عشق لازم است اما کافی نیست
قطعاً شما هم به عنوان فردی که در حال حاضر با فردی به عنوان همسر زندگی میکنید، ممکن است به دنبال راههایی برای بهبود یا حفظ رابطه خود باشید و برای بهبود کیفیت آن تلاش کنید.
به گزارش عصرقائم، روزنامه «جوان» در ادامه نوشت: با توجه به مسئولیتهای روزانه و اعصاب خسته و گاه فرسوده امروزه، قابل درک است که چرا گاهی اوقات پرداختن به مسائل شریک زندگی در انتهای اولویتها قرار میگیرد. انجام تمام مسئولیتها اعم از مسئولیتهای شغلی، رسیدگی به مسائل مربوط به بچهها، خانواده، دوستان، همسایگان و خانه گاهی موجب آشفتگی ذهنی و فشار عصبی میشود و بسیاری از ما انسانها را کاملاً خسته میکند. در ادامه به ذکر نکاتی کاربردی درباره بهبود روابط میان زوجها میپردازیم.
شنونده خوبی باشیم
بارها برایمان اتفاق افتاده که همسرمان تصمیم به صحبت و همکلامی با ما دارد، اما بنا به دلایلی ما حوصله و رغبت صحبت کردن یا گوش دادن به حرفهای شریک زندگیمان را نداریم و ترجیح میدهیم زمانی را که میخواهیم برای او بگذاریم، صرف رسیدگی به کارهای عقبافتاده و تلنبارشدهمان کنیم. یکی از مهمترین نکات در روابط میان زوجین رعایت همین مسئله است. بهتر است تا میتوانید شنونده خوبی باشید، برای هم وقت بگذارید، از یک زندگی مشترک باکیفیت لذت ببرید و کارهای مزاحم را حذف کنید. این مهم توسط کارشناسان، روانشناسان و صاحبنظران روابط مؤثر ثابت شده است. شما همچنین میتوانید به برخی راههای غیرمنتظره برای ایجاد پیوند و تقویت رابطه خود بپردازید. این راه به عنوان راهی برای بهبود رابطه شما با همسرتان شاید غیرمنطقی به نظر برسد، اما گاهی از شریک زندگی خود فاصله بگیرید! چراکه هر کسی خارج از یک رابطه به فضا و زمان خود نیاز دارد. مشاوران ازدواج به ما یادآوری میکنند که شما گاهی نیاز به اتاق تنفس دارید.
رابطهای رضایتبخش بسازیم
آیا میخواهید احساس دوست داشتن و رضایت و همچنین ارتباط مؤثر با شریک زندگی خود داشته باشید؟ همه روابط عاشقانه از فراز و نشیبهایی برخوردار و قوام و دوامشان نیازمند علاقه، تعهد و تمایل به همدلی با شریک زندگی است. چه رابطه شما تازه شروع شده باشد و چه سالها باهم بوده باشید، در دل یک رابطه رضایتبخش گامهایی وجود دارد که میتوانید برای ایجاد این رابطه سالم بردارید، حتی اگر در گذشته و در زندگی با همسر سابق خود رابطه ناموفقی را تجربه کردهاید یا حتی برای شعلهور کردن دوباره آتش عشق در رابطه خود تلاش کردهاید، اما موفق نشدهاید، از این پس میتوانید راههایی برای در ارتباط ماندن، رسیدن به رضایت و لذت بردن از شادی پایدار بیابید، اما قبل از هر چیز باید آگاه شوید که چه چیزهایی باعث ایجاد یک رابطه سالم و رضایتبخش میشود. پس به نکاتی که در پی میآید، دقت کنید.
اشتراک هدف داشته باشیم
هر رابطه زناشویی و زندگی مشترکی میتواند منحصربهفرد باشد. بخشی از چیزی که یک رابطه سالم را تعریف میکند، اشتراک هدف است. برای اینکه رابطه پایدار بماند، این چیزی است که شما فقط با گفتوگوی عمیق و صادقانه با شریک زندگیتان آن را خواهید فهمید. با این حال، برخی از ویژگیها نیز وجود دارد که در بیشتر روابط سالم مشترک هستند. دانستن این اصول اولیه میتواند به معنیدار نگهداشتن رابطه شما کمک کند و هر هدفی را که برای رسیدن به آن تلاش میکنید تحقق بخشد و هیجانانگیز کند. وقتی شما یک ارتباط عاطفی معنادار با یکدیگر را حفظ میکنید، هر کدام از شما باعث میشوید دیگری احساس دوست داشتن و رضایت عاطفی کند، پس سعی کنید اشتراک هدف را فراموش نکنید و همیشه آن را مورد توجه قرار دهید.
تفاوت دوستداشتن و دوست داشتهشدن
تفاوتهای زیادی بین دوست داشتن واقعی و احساس یا تصور دوست داشتن وجود دارد. برخی از روابط در همزیستی مسالمتآمیز گیر میکنند، بدون اینکه واقعاً از نظر عاطفی با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. در حالی که این رابطه ممکن است در ظاهر پایدار به نظر برسد، اما فقدان مواجهه مداوم و ارتباط عاطفی تنها موجب افزایش فاصله بین دو نفر میشود. گاه پیش آمده که شما نگران اختلاف نظر نیستید. برخی از زوجها ممکن است بیسر و صدا صحبت توأمان با اختلاف نظر داشته باشند، در حالی که برخی دیگر ممکن است صدای خود را بلند و به شدت با نظر و رأی و دیدگاه یکدیگر مخالفت کنند، با این حال، کلید یک رابطه قوی این است که از مواجهه مستقیم با اختلاف نظر نترسید. باید احساس امنیت کنید تا بدون ترس از انتقام، مسائلی را که آزارتان میدهد، بیان کنید و بتوانید بدون تحقیر یا اصرار بر حق بودن، تعارضها را حل کنید. این گونه است که میتوانید رابطهتان را زنده نگه دارید.
توقع بیش از حد نداشته باشید
گاهی شما با همسرتان صریح و صادقانه ارتباط برقرار میکنید و گاهی در ارتباطگیری با او ناتوان هستید. با اینکه ارتباط خوب بخش کلیدی هر رابطه است، اما برخی زوجین نمیدانند از رابطه و زندگی زناشویی چه میخواهند و در زندگی مشترک چه هدفی را دنبال میکنند؟ وقتی هر دو نفر بدانند از زندگی مشترک خود چه میخواهند و در بیان نیازها، ترسها یا خواستههای خود احساس راحتی کنند، این امر میتواند اعتماد میان آنان را افزایش دهد و پیوند بینشان را تقویت کند. نکته مهم دیگر این است که به رغم ادعاهای داستانهای عاشقانه یا فیلمها، هیچ فردی نمیتواند تمام نیازهای شما را برآورده کند. در واقع، توقع بیش از حد از شریک زندگی خود میتواند فشار ناسالمی را به رابطه وارد کند. در هر حال برای غنیسازی رابطه عاشقانه خود، حفظ هویت خود در رابطه، حفظ ارتباطات با خانواده و دوستان و حفظ سرگرمیها و علائق خود، یافتن هدف در زندگی مشترک و آگاهی از یکسری موارد ریز و درشت بسیار مهم و ضروری است.
تنها عاشق شدن کافی نیست
در دل یک رابطه زناشویی تنها عاشق شدن و عاشق بودن کافی نیست. عاشق شدن و عاشق بودن بخش آسان کار است. چالشی که برای زوجها وجود دارد این است که چگونه آتشهای عاشقانه را هر از چند گاهی دوباره برافروزند و عشقی بالغ و قابل اعتماد را پرورش دهند که مشخصه یک رابطه پایدار است. وقتی به همسرتان میگویید «دوستت دارم»، دقیقاً منظورتان چیست؟ محققان دریافتهاند عشقی که در متعهدانهترین روابطمان احساس میکنیم، معمولاً ترکیبی از دو یا سه شکل مختلف عشق است. دکتر تری هاتکف، جامعهشناس کالیفرنیایی در همین رابطه مثالی میزند: تصور کنید یک زن و مرد در حال شام خوردن هستند. پیشخدمت با زن صحبت میکند، اما شوهر به نظر نمیرسد که متوجه شود و در مورد تعویض روغن ماشین خود حرف میکند. زن از این ناراحت است که چرا شوهرش حسادت نمیکند. شوهر هم احساس میکند از کار او قدردانی نمیشود. زن و مرد هر کدام عشق را متفاوت تعریف میکنند. برای مرد، عشق عملی است و با حرکات حمایتی مانند تعمیر و نگهداری ماشین بهتر نشان داده میشود. برای زن، عشق ملکی است و پاسخ حسادتآمیز شوهرش باعث میشود او احساس ارزشمندی کند. درک اینکه چه چیزی باعث میشود شریکتان احساس کند دوستش دارید، میتواند به شما کمک کند تا مسائل را حل کنید و عشق را به رابطه خود بازگردانید. شما و شریک زندگیتان میتوانید نکاتی را از تحقیقات و پژوهشهای دکتر هاتکف یاد بگیرید و بفهمید که هر یک از شما عشق را چگونه تعریف میکند. اگر یاد گرفتید که شریک زندگی شما به سمت حسادت گرایش دارد، مطمئن شوید که وقتی کسی با او صحبت میکند، شما متوجه آن میشوید. اگر شریک زندگی شما در عشق عملی است، به روشهای کوچک متعددی که او با رسیدگی به نیازهای روزمره نشان میدهد، توجه کنید. در مطالعات و تحقیقات در مورد روابط زوجها، پروفسور الین هتفیلد، نظریهپرداز و رواشناس اجتماعی دریافته است زوجهایی که به طور منظم تجربیات جدید را به اشتراک میگذارند، نسبت به کسانی که تجربههای خود را به اشتراک نمیگذارند، شادی بیشتری در رابطه زناشویی دارند، پس تجربیاتتان را با همسر و شریک زندگی خود به اشتراک بگذارید.
توجه به نشانههای غیرکلامی
به نشانههای غیرکلامی شریک زندگی خود توجه کنید. بسیاری از ارتباطات ما با آنچه نمیگوییم منتقل میشود. نشانههای غیرکلامی ممکن است شامل تماس چشمی، لحن صدا، وضعیت بدنی و حرکاتی مانند روی هم قرار دادن بازوها یا لمس دست کسی باشد و بسیار بیشتر از کلمات ارتباط برقرار کنند. وقتی بتوانید نشانههای غیرکلامی یا زبان بدن همسرتان را دریافت کنید، میتوانید احساس واقعی او را بشناسید و بر اساس آن پاسخ دهید. برای اینکه یک رابطه خوب شکل گیرد، هر فرد باید نشانههای غیرکلامی خود و شریک زندگیاش را درک کند. پاسخهای شریک زندگی شما ممکن است متفاوت از پاسخ شما باشد. برای مثال، ممکن است یک نفر بعد از یک روز پراسترس، در آغوش گرفتن را به عنوان یک روش ارتباطی دوستداشتنی بداند، در حالی که دیگری ممکن است بخواهد قدم بزند یا بنشیند و گپ بزند. همچنین مهم است که مطمئن شوید آنچه میگویید با زبان بدن شما مطابقت دارد. اگر بگویید «من خوبم»، اما دندانهایتان را به هم فشار دهید و به دور نگاه کنید، بدنتان به وضوح نشان میدهد هر چیزی جز «خوب» هستید.
توجه به نشانههای عاطفی
فراهم کردن راحتی و درک برای کسی که دوستش دارید، یک لذت است. اگر مدتی است با یکدیگر زندگی میکنید، ممکن است تصور کنید شریک زندگی شما ایده خوبی دارد از آنچه شما فکر میکنید یا آنچه شما نیاز دارید، با این حال شریک زندگی شما ذهنخوان نیست، در حالی که شریک زندگی شما ممکن است ایدهای داشته باشد. بسیار سالمتر است که نیازهای خود را مستقیماً بیان کنید تا از هرگونه سردرگمی جلوگیری کنید. ممکن است شریک زندگی شما چیزی را حس کند، اما آن چیزی نباشد که شما نیاز دارید. علاوه بر این، افراد تغییر میکنند و مثلاً آنچه پنج سال پیش به آن نیاز داشتید و میخواستید، اکنون ممکن است بسیار متفاوت باشد، بنابراین به جای اینکه اجازه دهید سوءتفاهم یا عصبانیت، در زمانی که شریک زندگیتان مدام اشتباه میکند، بیشتر شود، عادت کنید دقیقاً آنچه نیاز دارید را به او بگویید. توجه به نشانههای عاطفی نکته مهم دیگری است که باید مورد توجه قرار گیرد. وقتی نشانههای عاطفی مثبتی را از طرف همسر خود تجربه میکنید، احساس دوست داشتن و خوشحالی میکنید و زمانی که نشانههای عاطفی مثبت ارسال میکنید، شریک زندگی شما نیز همین احساس را دارد. هنگامی که علاقهای به احساسات خود یا شریک زندگیتان ندارید، به ارتباط بین خود آسیب میرسانید و توانایی شما در برقراری ارتباط به خصوص در مواقع استرسزا آسیب خواهد دید. همیشه سعی کنید شنونده خوبی باشید. اگر بتوانید یاد بگیرید به گونهای گوش دهید که باعث شود فرد دیگری احساس ارزشمندی و درک کند، میتوانید ارتباط عمیقتر و قویتری بین خود ایجاد کنید. تفاوت زیادی بین گوش دادن به این روش و شنیدن ساده وجود دارد. وقتی واقعاً گوش میدهید و درگیر حرفهایی هستید که گفته میشود، لحنهای ظریفی را در صدای شریک زندگی تان میشنوید که به شما میگوید واقعاً چه احساسی دارد و در تلاش برای برقراری ارتباط است. شنونده خوب بودن به این معنی نیست که الزاماً باید با شریک زندگی خود موافق باشید یا نظر خود را تغییر دهید، اما به شما کمک میکند نقطه نظرات مشترکی را پیدا کنید که میتواند به شما در حل تعارضات زناشویی کمک کند.
ترجمه و تنظیم از:
Verywellmind. com
www. helpguide. org
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0