کد خبر : 302368
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 17 می 2022 - 22:35
-

خیاطیان: دولت سیزدهم در حفظ نخبگان مصمم است

خیاطیان: دولت سیزدهم در حفظ نخبگان مصمم است

رئیس مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری با تاکید بر اینکه دولت سیزدهم در حفظ نخبگان مصمم است، گفت: اساتید دانشگاه‌ها با تشکیل کارگروهی در زمینه نخبگان، همه ابعاد آن، از مسئله معیشت گرفته تا کرامت و اثربخشی را مورد بررسی قرار داده و به ما در دستیابی به یک راهبرد مشخص و عملیاتی کمک کنند.

به گزارش عصرقائم، محمدصادق خیاطیان در ادامه سفر یک روزه خود به استان فارس، بعدازظهر سه‌شنبه ۲۷ اردیبهشت ماه در دیدار با اعضای هیات رئیسه دانشگاه شیراز با اشاره به موضوع مهاجرت نخبگان گفت: در این زمینه باید یک سری اقدامات عملی مبتنی بر اصول علمی انجام داد. چندی پیش رئیس‌جمهوری به مرکز بررسی‌ها ماموریت داد تا بحث مهاجرت نخبگان را پیگیری کند. ما نیز با دعوت از اساتید دانشگاه‌ها، سلسله‌نشست‌هایی را برگزار کردیم و به راهبردهای عملی نیز در این زمینه دست یافتیم.

وی افزود: این راهبردها را در ۱۵ بند تنظیم و وظایف هر دستگاهی را در این موضوع مشخص کردیم که طی دستوری از سوی رئیس‌جمهوری به دستگاه‌های مختلف ابلاغ شده است.

خیاطیان با تاکید بر اینکه حفظ نخبگان موضوعی است که باید با مشارکت اساتید دانشگاه و صاحبنظران این عرصه مورد بررسی قرار گیرد، گفت: باید به این موضوع، به عنوان یک دغدغه ملی نگریست. ما در این زمینه تمام‌قد در کنار اساتید و صاحب‌نظران هستیم و از تمامی ظرفیت‌ها و امکانات خود برای استفاده از نظرات آنها استفاده خواهیم کرد.

رئیس مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست‌جمهوری با بیان این که در مسئله مهاجرت، سه موضوع مطرح است، گفت: این مسئله عبارتند از میل به مهاجرت، تصمیم به مهاجرت و اقدام به مهاجرت. آنچه بیشتر به خصوص در میان رسانه‌ها مطرح است میل به مهاجرت است.

وی تصریح کرد: واقعیت این است که از میل به مهاجرت تا اقدام به مهاجرت، فاصله زیادی را در کشور مشاهده می‌کنیم. علی رغم این فاصله موضوع اقدام به مهاجرت از نظر ما اهمیت بالایی دارد و باید مورد توجه قرار گیرد.

خیاطیان در ادامه با تاکید بر اینکه دولت سیزدهم در موضوع حفظ نخبگان مصمم است و اراده‌ای محکم برای پیگیری این مسئله دارد، گفت: خواهش بنده از اساتید دانشگاه و صاحب‌نظران این است که با تشکیل کارگروهی در زمینه نخبگان، همه ابعاد آن، از مسئله معیشت گرفته تا کرامت و اثربخشی را مورد بررسی قرار داده و به ما در دستیابی به یک راهبرد مشخص و عملیاتی کمک کنند.

رئیس مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری در ادامه با بیان اینکه دولت به دنبال ارتباط معنادار، منطقی و نهادینه میان دانشگاه و دولت است، گفت: البته این ضعف در پیوند دانشگاه و دولت یک ریشه تاریخی دارد که هم در دنیا و هم در کشور ما وجود دارد.

وی خاطرنشان کرد: در زمینه ارتباط دانشگاه با دولت باید الگوسازی کنیم. اینها از جمله کارهای بنیادینی است که باید به صورت اساسی به دنبال تحقق آن رفت. برقراری ارتباط نهادینه دانشگاه و دولت از ماموریت ماست، شعار هم نیست و اراده جدی برای تحقق آن وجود دارد.

در ادامه این نشست نیز دکتر محمد مؤذنی، رئیس دانشگاه شیراز گزارشی از فعالیت‌ها و دستاوردهای دانشگاه شیراز و ظرفیت‌هایی که در این دانشگاه برای همکاری با دولت وجود دارد ارائه کرد و از آمادگی دانشگاه شیراز برای همکاری با دولت خبر داد. سپس جمعی از اعضای هیات رئیسه دانشگاه شیراز به بیان نقطه نظرات خود پرداختند.

استفاده از ظرفیت‌های علمی دانشگاه شیراز در حل مسائل و مشکلات کشور، راه‌اندازی دفتر مشترک میان دانشگاه شیراز و مرکز بررسی‌های استراتژیک، تعریف برنامه‌های پژوهشی در دولت و انجام آن توسط دانشگاه شیراز، پوشش خلاء میان دانشگاه و دولت از سوی مرکز بررسی‌های استراتژیک، ضرورت برنامه‌ریزی برای استفاده از توانمندی‌های شخصیت‌های علمی و علاقه‌مندان به کشور که در خارج از کشور بسر می‌برند، طراحی درگاهی برای پیوند دانشگاه و دولت، ضرورت استفاده از ظرفیت‌های دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی و تحقیقاتی در حل موضوعات اساسی کشور، ضرورت مردمی‌سازی امور مختلف در کشور، بهره‌مندی از نقطه نظرات دانشگاهیان شیراز برای حل معضلات آب و خشکسالی در استان فارس، حل موضوع همسان‌سازی حقوق اساتید دانشگاه و ضرورت استفاده از استادان در ساختار دولت به خصوص استانداری‌ها از جمله موضوعاتی بود که از سوی هیات رئیسه دانشگاه شیراز در این نشست مطرح شد.

رئیس مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری همچنین در ادامه سفر خود به استان فارس، عصر امروز همچنین با استادان دانشگاه شیراز دیدار و گفتگو کرد.

خیاطیان در این دیدار با اشاره به این که اتصال نخبگان به رأس و بدنه دولت از جمله وظایف مرکز بررسی‌های استراتژیک است، این سوال را مطرح کرد که «چگونه می‌توان رابطه دانشگاه و دولت را به صورت نهادینه و نظام‌مند دنبال کرد؟»، گفت: این سوال کلیدی ماست. برای رسیدن به پاسخ نیز دنبال نمایش نیستیم. در این زمینه واقعا به انجام کار بنیادی، علمی و جدی و با اتقان کامل علاقه‌مندیم.

وی افزود: در این زمینه می‌توان الگوی فکری افراد مختلف و صاحبنظران مختلف را نیز شنید و گردآوری کرد اما شما باید پیشقراول این موضوع شوید و ما نیز از شما حمایت خواهیم کرد. ما در این زمینه باید به یک راهبرد و الگو دست یابیم.

رئیس مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری با اشاره به اینکه دولت‌ها معمولا درگیر روزمرگی می‌شوند، گفت: نباید از تقویت رابطه دانشگاه و دولت غافل شویم، لذا باید همزمان با سیاست‌های جاری دولت، کنش داشته باشیم.

در ادامه این دیدار نیز دکتر محمد مؤذنی، رئیس دانشگاه شیراز با بیان اینکه این دانشگاه از ۶۸ بخش تخصصی برخوردار است، گفت: ظرفیت خوبی در دانشگاه شیراز برای تعامل با دولت برای حل چالش‌های کشور وجود دارد که امیدواریم این نشست مقدمه‌ای در راستای اهداف مرکز باشد تا از این ظرفیت به صورت عملی استفاده شود.

حبیب رحیم‌پور ازغدی، مشاور رئیس مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری نیز در این دیدار ضمن تقدیر از روحیه اساتید دانشگاه شیراز برای همفکری با دولت برای حل چالش‌های کشور گفت: ما هیچگاه برای همکاری دانشگاه با دولت در هیچ دوره‌ای از قوه مجریه فرمی نداشتیم، لذا مهم، یافتن این فرم همکاری است و باید آن را مدام کارورزی کرد.

نشست با بنیاد نخبگان استان فارس

رئیس مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری در پایان سفر یک روزه خود به استان فارس با حضور در بنیاد نخبگان این استان با رئیس و مسئولان این بنیاد دیدار و گفتگو کرد.

در این دیدار دکتر حبیب شریف، رئیس بنیاد نخبگان استان فارس ضمن ارائه گزارشی از فعالیت‌های این بنیاد گفت: افرادی که از بنیاد فارغ‎التحصیل می‌شوند، خالق شرکت‌های دانش بنیان می‌شوند و بسیاری از آنها از نقش‌آفرینان مهم اکوسیستم کارآفرینی کشور هستند.

در ادامه این نشست نیز دو تن از نخبگان عضو بنیاد نخبگان استان فارس به طرح دیدگاه‌ها و نقطه نظرات خود پرداختند و در پایان نیز دکتر خیاطیان آمادگی مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری را برای استفاده از نقطه نظرات و ایده‌های این بنیاد در حل مسائل راهبردی کشور اعلام کرد.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

18 − شانزده =