خضریان: توجه به ظرفیت جوانان نخبه از مهمترین راههای تولید دانشبنیان است
سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی توسعه تولیدات دانشبنیان را باعث تاثیر زیادی بر تحقق رشد اقتصادی مداوم در کشور دانست و تاکید کرد که یکی از مهمترین راههای تولید دانشبنیان در عصر هوش مصنوعی، توجه به ظرفیت جوانان نخبه و سرمایهگذاری در حوزه مشاغل سایبرپایه است.
به گزارش عصرقائم، یادداشت علی خضریان نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی با عنوان «فرصت راهبردی تولید دانشبنیان» را در زیر میخوانید:
«یکی از عوامل موثر در پیشرفت درونزا، رشد تکنولوژی است؛ و از آن حیث که تحقیقات را در کشور افزایش میدهد، میتواند بازدهی عوامل دیگر مانند اشتغال و تولید را نیز افزایش داده و باعث افزایش بهرهوری نیروی کار و تعمیق سرمایه گردد و در نهایت رشد اقتصادی کشور را تضمین میکند.
قابل ذکر است که پیشرفت فنی مورد بحث در اقتصاد، پیشرفتهای تکنولوژیکی است که در فرایند تولید مورد استفاده قرار میگیرد. بنابراین توسعه تولیدات دانشبنیان که بتواند به توسعه تحقیقات در کشور منجر شود، تأثیر زیادی بر تحقق رشد اقتصادی مداوم در کشور دارد.
تولیدات دانشبنیان برخلاف تولیدات سنتی، بر ابتکار و خلاقیت استوار است و فراوانی نیروی انسانی تحصیلکرده و متخصص نقش مهمی در پدید آمدن مزیت رقابتی ایفا میکند. و از آنجایی که ایران از این منظر در جایگاه مناسبی قرار دارد، میتواند در تولید دانشبنیان با شرایط رقابتی بهتری عمل کند.
یکی از مهمترین راههای تولید دانشبنیان در عصر هوش مصنوعی، توجه به ظرفیت جوانان نخبه و سرمایهگذاری در حوزه مشاغل سایبرپایه میباشد و از آنجایی که تولید فناوری دانشبنیان با دشواری و زمانبر بودن همراه است، باعث ایجاد انحصار در این محصولات برای صاحبان این فناوری جدید میگردد.
ویژگی انحصار باعث شده تا در صورت قطع ارایه آن از سوی صاحبان فناوری، امکان تولید آن در کوتاهمدت وجود نداشته باشد. این مسأله میتواند در تولید و اقتصاد کشور نقصانهای زیادی پدید آورد. لذا فراهمآوری زیرساختهای توسعه محصولات دانشبنیان بهمنظور حفظ استقلال ضرورتی انکارناپذیر است.»
برچسب ها :دانشبنیان ، کمیسیون ، مجلس
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0