فائو: تولید غلات ایران امسال ۱۳/۵ درصد افزایش مییابد
فائو با پیشبینی افت ۶ دهم درصدی تولید غلات دنیا در سال جاری اعلام کرد: تولید غلات ایران در این سال ۱۳ و نیم درصد افزایش مییابد و به ۲۰ میلیون و ۳۰۰ هزار تن خواهد رسید.
به گزارش عصرقائم، سازمان جهانی خواروبار و کشاورزی ملل متحد در جدیدترین گزارش خود از سلسله گزارشهای «دورنمای محصولات و وضعیت غذایی» که هر سه ماه یکبار منتشر میشود، پیشبینی کرد: تولید غلات دنیا در سال جاری با افت ۱۸ میلیون تنی معادل ۶ دهم درصد نسبت به سال قبل مواجه شود و به
دو میلیارد و ۷۹۱ میلیون تن برسد. تولید غلات جهان در سال میلادی گذشته دو میلیارد و ۸۰۹ میلیون تن اعلام شده بود.
بر اساس برآورد فائو تراز تولید و مصرف غلات در دنیا طی امسال ۶ میلیون تن کسری خواهد داشت و در حالی که تولید
دو میلیارد و ۷۹۱ میلیون تنی غلات برای سال ۲۰۲۲ پیشبینی شده است؛ مصرف غلات در این سال با وجود کاهش یک دهم درصدی از دو میلیارد و ۷۹۷ میلیون تن کمتر نخواهد شد.
کسری ۶ میلیون تنی تراز تولید و مصرف غلات در سال جاری در حالی خواهد بود که دنیا طی سال ۲۰۲۱ با مازاد ۱۰ میلیون تنی تولید نسبت به مصرف غلات مواجه بود.
بر اساس این گزارش، تجارت جهانی غلات نیز در سال جاری میلادی با افت دو و چهار دهم درصدی نسبت به سال قبل مواجه خواهد شد و به ۴۶۷ میلیون تن خواهد رسید. در سال قبل
۴۷۹ میلیون تن غلات روانه بازار جهانی شده بود.
کل ذخایر غلات دنیا در پایان سال گذشته ۸۵۹ میلیون تن بوده که انتظار میرود این رقم در پایان امسال ۶ دهم درصد کاهش یابد و به ۸۵۴ میلیون تن برسد.
تولید ۲۰ میلیون تن غلات در ایران
فائو در بخش دیگری از گزارش خود به بررسی وضعیت تولید غلات در ایران پرداخته و نوشته است اگرچه امسال بارشها در مناطق جنوب مرکزی ایران خوب نبوده اما در سایر مناطق کشور بارشهای نسبتاً خوبی باریده که در نتیجه پیشبینی میشود تولید غلات ایران در سال جاری نسبت به سال قبل دو و ونیم میلیون تن معادل ۱۳ و نیم درصد افزایش یابد و به ۲۰ میلیون
و ۳۰۰ هزار تن برسد. در سال قبل تنها ۱۷ میلیون و ۸۰۰ هزار تن غله در ایران تولید شده بود. متوسط پنجساله تولید غلات در ایران ۲۱ میلیون تن بوده است.
در حالی پیشبینی شده است تولید گندم ایران به ۱۳ میلیون تن برسد که نسبت به تولید ۱۰ میلیون و ۴۰۰ هزار تنی سال قبل ۲۵ درصد رشد خواهد داشت.
اما تولید شلتوک برنج در ایران ۱۰۰ هزار تن کاهش خواهد یافت و به سه میلیون تن میرسد. تولید سایر غلات نیز بدون تغییر در سطح ۴ میلیون و ۳۰۰ هزار تن باقی خواهد ماند.
فائو ذخایر غلات ایران در پایان سال ۲۰۲۱ را ۱۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تن برآورد کرده و انتظار دارد این رقم در سال ۲۰۲۲ بالغ بر یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن افزایش یابد و به ۱۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تن برسد.
خرید تضمینی ۴/۵ میلیون تن گندم
گفتنی است یکی از دلایل رشد تولید غلات در ایران، سیاستهای دولت برای حمایت از کشاورزان همچون خرید تضمینی برخی اقلام اساسی بوده است که در وضعیت کنونی بحران غذا در جهان امیدوارکننده است.
به گفته معاون بازرگانی خارجی شرکت بازرگانی دولتی ایران، از ابتدای اجرای طرح خرید تضمینی گندم تاکنون، بیش از چهار و نیم میلیون تن از این محصول از کشاورزان تحویل گرفته شد و ۳۴ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان به حساب آنان پرداخت شده است.
به گزارش وزارت جهاد کشاورزی، «امیر طالبی» افزود: با پیگیریهای انجام شده و تأمین اعتبار لازم در روزهای آینده، باقیمانده این مبلغ نیز به این عزیزان پرداخت خواهد شد.
وی با اعلام اینکه در راستای اجرای طرح مردمیسازی یارانهها، نظارت جدی توسط وزارت جهاد کشاورزی و دیگر دستگاههای دستاندرکار در بحث گندم، آرد و نان در حال انجام است، افزود: همه باید همکاری کنند تا از شرایط موجود به خوبی عبور کنیم.
معاون بازرگانی خارجی شرکت بازرگانی دولتی ایران همچنین با تأکید بر این که شکر مورد نیاز کشور تأمین شده است، خاطرنشان کرد: تلاش میکنیم تا درخواست تمام استانها از جمله استان خراسان جنوبی به کالاهای اساسی همچون گندم و شکر را برطرف کنیم و علاوه بر نیاز نانواییها، پاسخگوی نیاز صنف و صنعت نیز باشیم.
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0