کد خبر : 287539
تاریخ انتشار : جمعه 12 نوامبر 2021 - 17:15
-

صادرات نخل های ایران در میان تکذیب و تائید

صادرات نخل های ایران در میان تکذیب و تائید

بعد از تایید و تکذیب دستگاه ها و مسئولان مربوط در صادرات نخل ها، پای جام جهانی قطر هم به این ماجرا باز شد

به گزارش عصرقائم، پس از انتشار فیلمی از ریشه کنی نخل‌ها در یکی از روستاهای بوشهر، ماجرای فروش نخل‌های ایران به کشورهای عربی همچنان خبر مهمی است که با تایید یا تکذیب مسئولان یا دستگاه های مسئول روبه رو می شود. سه روز پیش دادستان دشتستان و جهادی کشاورزی  گفته بود: این مطلب به هیچ عنوان صحت ندارد و تکذیب می‌شود. در حالی که  صدا و سیما در گزارشی به صادرات نخل ها به علت کم آبی پرداخت و این موضوع را تایید کرد.

نخل ها برای جام جهانی به قطر می روند!
این موضوع با اظهارنظرهای دیگری نیز همراه بود تا این که نایب رئیس انجمن خرمای ایران دو روز قبل آن را تایید کرد و گفت:  نخل خرما از قدیم به شکل قانونی به کشورهای حوزه خلیج فارس صادر می‌شد. امسال اما به دلیل نزدیکی زمان مسابقات جام جهانی نخل‌ها را از ریشه در می‌آورند. برخی‌ با مجوز جهاد کشاورزی صادر می‌شود و برخی دیگر به شکل غیررسمی به قطر قاچاق شده است.

محمدعلی صمیمی توضیح داد: این که برخی می‌گویند نخل‌ها به دلیل افزایش مصرف آب و خشکسالی به کشورهای دیگر صادر یا قاچاق می‌شود، بهانه است. درخت نخل به دلیل ارزشمند بودن محصولش به تازگی گران شده و همین مسئله باعث جذاب شدن صادرات یا قاچاق این درخت شده است.

وی افزود: در جنوب کشور هزینه‌های زیادی برای بیابان‌زدایی شکل گرفت اما حالا جهاد کشاورزی با مجوز بی‌رویه قطع نخل‌ها، محیط زیست را تخریب می‌کند و باعث افزایش بیابان‌ها می‌شود.

پیش از این، خسرو عمرانی، معاون سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر، فروش نخل را تایید کرده ولی گفته بود این کار با مجوز صورت می‌گیرد و نخل‌ها برای صادرات به کشور قطر فرستاده می‌شوند.

وی در عین حال تأکید کرد این اقدام بسیار خطرناک است و باید جلوی آن گرفته شود؛ چراکه به محیط زیست آسیب جدی وارد خواهد کرد. درختی که چند دهه رشد کرده و باعث حفظ خاک و محیط زیست می‌شود، به‌راحتی از دست می‌رود. از سوی دیگر، جاسم حزباوی، رئیس هیئت مدیره اتحادیه نخلداران استان خوزستان، نیز از بحران نخلستان‌ها در این استان خبر داده و گفته بود: آبادان قبل از جنگ شش و نیم میلیون نفر نخل داشته و الان به یک میلیون نفر نخل رسیده است.

جالب است بدانید که ایران دومین  کشور بزرگ تولید کننده خرما در  جهان است. به دنبال انتشار خبر فروش نخل های چند روستای بوشهر به کشورهای حاشیه خلیج فارس، روز گذشته برخی سایت‌ها مدعی شدند حسین ثابت، مدیر ارشد شرکت تجارت بین‌المللی ثابت ضمن ابراز تاسف از تاراج سرمایه های ملی، آمادگی خود را برای خریداری تمامی نخل های کشاورزان روستاهای یاد شده و برنامه‌ریزی برای نگهداری آن ها در داخل کشور اعلام کرده است.

صادرات نخل های ایران در میان تکذیب و تائید
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

هفت + 4 =