کد خبر : 309415
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 4 اکتبر 2022 - 10:00
-

برداشت مکانیزه برنج در ۹۶ درصد از شالیزارهای مازندران

برداشت مکانیزه برنج در ۹۶ درصد از شالیزارهای مازندران

رئیس اداره برنج جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه از مجموع کل ۲۱۵ هکتار از اراضی شالیزاری مازندران، بردشات برنج در ۲۰۷ هزار و ۶۴ هکتار یعنی ۹۶ درصد، به‌صورت مکانیزه انجام شد؛ گفت: کشاورزان اگر به این باور برسند که دولت حمایت تمام قدی را از ارقام پرمحصول خواهد کرد، در آینده‌ای نه چندان دور ما به خودکفایی تولید برنج دست پیدا خواهیم کرد.

به گزارش عصرقائم، علی‌محمد رمضانی رئیس اداره برنج جهاد کشاورزی مازندران نیز در گفت‌وگو ، در خصوص میزان نهایی کشت و برداشت برنج در فصل زراعی جاری در پایان فصل برداشت، اظهار کرد: با توجه به شرایط آب‌وهوایی که در هفته‌های اخیر داشتیم خوشبختانه برداشت برنج در مازندران در کشت اول به تاریخ ۹ مهر ۱۴۰۱  به پایان رسید.

برداشت مکانیزه برنج در ۹۶ درصد از اراضی شالیزاری مازندران
وی افزود: از مجموع کل ۲۱۵ هکتار از اراضی شالیزاری مازندران نزدیک به ۲۰۷ هزار و ۶۴ هکتار به‌صورت مکانیزه حدود ۹۶ درصد و در حدود ۷ هزار و ۹۳۶ هکتار به صورت سنتی یعنی حدود ۴ درصد برداشت برنج انجام شد.

رئیس اداره برنج جهاد کشاورزی مازندران، خاطرنشان کرد: با توجه به اطلاع رسانی انجام شده در خصوص مناطقی که دارای آب روان‌های مطمئن شامل رودخانه‌ها، آب بندان‌ها و چاه‌های دارای مجوز با عمق کمتر از ۱۰ متر هستند، کشاورزان اقدام به کشت مجدد نشا و پرورش رتون کنند، خوشبختانه کشاورزان بخش مرکزی استان برنج‌خیز نظیر شهرهای بابل، آمل، فریدونکنار، محمودآباد،بابلسر و حتی بخشی از ساری و جویبار، ادقام به کشت مجدد و پرورش رتون کردند.

آغاز برداشت رتون از نیمه مهرماه در مازندران
این مسئول ادامه داد: پیش‌بینی ما برای امسال آن است که ان‌شاءالله با وجود نخستین برداشت رتون در شهرستان آمل، ولی عموما حداکثر تا نیمه مهرماه امسال برداشت پرورش رتون در استان آغاز شود.


افزایش عملکرد ۲۰ تا ۲۵ درصدی کشت اول امسال به نسبت سال گذشته
رمضانی بیان کرد: از اواخر مهرماه نیز برداشت کشت مجددآ، در مناطقی نظیر شهرهای بابل و فریدونکنار که پیش نشا بودند، آغاز می‌شود.

وی با اشاره به پیش‌بینی میزان یک میلیون و ۵۰۰ هزار تنی شلتوک طی فصل زراعی جاری، عنوان کرد: رصدهای میدانی حاکی از افزایش عملکرد ۲۰ تا ۲۵ درصدی کشت اول امسال به نسبت سال گذشته است و با توجه به شرایط مطلوب آب‌وهوایی و افزایش استفاده کشاورزان از کودهای پتاسه و «ان پی کا» به جهت قیمت مناسب، ضریب تبدبل ما نیز به نسبت سال گذشته، رشد داشته است.

رئیس اداره برنج جهاد کشاورزی مازندران، گفت: امسال سطح کشت مجدد ما به نسبت سال گذشته حدود ۱۹ هکتار افزایش داشته است و لذا بنظر می‌رسد امسال به تحقق سهم ۴۰ تا ۴۵ درصدی برنج کشور با برداشت پرورش رتون و کشت مجدد دست پیدا کنیم.

میانگین قیمت انواع برنج مازندران در بازار
این مسئول در خصوص وضعیت قیمت برنج در بازار امسال، اشاره کرد: آخرین قیمتی که در رصد میدانی ما حاصل شده است حاکی از آن است که ارقامی نظیر طارم، هاشمی و بهنام نسبت به سایر ارقام دیگر برنج دارای رونق بیشتری هستند و قیمت حال حاضر هر کیلو ارقام محلی، ۸۸ هزار و ۱۰۰ تومان از شرق استان تا غرب استان است که البته باید بگوییم ممکن است یک کیلو برنج در شرق استان ۸۸ هزار تومان باشد اما در بابل و آمل و محمودآباد، کشاورز حاضر به فروش حتی با قیمت ۹۰ هزار تومان هم نباشد. البته قیمت برنج در شهرهای غرب استان با توجه به مهمان‌پذیربودن آن تا کیلویی ۱۰۰ هزار تومان نیز امکان خریدو فروش دارد.

رمضانی گفت: قیمت هر کیلو ارقام پرمحصول نظیر هاشمی و طارم درب شالیکوبی‌ها ۸۸ هزار تومان، شیرودی ۴۲ هزار تومان، فجر و ندا حدود ۳۶ هزار تومان، می‌باشد.

کشت ارقام محلی در بیش از ۱۴۷ هزار هکتار از اراضی مازندران
وی مطرح کرد:  دولت باید در راستای حمایت حمایت مطلوب از کشاورزان، اقدام به خرید ارقام پرمحصول از آنان کند که این امر به عنوان مکمل طرح کشت قراردادی، الزامی بنظر می‌رسد تا سبب رونق و توسعه و همچنین افزایش رغبت کشاورزان به کشت ارقام پرمحصول گردد.

رئیس اداره برنج جهاد کشاورزی مازندران، با اشاره به کشت ارقام محلی در بیش از ۱۴۷ هزار و ۶۵۰ هکتار از اراضی شالیزاری مازندران، تصریح کرد: کشت ارقام پرمحصول به نسبت سال گذشته افزایش چشمگیری داشت و از میزان ۶۰ هزار هکتاری کشت پرمحصول در سال قبل به رقم بیش از ۶۷ هزار هکتاری طی سال جاری، دست پیدا کردیم.

ضرورت حمایت تمام قد دولت از ارقام پرمحصول
این مسئول تاکید کرد: اگر دولت اقدام به حمایت جدی و همه جانبه از ارقام پرمحصول کند قطعا میز ان سطح کشت ارقام پرمحصول در مازندران به چند برابر حال حاضر خواهد رسید و گام بلندی به سمت خودکفایی برنج خواهیم برداشت.

رمضانی متذکر شد: یکی از چالش‌های بزرگ ما عدم حمایت همه جانبه از ارقام پرمحصول در کنار عدم واردات برنج خارجی است؛ حداقل این مطالبه وجود دارد که حتی در واردات برنج خارجی این سیاست که به لحاظ شکل ظاهری با ارقام داخلی مغایرت داشته باشد، رعایت شود تا از تخلیط برنج جلوگیری شود.

وی یادآور شد: کشاورزان اگر به این باور برسند که دولت حمایت تمام قدی را از ارقام پرمحصول خواهد کرد، در آینده‌ای نه چندان دور ما به خودکفایی تولید برنج دست پیدا خواهیم کرد.

برداشت مکانیزه برنج در 96 درصد از شالیزارهای مازندران/ خودکفایی با حمایت تمام قد دولت از ارقام پُرمحصول دست‌یافتنی است

برچسب ها : ، ،

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

1 × 5 =