بسته شدن دو سوم پنجره جمعیتی ایران
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، گفت: دو سوم پنجره جمعیتی به اتمام رسیده و در حال حاضر تک ثلث پنجره جمعیتی باقی مانده است و در صورت وقوع تمام عوامل پس از بسته شدن این پنجره، شانس ریکاوری پنجره جدید سه تا پنج دهه به طول میکشد.
به گزارش عصرقائم، دکتر علیرضا زالی در جلسه استانی “خانواده و جمعیت” که امروز دوشنبه (۶ تیر) با دستور کار “بررسی آخرین وضعیت استان تهران” و با حضور استاندار تهران برگزار شد، با تاکید بر فرصت اندک برای افزایش جمعیت و لزوم مداخله هوشمندانه در این راستا، گفت: شتاب سالمندی و نیز نرخ جمعیتی در تغییر الگوی باروری در کشوری نظیر فرانسه بیش از هفت دهه طول کشید، در صورتی که سرعت رشد ما در این زمینه کمتر از ۱۵ سال است.
وی با بیان اینکه اگر کشورهای غربی در ۱۱۰ سال این مسیر شتاب سالمندی را طی کردند ما در زمان کوتاهتری این مسیر را طی می کنیم، توضیح داد: همچنین باید به پایداری خانوادهها و تقلیل مصدومین حوادث ترافیکی در خصوص افزایش جمعیت توجه کنیم. اغلب مصدومین حوادث ترافیکی تهران جوان و در سن باروری هستند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به امکان استفاده از نتایج مطالعات تطبیقی در دنیا، تصریح کرد: این مطالعات نظیر طرح کشورهای روسیه و ژاپن خوب است و با بومی سازی، میتوان آنها را مورد استفاده قرار داد. همچنین همکاری دستگاهای مختلف و تضامین اجرایی لازم برای عملیاتی سازی مفاد قانون نیز مهم است.
وی با بیان اینکه از جمله چالشهای کرونا در تهران بحث “سالمندی” بود، ادامه داد: باید به تجرد قطعی و طلاق نیز توجه کنیم. تجرد قطعی شانس ازدواج را پایین میآورد و افراد مطلقه بعضا به مدار فرزندآوری باز نمیگردند.
زالی در پایان سخنان خود درباره اهمیت توجه به “کیفیت فرزندآوری” افزود: میتوان دانشجویان را به سمت ازدواجهای ساده و به هنگام تشویق کرد تا کیفیت فرزندآوری در سطح نخبگان افزایش پیدا کند.
برچسب ها :دانشگاه ، ریکاوری ، علوم پزشکی
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0