صادرات ناچیز مکملهای ایرانی در سال گذشته
رییس سازمان غذا و دارو با اشاره به صادرات ناچیز و حدود ۱۵ میلیون دلاری فرآوردههای طبیعی و مکمل ایرانی در سال گذشته، در عین حال گفت: صنعتی که نتواند بازار بیرونی داشته باشد و با استانداردهای بینالمللی تایید نشود، مشکل پیدا کرده و میتوانید فکر کنید که خدایی نکرده سرنوشت خودرو حادث میشود.
به گزارش عصرقائم، دکتر بهرام دارایی در یازدهمین همایش طلای سبز و دهمین همایش مکملهای غذایی و رژیمی، گفت: آنچه در حوزه فراوردههای طبیعی و سنتی تاکید داریم، سیاستگذاری و حمایت از تولید داخلی است که از تاکیدات مقام معظم رهبری است. از سالها قبل تاکنون ای کاش بیشتر به این سفارشات توجه میشد تا در جایگاهی باشیم که بتوانیم در زمینه گسترش فراوردههایمان در بازارهای جهانی صحبت کنیم، نه اینکه بگوییم در داخل چقدر توانستیم به نیازهای مردم جواب دهیم. اسناد بالادستی ما در این زمینه اعم از سند ملی گیاهان دارویی و طب سنتی، برنامه ششم توسعه و… و. خوب تنظیم شدهاند. سالهایی که به عنوان حمایت از تولید بوده مانند امسال که سال حمایت از تولید دانشبنیان و اشتغالزایی است و یکی از جاهایی که میتواند اشتغال را محقق کند، حوزه داروهای طبیعی و سنتی است.
وی افزود: ۳۰ سال قبل بحث میکردیم که چند درصد از داروهای ما برگرفته از طبیعت و گیاهان دارویی است. در آن زمان در مقایسه ای که انجام شد در آلمان بالای ۵۰ درصد از قفسه داروخانههایشان برگرفته از این داروها بود و در کشور ما به ندرت میتوانستیم چنین چیزی را ببینیم. البته در حال حاضر از دو تا سه درصد سالهای قبل به ۱۴ درصد رسیدهایم. البته میتوانستیم به ۵۰ درصد برسیم، اما این اتفاق نیفتاد.
دارایی با بیان اینکه طی سالهای گذشته نزدیک ۴۳۰۰ مجوز برای فراوردههای طبیعی و ۱۷۰۰ مجوز برای داروهای سنتی صادر شد، گفت: این اقدام بزرگ و شجاعانه بود که باید از دوستان تشکر کنیم. این همان مسیری است که نیاز داریم. البته حفظ سلامت مردم وظیفه ما است و از آن کوتاه نمیآییم و تحت تاثیر هیچ فشار و توصیهای نخواهیم بود.
وی گفت: صادرات فرآورده های طبیعی و مکمل در سال گذشته ناچیز و حدود ۱۵ میلیون دلار بوده است. به نظر میرسد که طبق هدفگذاری که داشتیم باید به صادرات ۱۵۰ میلیون دلار میرسیدیم که عقبماندگی زیادی داریم. البته دلایل مختلفی هم مانند کرونا داشت. الان وقت آن است که جبران کنیم و نیاز به جهش داریم.
وی گفت: نیمی از ذخایر کارخانههای داروسازی ما خالی است؛ حدود ۵۰ میلیارد عددی تولید میکنیم که میتواند تا ۱۰۰ میلیارد عدد برسد. نیمی از این ظرفیت که بعضا سرمایهگذاری سنگین و تجهیزات پیشرفته داشتند، خالی هستند و به نظر میرسید این ظرفیت میتوانست تا چند سال آینده فقط ظرفیت صادرات داشته باشد.
دارایی ادامه داد: چیزی هم غیر از تراز مثبت نمیتواند به ما نشان دهد که مسیرمان درست است یا خیر. مطمئنا صنعتی که نتواند بازار بیرونی داشته باشد و با استانداردهای بینالمللی تایید نشود، مشکل پیدا کرده و میتوانید فکر کنید که خدایی نکرده سرنوشت خودرو حادث میشود. بنابراین بحث واردات و صادرات و تراز تجاری باید با هم همخوانی داشته باشد در غیر این صورت بازنده ما هستیم.
وی گفت: چارچوب بازار کشور ما و مصرف ما هم مشخص است. معمولا ۵ درصد رشد مصرف در این حوزه داریم، اما باید به بازارهای بیرونی هم توجه داشته باشیم. مشکل دیگر در این حوزه مجوزهای تکراری از یک محصول است. محصولی که چند تولیدکننده دارد، باز هم دوستان سراغش میآیند و میخواهند سهمی بگیرند و متاسفانه روشی برای سهم گرفتن از بازار دارند. گاهی اوقات فکر میکنم اگر سیستم ما میتوانست ویزیتوری را از توزیع حذف کند، قدم رو به جلو بود.
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0