کد خبر : 304550
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 28 ژوئن 2022 - 17:50
-

جزییاتی از برگزاری جشنواره زبان فارسی در صداوسیما

جزییاتی از برگزاری جشنواره زبان فارسی در صداوسیما

نشست خبری جشنواره «آیین سخن» به منظور پاسداشت زبان فارسی و بررسی اهداف و برنامه‌ها در معاونت صدا برگزار شد.

به گزارش عصرقائم، به نقل از روابط عمومی صدا، نشست خبری جشنواره «آیین سخن» امروز (هفتم تیرماه) با حضور مسئولان این جشنواره در سالن جلسات ساختمان شهدای رادیو برگزار شد.

محمد جعفر محمدزاده ـ مدیر رادیو ایران و رییس شورای پاسداشت زبان فارسی معاونت صدا ـ در نشست خبری جشنواره «آیین سخن» با اشاره به برپایی دوره‌های سالانه این جشنواره بیان کرد: پاسداشت زبان فارسی در دوره اول برای مدیر گروه‌های برنامه‌ساز، دوره دوم برای تهیه کنندگان و دوره سوم برای گویندگان و گزارشگران رادیو برگزار شد.

وی ادامه داد: ما در این دوره‌ها بیش از اینکه به این سوال بپردازیم که چگونه باید سخن بگوییم به ارزش زبان فارسی پرداختیم.

محمدزاده تصریح کرد: ما دنبال پاسداشت فرهنگ یک ملت هستیم چرا که یک ملت در زبانش تجلی پیدا می‌کند و آن را باید در فرهنگ شفاهی، فرهنگ مکتوب و رسانه‌ها بشنویم و ببینیم. پاسداشت فرهنگ، نگهداری از هویت یک ملت است و وقتی می‌گوییم زبان پارسی روی کارکرد ربط و وصل این زبان هم تاکید داریم که یک ملت را به هم پیوند داده است.
مدیر رادیو ایران افزود: حفظ زبان فارسی برای رسانه شئون مختلفی دارد. یکی از این شئون درست خواندن و نوشتن است. بخشی دیگر این است که از ورود زبان‌های بیگانه جلوگیری شود. بخشی هم به این مربوط می‌شود که ساختار زبان حفظ شود.
محمدزاده ادامه داد: زبان فارسی، مستقیم به هویت ملی ایران بستگی دارد و اگر کسی دغدغه ایران را دارد، باید بداند که این زبان به توجه نیاز دارد.
وی درباره چشم‌انداز این جشنواره تصریح کرد: چشم‌انداز رو به جلو است، ما پنج سال پیش با یک برنامه رادیویی شروع کردیم و امروز این حرکت به یک جشنواره ملی تبدیل شده است که بیشتر رادیوهای استانی ما هم در آن شرکت کرده‌اند. امیدواریم مطبوعات و رسانه‌ها هم بتوانند شرکت کنند.

محمدزاده درباره ترکیب واژگانی غیرفارسی در دایره واژگانی رادیو و استفاده از کلمه عربی معاونت گفت: وقتی واژه‌ای در نظام ساختاری و آوایی زبان قرار گرفت و مردم پذیرفتند، می‌تواند ادامه داشته باشد، واژه معاون و معاونت هم اگرچه ریشه عربی دارد اما می‌تواند همچنان به کار گرفته شود. یکی از نگرانی‌های ما برای پاسداشت زبان فارسی همین است. ما دوره‌هایی برای مجریان برگزار کرده‌ایم اما گاهی اصطلاحاتی جا افتاده است. گوینده ما تلاش می‌کند تا جایی که ممکن است درست صحبت کند.

وی افزود: از چند سال پیش رادیو ایران با همکاری برخی دستیاران، برخی فیلم‌ها را ارزیابی کرده است که مثلاً در جشنواره‌های فجر، کدام فیلم‌ها به زبان فارسی توجه کرده‌اند که این برنامه در ایام جشنواره فجر پخش می‌شود.

محمدزاده درباره برندسازی و ساخت برنامه‌های جذاب، عنوان کرد: همه شبکه‌های رادیویی دنبال برجسته‌سازی هستند و برنامه‌های مختلفی هم در این زمینه دارند. ما برنامه «پارسی گویان» را داریم که با هدف اتحاد بین پارسی گویان کشورهای مختلف ایجاد شده است و یا در برنامه‌های «قرار شاعرانه» و «کافه هنر» به این حوزه می‌پردازیم. در رادیو فرهنگ نیز برنامه‌های مرتبط تهیه و تولید می شود و شبکه‌های دیگر هم برنامه‌هایی دارند که بنا داریم در حوزه آن‌ها برندسازی شود اما هدف ما بالاتر از این است و معتقدیم فرهنگ سازی در تمام سطوح باید شکل بگیرد.

محمدزاده در ادامه درباره انتقاد به شعرهای سخیف در موسیقی‌ها گفت: در برنامه عندلیب به موسیقی اصیل ایرانی می‌پردازیم و در برنامه‌های دیگر هم خیلی از شهرها و ترانه‌ها را نقد می‌کنیم.

وی با اشاره به مراسم اختتامیه گفت: تجلیل از پیشکسوت‌های رادیو بخشی از این مراسم خواهد بود و از یک قطعه موسیقایی که دو خواننده ایرانی و افغان اجرا کرده‌اند رونمایی می شود.

یدالله گودرزی، دبیر جشنواره «آیین سخن» نیز در سخنانی عنوان کرد: آیین سخن فعالیت خود را به صورت پویش مردمی آغاز کرد. در فروردین ماه امسال رئیس شورای پاسداشت زبان فارسی این فعالیت را کلید زد و از آغاز اردیبهشت فراخوان در سه بخش منتشر شد که بخش حرفه‌ای برنامه سازی رادیو، بخش فضای مجازی و بخش مردمی را شامل می‌شود.

وی ادامه داد: تمرکز اصلی در نخستین دوره روی بخش حرفه‌ای بود. فراخوان به شبکه‌های ملی، استانی و شهری ارسال شد و تا ۲۵ اردیبهشت روز پاسداشت زبان فارسی و فردوسی ادامه پیدا کرد. ۲۵۰ برنامه رادیویی در قالب‌های مختلف به دست ما رسید. قالب‌های تصویب شده در رادیو که از شبکه‌های مختلف رادیویی روی آنتن رفت و شامل برنامه‌های گفتار محور، ترکیبی، مستند، ترکیبی و تبلیغی بود.

یدالله گودرزی در بخشی از سخنان خود، گفت: از بخش‌های پربار برنامه، مسابقه است که با توجه به تعداد زیاد برنامه‌ها ۱۵ مسابقه در حوزه زبان فارسی برای رقابت در جشنواره انتخاب شده است.

جزییاتی از برگزاری جشنواره زبان فارسی در صداوسیما
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

ده + 1 =