کد خبر : 297331
تاریخ انتشار : دوشنبه 14 مارس 2022 - 20:20
-

آیین «نوروز ۱۴۰۱» برگزار شد

آیین «نوروز ۱۴۰۱» برگزار شد

«آیین جهانی نوروز ۱۴۰۱» از سوی کمیسیون ملی یونسکو در ایران با حضور نمایندگان برخی کشورهای حوزه نوروز برگزار شد.

به گزارش عصرقائم، حجت‌الله ایوبی ـ دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران ـ در آیین جهانی نوروز، درحالی‌که برخی سفرای کشورهای حوزه نوروز، از جمله تاجیکستان، ‌ازبکستان و افغانستان حضور داشتند، گفت:‌ فرهنگ نوروز، مبارزه با خود و خودپرستی است، مبارزه با نفس، جهاد بزرگی که مولانا او را جهاد اکبر نامیده است. شکستن خود در جهان غرب معنا ندارد. جهان ما جهان نوروز و زبان مرسوم ما زبان شعر، ادب، خط و خوشنویسی و رنگ است، شعر و ادبیات بر زبان این مردم جاری است، جهان ما بخشش و کرم است.

به بیان او، نوروز کشف تمام ویژگی‌هاست. در جهان نوروز همه ویژگی‌ها و زیبایی‌ها را باهم مشق و تمرین می‌کنیم. عیدی می‌دهیم و پا بر نفس می‌گذاریم. نوروز کشف همه خوبی‌هاست و امسال خوشحالیم که نوروز را متفاوت آغاز می‌کنیم.

سیدمحمدسحین حجازی ـ مدیرعامل شرکت نوسازی اراضی عباس‌آباد ـ‌ نیز در سخنانی بیان کرد: پهنه گسترده و فراگیر نوروز، پهنه جهانی صلح و دوستی است. این گستره جهانی، کشورها، اقوام و مردمان پرشماری را در سراسر جهان در برمی‌گیرد که دل‌سپرده آیین کهن نوروز هستند و برای بزرگداشت این میراث معنوی گوهربار، هر ساله در آغاز بهار به جشن و سرور و شادمانی می‌پردازند.

او افزود:‌ آیین نوروز جهانی که با ابتکار کمیسیون ملی یونسکو و مشارکت و همراهی دیگر نهادهای فرهنگ‌دوست درحال برگزاری است، نشان‌گر عزم و اراده همگانی برای بازآفرینی مسیر گردشگری فرهنگ و تمدن ایران اسلامی از طریق اتصال ظرفیت‌های گردشگری جهان‌شهرهای نوروز است.

حجازی بیان کرد: جمهوری اسلامی ایران با برخورداری از موهبت همسایگی و بهره‌مندی از پیوندهای عمیق فرهنگی، از موقعیتی کانونی برای گسترش همکاری‌های فرهنگی میان شهرهای حوزه فرهنگی و تمدنی نوروز برخوردار است و بی‌تردید این جشن باستانی به عنوان مؤلفه‌ای فرهنگی و میراث معنوی ماندگار و مشترک، می‌تواند نقش مهمی در گسترش روابط سازنده و متقابل فرهنگی ایفا کند.

مدیرعامل شرکت نوسازی اراضی عباس‌آباد که میزبان آیین نوروز ۱۴۰۱ بود، اظهار کرد: امروزه پیشبرد و تحقق بخش مهمی از دیپلماسی عمومی، در چارچوب حکمرانی محلی و بویژه مسؤولیت جمعی شهرداری‌ها و سازمان‌های شهری تعریف می‌شود، همان‌گونه که تجربه‌های موفق جهانی نیز ثابت می‌کند که اشتراکات تاریخی و فرهنگی مشترکی مانند نوروز می‌تواند زمینه‌های تعامل اجتماعی، فرهنگی، هنری و اقتصادی بهتری را فراهم آورد.

وی افزود: به عنوان نمونه در فرهنگ نوروز، مقوله‌هایی چون تفریح، طبیعت‌گردی، موزه‌گردی،   اجرای آیین‌های هنری، شعرخوانی، بازآفرینی سبک زندگی و گردشگردی جایگاه ممتازی دارد و در این میان، تقویت گردشگری شهری و همکاری‌های فرهنگی و هنری با اولویت همکاری میان شهرهای نوروز، می‌تواند پیشران فراگیرسازی آیین جهانی نوروز باشد.

حجازی گفت: با توجه به سیاست‌های شهرداری تهران مبنی بر “کلانشهر تهران، الگوی جهان اسلام”، منطقه گردشگری عباس آباد نیز آماده هرگونه همکاری با دیگر مجموعه‌های گردشگری شهری در همه شهرهای حوزه جشن نوروز است.

آیین «نوروز ۱۴۰۱» برگزار شد

سرور بختی ـ رییس مؤسسه فرهنگی اکو ـ نیز درباره ارزش جشن نوروز سخن گفت و اظهار کرد: نوروز پشت در ایستاده و همه انتظار آن را می‌کشند. نوروز یکی از مهمترین جشن‌هایی است که در میان اقوام مختلف رایج است. آنچه بر اعیاد و جشن‌ها هویت می‌دهد پیام آن است، گویی عروس سال با هزاران زیبایی هر سال به زمین شکوه خاصی می‌دهد، این جشن در پیوند با طبیعت و انسان است که فلسفه آن پیوند با زندگی و بخشش و گذشت است. نوروز روز شادکامی و سرور است. مردم صرف‌نظر از فراز و فرودهای روزگار هنوز دست از آن برنداشته‌اند.

محمدحسین صوفی ـ مدیرعامل کانون جهانگردی و اتومبیلرانی  ـ نیز در غیبت عزت‌الله ضرغامی ـ وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ـ که به این مراسم دعوت شده بود، در سخنانی گفت: در زمانی که دنیا درگیر جنگ است، کشورهای غنی حوزه نوروز از دوستی، کنار یکدیگر بودن، صلح و دوستی برای همه ملت‌ها حرف می‌زنند.

وی افزود: ایرانی‌ها با فرهنگی غنی، قرن‌ها است در کنار هم و همچنین مردمان کشورهای حوزه نوروز زندگی می‌کنند. نوروز عامل پیوند فارسی‌زبانان در سراسر جهان است.

صوفی همچنین از حرکت کاروان نوروز خبر داد که از تهران آغاز می‌شود و پس از همدان وارد کرمانشاه و کردستان خواهد شد و روز ۲۶ اسفندماه به کار خود پایان می‌دهد.

نادر نوروزی، ‌شهردار کرمانشاه، شهری که در مسیر گردشگری کاروان نوروزی این رویداد قرار دارد، با اشاره به مزیت‌های فرهنگی و ظرفیت‌های تاریخی این استان، بیان کرد:‌ یکی از صفات کرمانشاه مهمان‌نوازی است و همیشه پذیرای مسافران و گردشگران بوده است.

زارعی کوشا، استاندار کردستان نیز کاروان نوروز را کاروان فرهنگ و اصالت‌ها دانست و افزود: افتخار دارم به نمایندگی از مردم استان کردستان که یکی از اصیل‌ترین اقوام ایرانی را دارد و دارای یکی از اصیل‌ترین جشن‌ها و آیین‌های نوروزی است که هنوز در این منطقه زیبا از کشورمان پابرجاست و با اهتمام مردم اجرا می‌شود، همه مردم و ایرانیان را به این استان دعوت می‌کنم.

وی ادامه داد: سنندج شهر خلاق موسیقی و پایتخت کتاب ایران است و بالاتر از همه این ویژگی‌ها، مردم مهربان و سخت‌کوش و مهمان‌نوازی دارد و می‌تواند پایتخت نوروز باشد.

سیدمسعود حسینی، شهردار همدان نیز با شرحی از بناها و قدمت آثار تاریخی این استان، از همه مردم دعوت کرد در نوروز به این استان سفر کنند.

آیین «نوروز ۱۴۰۱» برگزار شد

آیین باستانی «نوروز» هشتم مهرماه ۱۳۸۸ با عضویت هفت کشورِ ایران، جمهوری آذربایجان، هند، قرقیزستان، پاکستان، ترکیه و ازبکستان با عنوان یک پرونده‌ مشترک در فهرست میراث ناملموس یونسکو ثبت شد. در آذرماه سال ۱۳۹۵ کشورهای افغانستان، عراق، قزاقستان، تاجیکستان و ترکمنستان نیز به این پرونده مشترک پیوستند و به این ترتیب آیین نوروز مشترک بین ۱۲ کشور در یونسکو ثبت شد.

در پایان آیین نوروز که در محوطه باغ هنر اراضی عباس‌آباد ادامه پیدا کرد، درحالی که آرش امینی ـ رهبر ارکستر ملی ـ یونس شکرخواه ـ استاد دانشگاه و روزنامه‌نگار ـ و احمد محیط طباطبایی ـ رییس کمیته ملی موزه‌ها در ایران (ایکوم) ـ، نیز حضور داشتند، از تمبر اصلی «پل طبیعت تهران» رونمایی شد و گروه معروف به سیصدنفره دف‌نوازان و اقوام فرهنگی از همدان، سنندج و کرمانشاه در محوطه باغ هنر اراضی عباس‌آباد به اجرای برنامه پرداختند و در ادامه هم، کاروان مسیر گردشگری تاریخی ایران از تهران به سمت همدان و سپس کرمانشاه و سنندج حرکت کرد.

این آیین طبق اعلام قبلی قرار بود با حضور علیرضا زاکانی، ‌شهردار تهران و سیدعزت‌الله ضرغامی ـ وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی همراه باشد که هر دو غایب آیین جهانی نوروز ۱۴۰۱ بودند. همچنین براساس برنامه از پیش اعلام شده قرار بود «پیام نوروز» توسط رایزن فرهنگی ایران در یکی از کشورهای حوزه نوروز خوانده شود که به دلیل برقرار نشدن ارتباط مجازی، این پیام خوانده نشد. علاوه‌بر این، با وجود آن‌که پیک ششم کرونا هنوز تمام نشده است،‌ این رویداد با رعایت کمتر پروتکل‌های بهداشتی از سوی برخی حاضران برگزار شد. بیشتر صندلی‌ها بدون فاصله پر شده بود و بعضی از سخنران‌ها، شرکت‌کنندگان، نوازندگان موسیقی و اجراکنندگان آیین‌ها ماسک نداشتند.

آیین «نوروز ۱۴۰۱» برگزار شد

برچسب ها : ، ،

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

3 × 2 =