کد خبر : 305017
تاریخ انتشار : دوشنبه 11 جولای 2022 - 18:00
-

داعش، تهدیدی برای آسیای میانه و افغانستان

داعش، تهدیدی برای آسیای میانه و افغانستان

“از زمانی که طالبان در تابستان گذشته میلادی کنترل افغانستان را به دست گرفت، این گروه به دنبال مطمئن ساختن کشورهای همسایه مبنی بر این مساله بوده که افغانستان برای مراودات تجاری آماده است و می‌تواند از سرمایه‌گذاری‌ها حفاظت کند اما حملات افزایشی داعش در افغانستان بر این وعده سایه افکنده است.”

به گزارش عصرقائم، پایگاه خبری اوراسیانت در گزارشی می‌نویسد: «جاه‌طلبی تاشکند برای ایجاد خط آهن در سراسر افغانستان که ازبکستان را به بنادر پاکستان وصل و آسیای مرکزی را به بازارهای جدید مرتبط می‌کند، در نظر بگیرید؛ در ماه‌های اخیر، مقام‌های ارشد طالبان افغانستان و ازبکستان درباره پیشبرد یک اقدام مشترک صحبت کرده‌اند. بانک جهانی بارها تمایل خود را در این باره ابراز کرده است. طالبان قول امنیت را هم داده است اما داعش خراسان که یک گروه “تروریستی” است و در حملات سال گذشته میلادی خود در سراسر افغانستان باعث کشته شدن غیرنظامیان بیشماری شد، وعده کشتن هر کسی را داده که در این پروژه کار می‌کند.

داعش خراسان این خط آهن مشترک را یک برنامه “منحرف‌کننده و فریبنده” از سوی غیر مسلمانان برای کشاندن افغانستان به جهان مدرن می‌داند.

این گروه در پیام آوریل ۲۰۲۲ خود در کانال ازبکی زبان صدای خراسان نوشت “این خط آهن راهی است که با آن مرتدین، دموکراسی خود را وارد افغانستان می‌کنند. “مجاهدین خلافت” هرگز و به هیچ ترتیبی به دشمنان اسلام اجازه نخواهند داد تا این برنامه دسیسه‌آمیز را پیاده کنند.”

در این میان،”بنیاد رسانه‌ای العظیم” و “صدای خراسان” در دو پیام صوتی ازبکی، شادی خودشان را از حمله آوریل ۲۰۲۲ در مرز ازبکستان و زیر سوال بردن این پروژه ریلی ابراز کردند.

داعش خراسان از ۲۰۱۵ با طالبان افغانستان در نبرد بوده است. به عنوان بخشی از طرح جذب نیرو، داعش خراسان استدلال می‌کند که طالبان مسلمان واقعی نیست. این گروه بر این باور است که حاکمان جدید در کابل موسوم به “Taliban ۲” در ارتباط با تاشکند یک توافق مخفیانه علیه اسلام اجرایی کرده است.

داعش، تهدیدی برای آسیای میانه و افغانستان
افغانستان

یک کانال خبری حامی داعش خراسان نیز گفته که دولت ازبکستان از طالبان افغانستان به عنوان نیروی نیابتی برای اجرایی کردن پروژه ریلی خود بهره می‌برد و در آرزوی گسترش خطوط ریلی به سمت شبه قاره هند است.

البته این تنها خط ریلی با حضور افغانستان نیست؛ حساب‌های کاربری داعش خراسان در رسانه‌های اجتماعی به دورنمای پروژه خط لوله گازی بین ترکمنستان-افغانستان-پاکستان و هند نیز اشاره داشته‌اند. به عنوان مثال، خبرنامه تبلیغاتی حامی داعش به نام “انفال مدیا” نوامبر گذشته میلادی گزارش کرد که “طالبان با همکاری با خارجی‌ها برای احیای این طرح چندین ۱۰ ساله منافع دشمنان خدا را در افغانستان مورد حفاظت قرار می‌دهد.” طالبان که از بابت گروه‌های چون داعش خراسان نگران خطرات بالقوه است، قول داده تا ۳۰ هزار سرباز را برای تامین امنیت این خط لوله گازی به خدمت بگیرد.

در حالی که رهبران ازبکستان و تاجیکستان یک سری سوءاستفاده‌ها از این پلتفورم‌ها مشاهده کرده‌اند، یک خبرنامه طرفدار داعش خراسان ۲۳ ماه گذشته میلادی با اشاره به ترکمنستان گزارش کرد که دولت خودکامه در عشق‌آباد بایستی نابود شود و برای تکمیل نوشته مذکور تصاویری از نیروهای داعش را که در حال کشتن رئیس جمهوری ترکمنستان بودند، منتشر کرد.

به قدرت رسیدن مجدد طالبان در افغانستان در سال گذشته میلادی بحران بشری را در این کشور عمیق‌تر کرده و نیاز به شرکای جدید را قوت بخشیده است. چین با آن نفوذ و ثروتش یک منبع طبیعی و مشخص از سرمایه‌گذاری و کمک است. البته این کشور بزرگ آسیایی به واقع مانند یک خیریه رفتار نمی‌کند. پکن و کمپانی‌های چینی با احتیاط عمل می‌کنند.

با این حال، داعش خراسان به طرز چشمگیری پروپاگاندای ضد چینی خود را تشدید کرده است.

شماره ۱۷ ژوئن پایگاه خبری “صدای خراسان” نگرانی‌های آشنا در مورد سرکوب گروه‌های اقلیت مسلمان در سین‌کیانگ توسط پکن را تکرار کرده و طالبان افغانستان را به خاطر دوستی با چنین دولتی مورد عتاب قرار داده و این رابطه را به رابطه ارباب و رعیتی تشبیه کرده است.

این خبرنامه نوشته است: نیروهای داعش به خونخواهی از مسلمانان اویغور به شهرهای مدرن چین حمله خواهند کرد.

همچنین مجله پشتو زبان “Khorasan Ghag” در مطلب منتشر شده در مه وعده حمله به چین و منافع چین در افغانستان را داده بود.

برخلاف ترکمنستان و ازبکستان، چین هدف سخت‌تری است. این کشور توسط یک دستگاه امنیتی قوی و مرزهای طبیعی در کوه‌های بلند پامیر و تین‌شان محافظت می‌شود. بنابراین به نظر می‌رسد داعش خراسان به دنبال اهداف محلی چینی است. به عنوان مثال، “رسانه انفال” طرفدار داعش در ماه نوامبر به دخالت چین در معدن مس در “مس عینک” اشاره کرد و این پروژه را در زمره “منافع دشمنان خدا در افغانستان” قرار داده است.

داعش خراسان می‌داند که حکومت طالبان افغانستان، ضعیف است. استراتژی آن شامل حملات جنبشی از جمله حمله ۱۸ ژوئن به معبد سیک‌ها در کابل است که در آن یک عامل انتحاری تاجیکی این اقدام را انجام داد و همچنین جنگ روانی در چندین شبکه آنلاین. طالبان قول داده که آرامش سرمایه‌گذاران را حفظ کند. هرگونه حمله به شرکای بین‌المللی نوظهور طالبان افغانستان، این کشور از جنگ برگشته را بیش از پیش در انزوا خواهد برد.»

داعش، تهدیدی برای آسیای میانه و افغانستان

برچسب ها : ، ،

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

هجده + 16 =