چه اقداماتی به حفاظت از «خاک» کشور منجر میشود؟
معاون آبخیزداری، مراتع و امور بیابان سازمان جنگل ها گفت: تمامی اقداماتی که منابع طبیعی در زمینه بیابانزدایی، مرتعداری، جنگلداری، آبخیزداری و … انجام میدهد نتیجهاش حفاظت از آب و خاک کشور است.
به گزارش عصرقائم، پرویز گرشاسبی در آستانه ۱۴ آذر روزجهانی خاک گفت: خاک بستری برای حفظ پوشش گیاهی است و علاوه بر حفظ پوشش گیاهی و تامین امنیت غذایی آب را به سفرههای زیر زمینی هدایت و از وقوع سیل جلوگیری میکند.
معاون آبخیزداری، مراتع و امور بیابان سازمان جنگل ها خاطرنشان کرد: سازمان جهانی خوار بار کشاورزی ( فائو) از سال ۲۰۱۲ موضوع اهمیت خاک را در جهان مورد توجه قرار داده و پنجم نوامبر را به عنوان روزجهانی خاک اعلام کرده است. از سال ۲۰۱۷میلادی در ایران مراسم روزجهانی خاک گرامی داشته میشود.
گرشاسبی همچنین گفت: فرسایش خاک، افزایش حاصلخیزی و تنوع زیستی، آلودگی و شوری خاک از جمله محورهای مهمی است که مورد توجه فائو قرار دارد و سازمان خواربار کشاورزی ملل متحد روی موضوعاتی همچون ترویج و آموزش کاربران خاک، نظیر کشاورزان، مرتعداران، جنگلداران و افرادی که در موسسات آموزشی و تحقیقاتی مرتبط با موضوع خاک کار میکنند، تاکید دارد.
معاون آبخیزداری، مراتع و امور بیابان سازمان جنگلها اضافه کرد: فائو سالانه جایزهای به مبلغ ۱۵ هزار دلار را برای کشوری که بهترین مراسم را به لحاظ مشارکتی برگزار کند از سوی کشور روسیه اهدا میکند و این جایزه سال گذشته به کشور تاجیکستان تعلق گرفته است.
گرشاسبی افزود: اولویت بیشتر فائو که موضوع اهدای جایزه را داوری میکند بیشتر به شاخصهای مشارکتی و روی نقش مردم و دانش آموزان تاکید دارد. کشورهایی که این مراسم را دولتی برگزار کنند و برگزاری این مراسم صرفاً با سخنرانی ها همراه باشد کمتر مورد توجه قرار می گیرد زیرا فائو معتقد است که این مراسم باید برخاسته از دل مردم باشد.
معاون آبخیزداری، امور مراتع و بیابان سازمان جنگلها در ادامه گفت: منابع طبیعی نمونههای مشارکتی خوبی را در پروژه بینالمللی حبلهرود تجربه کرده است. حبلهرود یک کار مشارکتی با دانش آموزان را در گرمسار تمرین کرد. این طرح تصور ذهنی خوبی را بین دانش آموزان با اجرای سرود و کاریکاتور ایجاد کرده است.
گرشاسبی به تعاونی روستایی زنان رامه در منطقه گرمسار و آرادان محل اجرای پروژه بین المللی حبلهرود به عنوان یک کار مشارکتی موفق اشاره کرد و گفت: یک زن کار آفرین توانست با زنان روستای خود و با پتانسیلی که در منطقه وجود داشت بدون هیچ کمکی به درامدزایی و توانمندسازی جوامع محلی بپردازد و نمونه یک کار مشارکتی در خصوص مرتعداری و حفاظت خاک را ارائه کند.
معاون آبخیزداری، امور مراتع و بیابان سازمان جنگلها در ادامه به انجام بیش از ۳۰ میلیون هکتار اقدامات آبخیزداری و ۸ میلیون هکتار اقدامات بیابان زدایی تا پایان سال ۹۹ در کشور اشاره و اظهارکرد: این اقدامات و دیگر فعالیت های انجام شده در منابع طبیعی در جهت کاهش فرسایش و حفاظت خاک انجام شده است.
گرشاسبی کنترل فرسایش بادی و گردوغبار را از وظایف مهم سازمان جنگل ها دانست و یادآوری کرد: سازمان جنگلها در تلاش است یافتهها و تجارب بینالمللی در زمینه حفاظت از خاک را در پروژه های منابع طبیعی تعمیم دهد.
وی تاکید کرد: عرصه های منابع طبیعی از گستردگی فراوانی برخوردار است و پروژههای منابع طبیعی در بخشهای مختلف جنگل، مرتع، بیابان و آبخیزداری باید با مشارکت مردم ، جوامع محلی، ذینفعان و تشکلهای مردم نهاد اجرایی شود و سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور اکنون در تمامی مراحل اجرایی پروژههای منابع طبیعی از دانش بومی و مشارکت مردم محلی بهره میبرد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی سازمان جنگلها مراسم پاسداشت روزجهانی خاک روز یکشنبه (۱۴ آذر) مصادف با پنجم نوامبر با حضور جمعی از دانشجویان، اساتید دانشگاه، نمایندگان سازمان های مردم نهاد، اندیشمندان، محققان و پژوهشگران حوزه خاک در محل نمایشگاه بین المللی برگزار میشود.
برچسب ها :مراتع، آبخیزداری، جنگل
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0