برخورد قهری با دانشگاه جواب نمیدهد
سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس دهم گفت: انتقال پیام در هر حادثهای که در محیط دانشگاه اتفاق میافتد، باید به عهده کسانی باشد که آشنا به محیط دانشگاهی هستند و همیشه با دانشجویان تعامل دارند و برای آنان افراد علمی و محترمی هستند.
به گزارش عصرقائم، میرحمایت میرزاده در گفتوگو ، با اشاره به حوادث شامگاه یکشنبه (۱۰ مهر) در دانشگاه صنعتی شریف، اظهار کرد: محیط کلی تعلیم و تربیت چه در سطح مدارس و چه در سطح دانشگاهها به شکلی است که اگر قرار است پیامی به آن منتقل شود باید بسیار محترمانه منتقل شود تا استقبال را به همراه داشته باشد. ضمن اینکه انتقال این پیامها کار هرکسی نیست و نیازمند تخصص است. ضمن اینکه دانشجویی که در این محیط قرار دارد جوانی است که هنوز تجربه لازم ورود به جامعه را آنطور که باید و شاید کسب نکرده است و هزاران آرزو در سر دارد.
وی افزود: از طرفی حوادثی که در دانشگاه هست شرایط را به شکلی پیش میبرد که اگر بخواهیم با آن برخورد کنیم، قطعاً برخورد قهری شاید در کوتاهمدت در جایی جواب و در ظاهر نتیجه دهد اما بدانیم که مشکل را از ریشه حل نخواهد کرد؛ بنابراین انتقال پیام در هر موضوعی که در محیط دانشگاهی اتفاق میافتد، باید به عهده کسانی باشد که آشنا به محیط دانشگاهی هستند و همیشه با این دانشجویان تعامل دارند و برای دانشجویان، افراد علمی و محترمی هستند.
سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس دهم یادآور شد: همانطور که در دروس عمومی دانشگاه دنبال مسائل تربیتی هستیم و میکوشیم افکار و اندیشههایی که این نظام خط قرمزهایش در آن هست را منتقل کنیم، در حوادث این چنینی هم باید با کمکگرفتن از افراد خاصِ فنی که دانشجویان قبولشان دارند به صورت منطقی و قانعکننده این پیامها را منتقل کنیم تا بهتر جواب بگیریم. دانشجویان هم باید از این فرصت وجود استادان برای پاسخ گرفتن بسیاری از پرسشهایشان استفاده کنند و مسئولانی که نگران وضعیت دانشگاه در حوادث و رخدادهای مختلف هستند هم در نظر داشته باشند که به این شکل مستقیم نمیتوانند نتیجه بگیرند.
میرزاده تاکید کرد: از رسانهها هم باید خواست برای هر موضوعی که در دانشگاه رخ میدهد به راحتی به خود اجازه تجزیه و تحلیل ندهند و نسخه صادر نکنند مگر اینکه در آن محیط دانشگاهی حضور داشته باشند و با دانشجویان نشست و برخاست کنند و در جریان کم و کیف ماجراها قرار گیرند تا اظهار نظر کنند.
وی با بیان اینکه در حادثه اخیر باید اجازه دهیم موضوع در خود دانشگاه حل شود، تصریح کرد: این امر باید توسط کسانی که دانشجویان قبولشان دارند و با محیط دانشگاهی هم آشنایی هستند پیش برود و به این شکل است که میتوان به نتیجه منطقی رسید. اگر هم خدایی نکرده قصوری از جانب مسئولان مربوطه پیش میآید باید این قصور از سوی مسئولان بالاتر همان افراد حل شود.
این نماینده سابق مجلس با تاکید بر اینکه بعضی وقتها اگر موضوعی که در دانشگاه قابلحل است را به کل کشور گسترش دهیم و همه قوا را به آن وارد کنیم قطعاً کار پیچیدهتر میشود، اظهار کرد: بازکردن یک گره از سوی یک نفر خیلی راحتتر از این است که همه بخواهند دست بجنبانند و آن گره را باهم باز کنند. مجلس وظیفه قانونگذاری و نظارت دارد و در نقش خودش اگر مشکلی وجود دارد که باید مجلس اصلاح کند لازم است که نمایندگان وارد شوند. همچنین در بعد نظارت هم اگر از جانب مسئولان وزارت علوم قصوری صورت گرفته مجلس میتواند به موضوع وارد شود.
میرزاده یادآور شد: این حادثه را میتوان در خود دانشگاه و نهایتاً در خود وزارت علوم حل و فصل کرد،؛ چرا که هر محیط دانشگاهی ممکن است نیازمند نسخه خاص خود و از سوی مسئولان مربوطه خود باشد. وزارت علوم واحدهای مربوطهای دارد که خصوصاً درباره دانشجویان وظیفه قانونی دارند و باید از طریق همانها به این موضوع وارد شد. دستگاههای نظارتی هم که ممکن است چند دانشجو را بازداشت کنند، نمایندگانی در وزارت علوم دارند که گزارش همانها برایشان بسیار قابلاعتماد است.
وی در پایان اظهار کرد: اگر خدای نکرده کسانی بیرون از دانشگاه دنبال اهداف و مسائل دیگری در محیط دانشگاه باشند این وظیفه دستگاههای نظارتی است که جلوی این موارد را بگیرد تا محیط دانشگاه فضای علمی و مطالبهگری منطقی که مدنظر نظام هم هست باشد.
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0