و جهان تاکید شد. طرف یونانی از آنچه تلاشهای عربستان در حفظ صلح و امنیت منطقهای و بینالمللی خواند، تجلیل کرد.
برچسب ها :نخستوزیر ،خلیج فارس، مناقشه
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0