رد شایعه تاثیر واکسن کرونا بر عادت ماهانه
نتایج یک تحقیق نشان داده که پس از تزریق واکسن کرونا تنها یک روز تاخیر در شروع خونریزی ماهانه زنان پیش میآید. پیشتر شایعاتی مبنی بر به هم خوردن سیکل عادت ماهانه پس از تزریق واکسن منتشر شده بود.
به گزارش عصرقائم، «عصرایران» در ادامه به نقل از «دویچه وله» نوشت: مجله تخصصی Obstetrics & Gynecology نتایج تحقیقی را منتشر کرده که نشان میدهد زنان در مجموع میتوانند آسودهخیال باشند و شایعات درباره تاثیر واکسن کرونا بر عادت ماهانه را باور نکنند.
بر اساس این تحقیق تنها در برخی از زنان و فقط حدود یک روز تاخیر در شروع خونریزی ماهانه پس از تزریق واکسن کرونا پیش میآید و آن هم موقتی است.
نویسنده اصلی این تحقیق، دکتر آلیسون ادلمن از دانشگاه سلامتی و علوم اورگان، آن را «بسیار آرامشدهنده» برای زنان توصیف کرده است. او امیدوار است که این تحقیق بتواند اطلاعات نادرست در اینترنت را درباره تغییرات بزرگ در عادت ماهانه یا حتی ناباروری پس از تزریق واکسن کرونا خنثی کند.
برای انجام این تحقیق، محققان از دادههای بدون نام یک اپ مخصوص عادت ماهانه برای زنان ۱۸ تا ۴۵ سال که برای پیشگیری از بارداری هورمون مصرف نمیکنند، استفاده کردند.
دادههای ۳۹۵۹ زن برای این تحقیق استفاده شد که ۲۴۰۳ نفر از آنان علیه کرونا واکسینه شدهاند؛ ۵۵ درصد با واکسن بیونتک – فایزر، ۳۵ درصد با مدرنا و ۷ درصد با جانسون اند جانسون.
از دادههای ۱۵۵۶ زن واکسینهنشده نیز به عنوان گروه کنترل استفاده شد.
به طور مشخص، اطلاعات سه دوره پشت سر هم عادت ماهانه زنان واکسینهشده پیش از تزریق واکسن با سه دوره پشت هم در حین تزریق یا پس از آن با یکدیگر مقایسه شدند. در گروه کنترل زنان واکسینهنشده، اطلاعات شش دوره پشت هم عادت ماهانه آنها با یکدیگر مقایسه شد.
تغییری اندک در چرخه قاعدگی
طول دوران عادت ماهانه در هر زن با زن دیگر تفاوت دارد و میتواند به طور متوسط بین ۵ تا هفت روز طول بکشد. طول دوران پریود مرتبط با ۲۸ روز فاصله بین دو تخمکگذاری یا همان چرخه قاعدگی است. فاصله میان دو دوره خونریزی نیز به طور متوسط حدود ۲۱ روز است که با بالا رفتن سن و فاکتورهایی مانند استرس میتواند تغییر کند.
نتایج این تحقیق نشان میدهد که پس از تزریق اولین دوز واکسن کرونا چرخه قاعدگی به طور متوسط ۰.۶۴ روز افزایش مییابد. پس از تزریق دومین واکسن این چرخه ۰.۷۹ روز افزایش پیدا میکند.
اگر واکسیناسیون در فاصله بین شروع عادت ماهانه و تخمکگذاری بعدی انجام شود، حداکثر تاخیر در عادت ماهانه رخ خواهد داد. زنانی که هر دو دوز واکسن را در دوره چرخه قاعدگی دریافت کردهاند، در مقایسه با زنان واکسینهنشده، پریودشان حدود دو روز به تاخیر میافتد.
از نظر پزشکی چنین تغییرات اندک در عادت ماهانه اصلا معنادار نیستند. انجمن جهانی پزشکان زنان و نیز فدراسیون زنان و زایمان تغییرات کمتر از هشت روز در دوران عادت ماهانه را نرمال ارزیابی میکنند.
تغییر در سیستم ایمنی
محققان علت این تغییرات اندک در عادت ماهانه پس از تزریق واکسن کرونا را عکسالعمل سیستم ایمنی بدن به واکسن دانستهاند؛ به خصوص زمانی که سیستم ایمنی ماده سیتوکین یا همان پیامرسانهای التهابی را تولید میکند.
اصولا سیکل عادت ماهانه توسط هورمونهای ترشحشده از غدد هیپوتالاموس، هیپوفیز و تخمدان هدایت میشود. این هورمونها بدن زن را برای کاشت تخمک بارورشده آماده میکنند. پس از تزریق واکسن، سیستم ایمنی که توسط ماده واکسن حساس شده میتواند تاثیر کوتاه مدتی بر محور هدایتی هیپوتالاموس، هیپوفیز و تخمدان بگذارد.
طی چند ماه آینده، محققان میخواهند در سراسر جهان دو موضوع را بررسی کنند: یکی اینکه آیا این تغییرات جزئی پس از واکسیناسیون با سایر واکسنها نیز روی میدهد یا نه و دیگر اینکه آیا چرخههای قاعدگی در درازمدت به حالت اولیه خود بازمیگردند یا خیر.
برچسب ها :واکسن، کرونا ، تزریق
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0