جایزه میلیون دلاری نیروی فضایی آمریکا برای مقابله با زبالههای فضایی
پروژه “اوربیتال پرایم”(Orbital Prime) نیروی فضایی ایالات متحده با دعوت از توسعه راهحلهای نوآورانه به دنبال بازیافت یا حذف زبالههای فضایی در مدار زمین است.
به گزارش عصرقائم، به نقل از اسپیس، نیروی فضایی ایالات متحده، “خواستار اقدام” در مورد زبالههای فضایی شده است و از بخش خصوصی برای پاکسازی آشفتگی فضایی در حال رشد در مدار زمین کمک خواسته است.
شاخه فناوری نیروی فضایی آمریکا برنامهای به نام “اوربیتال پرایم” را اجرا میکند که هدف آن آزمایش یک سیستم مداری ظرف دو تا چهار سال است.
“دیوید تامپسون” معاون رئیس عملیات فضایی نیروی فضایی آمریکا میگوید که باید فکری به حال زبالههای فضایی کرد و این برنامه فرصتی برای مشارکت در جستجوی راهحلهای نوآورانه برای بازیافت، استفاده مجدد یا حذف این اشیاء فراهم میکند.
به گفته ناسا، این درخواست نیروی فضایی آمریکا، چند هفته پس از آزمایش سیستم ضد ماهواره روسیه در ماه نوامبر انجام شده که زبالههای زیادی تولید کرد و برای ایستگاه فضایی بینالمللی به میزان قابل توجهی خطر ایجاد کرد، به طوری که خدمه مستقر در ایستگاه فضایی مجبور شدند در ماژول برگشت خود پناه بگیرند.
نیروی فضایی آمریکا امیدوار است از طریق آزمایش فناوریهای حذف زبالههای فضایی در مدار زمین، به مسائل عمومیتر زبالههای فضایی در مدار نزدیک زمین رسیدگی کند و جوایز فاز اول آن ۲۵۰ هزار دلار و فاز دوم آن ۱.۵ میلیون دلار است.
“تامپسون” گفت: چشم انداز ما در این مشارکت این است که امروز به طور جدی قابلیتها را کشف کنیم، به این امید که ما و دیگران بتوانیم آنها را به عنوان یک سرویس در آینده خریداری کنیم.
در حالی که بیش از ۲۰ هزار قطعه زباله فضایی قابل ردیابی در مدار زمین وجود دارد، چیزی که نیروی فضایی را نگران میکند، اجرام کوچکتر مانند پیچها است که قابل ردیابی نیستند.
همچنین ظهور صورتهای فلکی ماهوارهای در مقیاس وسیع به عنوان تهدید بالقوه دیگری در مواجهه با زبالههای فضایی شناخته میشود، زیرا به عنوان مثال، صورت فلکی “استارلینک” متعلق به شرکت “اسپیسایکس” به تنهایی در ماههای اخیر چندین مورد مواجهه نزدیک با احتمال برخورد با دیگر ماهوارهها را ایجاد کرده است.
“تامپسون” میگوید: هدف ما از “اوربیتال پرایم”، مشارکت با ذهنهای نوآور در این صنعت، دانشگاه و موسسات تحقیقاتی برای پیشرفت و به کارگیری آخرین فناوریها و مفاهیم عملیاتی در زمینههای کاهش و حذف زبالههای فضایی است.
برچسب ها :ایالات متحده ، پروژه ، مدار
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0