افزایش دقت بررسی سطوح با دستگاه رویهنگار لیزری ایرانساخت
بررسی سطوح و اجسام مختلف توسط دستگاه رویه نگار لیزری ایرانساخت با دقت یک میکرومتر امکانپذیر شد تا پژوهشهای فناورانه توسعه یابد.
به گزارش عصرقائم، علی صالح نژاد، مدیرعامل شرکت فناور تولیدکننده این دستگاه، گفت: دستگاه رویه نگار لیزری سطوح با استفاده از فناوری لیـزر مثلثی به بررسـی سطوح اجـسام می پردازد. بـه این صـورت کـه با ترکیب لیزر، سیستم اپتیکی و حسگر تصویربرداری، فاصله سنسـور تا اجسام مشخص میشود.
وی اظهار کرد: نرم افزار دستگاه رویهنگار لیزری به گونهای طراحی شده است که برداشت دادهها با توجه به گام انتخابی انـجام میشود. گامهای بین دو برداشت داده میتواند از ۳ میکرومتر تا چند میلی متر در هر جهت از دو محور حرکتی انتخاب شود. هر چه گام حرکتی کمتر باشد جزئیات کاملتر میشود، امـا زمان بیشتری برای تکمیل روبـش مورد نیاز است.
صالح نژاد افزود: نمونه مورد بررسـی بر روی صفحه در یک راستـا حرکت میکند و حسگر نیز بر روی صفحه دیگر به صورت عمود بر نمونه حرکت میکند که ترکیب این دو حرکت میتواند سطح نمونه را روبش کند. با توجه به محدودیت مکانیکی دقت روبش یک میکرومتـر است.
وی با بیان اینکه تولید رویهنگار لیزری در این شرکت فناور منجر به ایجاد حدود ۲۰ فرصت شغلی شده است که این فرصتهای شغلی با به کارگیری نخبگان دانشگاهی تکمیل شده است، افزود: امکان واردات رویه نگار لیزری عملا از کشورهای خارجی بواسطه تشدید تحریمها علیه ایران وجود ندارد و به همین علت نیاز تولید این محصول به شدت احساس میشد و پس از طی مراحل مختلف تولید، دستگاه رویه نگار لیزری با یک پنجم قیمت نمونه خارجی در داخل کشور تولید شده است.
وی ادامه داد: پس از بهکارگیری رویه نگار لیزری مشخص شد که کیفیت عملکرد نمونه داخلی مشابه نمونه خارجی است و در این حوزه نیز مشکلی وجود ندارد.
صالح نژاد با اشاره به این که معاونت علمی ریاست جمهوری تا به امروز نیز کمکهای زیادی انجام داده است، توضیح داد: اسکن سطحی در داخل ایران معمولا توسط دستگاههای دیگر انجام میشود، در حالی که میتوان با بهرهگیری از اپتیک که رویهای غیرمخرب دارد، اسکن انجام داد و تلاش میشود تا در نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی فناوری اپتیک بیشتر شناسانده شود تا رویه اسکن در کشور اصلاح شود.
به نقل از معاونت علمی ریاستجمهوری، نهمین نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ایرانساخت ۲۳ آذرماه سال جاری در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران افتتاح خواهد شد و تا ۲۶ آذرماه سال جاری به صورت حضوری میزبان شرکتکنندگان بوده و در طول سال به صورت مجازی برقرار خواهد بود.
تولیدکنندگان، بیش از ۹هزار محصول فناورانه در حوزه خدمات، تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ایرانساخت را در قالب این رویداد ارائه میدهند که جزئیات این محصولات و شرکتها در وبسایت نمایشگاه به نشانی https://iranlabexpo.ir قابل مشاهده است. در این برنامه حمایتی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بخشی از هزینه خرید مراکز علمی و پژوهشی دولتی را براساس سطح بندی تجهیزات در نمایشگاه پرداخت میکند.
برچسب ها :پژوهش،اجسام، لیزر
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0