کد خبر : 309752
تاریخ انتشار : شنبه 8 اکتبر 2022 - 8:00
-

امنیت ملی کشور در گرو شبکه ملی اطلاعات و فضای مجازی مستقل

امنیت ملی کشور در گرو شبکه ملی اطلاعات و فضای مجازی مستقل

آنچه که مورد تائید همه صاحب نظران کشورمان است نقشه راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات و تقویت پیام‌رسانان داخلی در تامین و تضمین امنیت ملی است که تاکنون فراتر از غفلت دولت‌ها در این زمینه، کشور از طریق فتنه‌ها و آشوب‌ها دچار آسیب‌های اجتماعی، حیثیتی و اقتصادی فراوانی شده است.

به گزارش عصرقائم، یکی از بسترهای مهم و حربه‌هایی که همواره دشمن برای اثرگذاری در جامعه ما و همچنین زمینه‌سازی یا دامن زدن به اغتشاش‌ها روی آن حساب ویژه باز کرده است، فضای مجازی رها‌شده در کشورمان است.
پرمدعاترین کشور در فضای مجازی، که بیشترین سهم را در تولید سخت‌افزاری و نرم‌افزاری این فضا را دارا است، آمریکا می‌باشد. این کشور نیز برای خود قانون و قواعدی دارد که سخت‌گیرانه دراجرای آن پای می‌فشارد.
اصول راهبردی سند سایبری ایالات متحده آمریکا
سند استراتژی سایبری ملی ایالات متحده آمریکا در سال ۲۰۱۸ به امضای رئیس جمهور آمریکا رسید. بر اساس این سند فضای مجازی بخشی جداناپذیر از زندگی امروزی آمریکا، شامل اقتصاد و بخش دفاعی است. این سند بر چهار اصل مهم استوار است که این اصول چهار گانه عبارت است:
اصل اول: حفاظت از مردم آمریکا، میهن و سبک زندگی آمریکایی
حفاظت از مردم آمریکا، سبک زندگی آمریکایی و منافع آمریکا در خط مقدم استراتژی امنیت ملی قرار دارند. حفاظت از شبکه های اطلاعاتی آمریکا، چه دولتی و چه خصوصی، برای برآورده شدن این هدف بسیار ضروری هستند. این امر نیازمند یک سری فعالیت هماهنگ با تمرکز بر حفاظت از شبکه های دولتی، حفاظت از زیرساخت های حیاتی و مبارزه با جرائم سایبری است. دولت ایالات متحده، صنایع خصوصی و مردم هرکدام باید اقدامی قاطع و فوری، با تقویت امنیت شبکه های تحت کنترل خود و حمایت از یکدیگر، برای تقویت امنیت سایبری انجام دهند.

اصل دوم: افزایش رفاه در آمریکا
اینترنت مزایای فراوانی را در داخل و خارج کشور ایجاد کرده و به پیشرفت و ارتقای ارزش های آمریکایی آزادی، امنیت و رفاه کمک کرده است. در کنار این رشد، مشکلاتی نیز بوجود آمده که امنیت ملی را تهدید می کند. ایالات متحده جهت یافتن راه حلی برای این تهدیدها و سایر مشکلات، یک روش جامع و منسجم در نظر می گیرد تا از منافع ملی در دنیای رو به دیجیتالی شدن حفاظت کند.
در آمریکا از آنجا که امنیت اقتصادی ذاتا به امنیت ملی وابسته است و پایه های اقتصاد به طور فزاینده در حال ریشه دواندن در تکنولوژی های دیجیتالی است، دولت ایالات متحده استانداردهایی را مدل نموده و گسترش خواهد داد تا از امنیت اقتصادی آمریکا محافظت کند و رونق بازارهای آمریکا و نوآوری های آمریکایی را تقویت کند.

اصل سوم: حفظ صلح در کنار قدرت
دولت ها و سایر گروه ها که مدت های زیادی در دنیای آفلاین بودند، امروزه در فضای سایبری چالش‌های فزاینده‌ای برای منافع امنیتی و اقتصادی ایالات متحده به وجود آورده اند. در حال حاضر این حضور مستمر در فضای سایبری توازن استراتژیک قدرت را تغییر می‌دهد. در آمریکا فضای سایبری دیگر گونه‌ای جدا از سیاست و یا فعالیتی جدا از سایر بخش‌های قدرت ملی نخواهد بود. ایالات متحده از گزینه‌های سایبری در هر بخشی از قدرت ملی استفاده خواهد کرد. در این اصل، هدف شناسایی، مقابله، تخریب، تنزل و جلوگیری از رفتارهای بی ثبات کننده و مخالف منافع ملی در فضای سایبری با حفظ غلبه ایالات متحده به وسیله فضای سایبری است.

اصل چهارم: نفوذ پیشرفته آمریکا
جهان به ایالات متحده، جایی که بیشترین ابتکارات اینترنتی امروز در آن ایجاد شده به چشم رهبری برای گستره بزرگی از مسائل سایبری فراملی می نگرد. ایالات متحده برای افزایش نفوذ آمریکا و رو به رویی با مسائل گسترده ای که منافعش را در فضای سایبری تهدید می کند و به چالش می کشد، در جایگاه رهبری بین المللی فعال باقی خواهد ماند. همکاری با دوستان و شرکا نیز برای آنکه اطمینان حاصل شود می توان از ارتباطات مرزی، تولید محتوا و تجارت بر مبنای اینترنت همچنان سود برد ضروری است.
لذا ترویج یک اینترنت باز، قابل تعامل قابل اعتماد و ایمن از راه های نفوذ همه جانبه به شمار می رود. اولویت اقدامات در این عرصه عبارت است از:
۱- محافظت و افزایش آزادی اینترنت
۲- همکاری با کشورهای همفکر، صنعت، دانشگاه و جامعه مدنی
۳- ترویج یک مدل چند جانبه برای حاکمیت اینترنتی
۴- ارتقای زیرساخت ارتباطات قابل تعامل و قابل اعتماد و اتصالات اینترنتی
۵- ترویج و حفظ بازارهایی برای استعدادهای ایالات متحده در سراسر جهان

نقش فضای مجازی در حکمرانی اسلامی
فضای مجازی از مهم‌ترین موضوعات و مسائل نظام اسلامی ایران به شمار می رود و در این باره مقام معظم رهبری در بیانات خود با سران قوای مقننه، قضاییه و مجریه، کارگزاران و مدیران نظام، حوزویان، معلمان، اساتید حوزه و دانشگاه، بسیجیان و عموم مردم، اهمیت و ضرورت پرداختن به فضای مجازی را تشریح فرموده و مطالباتی نیز ایراد فرموده اند. مهمترین و اصلی ترین مطالبه مقام معظم رهبری در مباحث حکمرانی فضای مجازی که باید مورد توجه و اهتمام همگان به خصوص دولت واقع شود، راه اندازی شبکه ملی اطلاعات است. متاسفانه این مطالبه مقام معظم رهبری بعد از ۱۷ سال هنوز تحقق نیافته است و معظم له نسبت به این مساله به دولت‌ها همواره تذکر داده‌اند.

مطالبات فنی و کارشناسی مقام معظم رهبری از دولت‌ها
به اذعان کارشناسان ارشد و صاحب‌نظران، مطالبات رهبری از دولت‌ها در حوزه فضای مجازی از حکمت و مصالح کاملی برخوردار است که برای صیانت از جامعه و دست‌یابی به امنیت پایدار در همه حوزه‌ها، توجه راهبردی به این مطالبات، تضمین کننده سلامت و حتی سعادت ملت یزرگ ایران خواهد بود. به خواسته‌های رهبر معظم انقلاب ذیلاً اشاره می‌شود:
۱ – راه اندازی شبکه ملی اطلاعات (مهمترین مطالبه)
فضای مجازی خیلی مهم است. آقایانی که در زمینه‌ی فضای مجازی نظراتی دارند و ابراز می‌کنند و گاهی می‌گویند که این جزو زندگی اصلی مردم است -که ما هم قبول داریم؛ الان واقعاً فضای مجازی، یک بخش حقیقی از زندگی مردم شده؛ حالا دولت الکترونیک و از این قبیل که به جای خود محفوظ است- شکّی نیست [امّا] آنچه عرضِ من است و من روی آن تکیه می‌کنم این است که فضای مجازی بدون اختیار ما، از بیرون از اختیارِ ما دارد مدیریّت می‌شود؛ بحث این است. فضای مجازی یک چیزی نیست که آدم بتواند مثل یک آب روانی هر جور که می‌خواهد از آن استفاده بکند؛ دیگران دارند این آب را به یک سمتی که خودشان می‌خواهند هدایت می‌کنند؛ آنها دارند مدیریّت می‌کنند این فضا را. خب وقتی که ما می‌دانیم کسانی از بیرون دارند فضای مجازی را -که ما هم دست‌اندرکارش هستیم و مبتلابهِ ما است- هدایت می‌کنند و مدیریّت می‌کنند، ما نمی‌توانیم بی‌کار بنشینیم در مقابل او؛ ما نمی‌توانیم مردم‌مان را که با فضای مجازی ارتباط دارند، بی‌پناه رها کنیم در اختیار آن مدیری که دارد پشت پرده، فضای مجازی را اداره می‌کند. عوامل مسلّط بین‌المللی در این زمینه‌ها بشدّت فعّالند: از لحاظ خبردهی، خبررسانی، تحلیل داده‌ها و امثال گوناگون؛ هزاران کار دارد انجام می‌گیرد روی فضای مجازی. برای خاطر این است که بنده روی مسئله‌ی شبکه‌ی ملّی اطّلاعات این‌ همه تأکید می‌کنم. این شورای عالی فضای مجازی و مرکز ملّی فضای مجازی که تشکیل داده‌ایم و بنده اصرار داشتم و دارم که این [شورا] تشکیل بشود و رؤسای محترم در آن شرکت کنند و تصمیم‌گیری کنند و اجرا کنند، به خاطر اهمّیّت این مسئله است؛ نمی‌شود این مسئله را رها کرد. و من می‌بینم که آن اهتمام لازم به خرج داده نمی‌شود. خب الان شبکه‌ی ملّی اطّلاعات اجزائی دارد، این اجزا باید در زمان‌بندی‌های مشخّص تحقّق پیدا کند؛ آدم می‌بیند که تحقّق پیدا نمی‌کند، از زمان‌بندی‌ها عقبند؛ یا سیاست‌های اصولی‌ای در زمینه‌ی پهنای باند وجود دارد که مکرّر ابلاغ شده، خب این سیاست‌ها باید رعایت بشود و اینها مورد درخواست و تأکید مؤکّد اینجانب است. (بیانات مقام معظم رهبری در تاریخ ۲ شهریور ۱۳۹۹)
۲ – قوی شدن واقتداردر فضای مجازی
قوی شدن کشور جزو هدف‌های ما است.امروز قوّت در فضای مجازی حیاتی است؛ امروز فضای مجازی حاکم بر زندگی انسان‌ها است در همه‌ی دنیا؛ و یک عدّه‌ای همه‌ی کارهای‌شان را از طریق فضای مجازی پیش می‌برند؛ قوّت در این [زمینه] حیاتی است. (بیانات مقام معظم رهبری در تاریخ ۳ فروردین ۱۳۹۹).

۳ – مدیریت صحیح فضای مجازی
در مقوله‌ی مسائل اجتماعی و غیره … مسئله‌ی مدیریّت فضای مجازی جزو مسائل مهمّ ما است که این مسئله، مسئله‌ی بلندمدّت هم نیست؛ مسئله‌ی کوتاه‌مدّت و میان‌مدّت و جزو مسائل نزدیک ما است که باید [به آن توجّه بشود] و امثال اینها مسائل کلیدی‌ای وجود دارد. (بیانات مقام معظم رهبری در تاریخ ۲۲ تیر ۱۳۹۹)
– استقلال و عدم وابستگی به بیگانگان در فضای مجازی
ابزار بایستی پیشرفته باشد؛ بایستی ناوابسته باشد؛ ابزار مال خود شما باید باشد؛ خود شما بایستی ابزار را به وجود آورده باشید، تولید کرده باشید، ابداع کرده باشید؛ به معنای حقیقی کلمه مالک ابزار باید باشید. [ابزار] به‌روز باید باشد. یک ابزاری است که از دَه سال قبل مورد استفاده قرار می‌گیرد، امروز ممکن است به درد نخورد؛ ببینید امروز چه چیزی لازم داریم. در مورد ابزار بایستی به‌روز باشید. ابزار بایستی متنوّع باشد؛ [متناسب با] زمین و آسمان و فضا و دریا و مرز و درون قلب کشور، همه جا؛ و ابزار اطّلاعاتی و ابزار عملیّاتی و همه جور ابزار. تنوّع در ابزار هم جزو چیزهایی است که بایستی مورد توجّه باشد. مسئله‌ی فضای مجازی، امروز جزو ابزارها است؛ مسئله‌ی بازی جنگ، امروز جزو ابزارها است؛ به اینها بایستی توجّه کنید. (بیانات مقام معظم رهبری در تاریخ ۲۱ مهر ۱۳۹۸).

۵- حضورجریان سازو تأثیر گذار درفضای مجازی
دستگاه‌های مختلفی در فضای مجازی حضور دارند اما حضور در این فضا باید یک حضور جریان‌ساز باشد، ضمن اینکه بهترین راه شناسایی و ارتباط با گروه‌های مؤثر فرهنگی و یافتن سؤال‌ها و سرنخ‌های فکری آنان، استفاده از فضای مجازی است. (بیانات مقام معظم رهبری در تاریخ ۷ بهمن ۱۳۹۷).

۶ – تشکیل جبهه واحد ضد آمریکایی در فضای مجازی
یکی دیگر از مسائلی که به نظرم می‌توانید شما – تشکل‌های دانشجویی- انجام بدهید تشکیل یک جبهه‌ی واحد ضدّآمریکایی و ضدّصهیونیستی در سطح دانشجویان جهان اسلام است؛ این کار را بکنید. بنشینید، فکر کنید، بعد یک جبهه‌ی ضدّصهیونیستی و ضدّآمریکایی [تشکیل بدهید]. امروز وسیله‌ی ارتباط هم آسان است، دیگر نامه‌نگاری و پست و تلگراف و مانند اینها لازم ندارد. در فضای مجازی تماس بگیرید، کمااینکه در موارد مشابهی این کار انجام گرفته. به قول این فرنگی‌مآب‌ها یک کمپین‌های عمومی دنیای اسلامی تشکیل بدهید علیه تسلّط آمریکا، از لحاظ ضدّیّت با سیاست‌های آمریکایی و سیاست‌های صهیونیستی. میلیون‌ها عضو وارد این مجموعه بشوند، وارد این جریان فکری بشوند و برای‌شان خوراک تهیّه کنید؛ آن‌وقت آنها هم برای شما خوراک تهیّه می‌کنند، چون در دنیای اسلام هم بالاخره افکار خوب دانشجویی وجود دارد؛ یک جمعیّت عظیم دانشجویی در دنیای اسلام به وجود بیاورید. (بیانات مقام معظم رهبری در تاریخ ۱۲ تیر ۱۳۹۵)

۷ – تشکیل هیئت اندیشه ورز در فضای مجازی
ما هیئت‌های اندیشه‌ورز لازم داریم. کجا؟ در دو نقطه: یکی در رأس، یکی در لایه‌ها. لایه‌های گوناگون بسیج فراوان است. همین که حالا این بچّه‌ها اینجا می‌گویند ما شوق داریم و ما را بفرستید و چرا نمی‌فرستید، همان جنگ سخت است؛ از جنگ سخت که احتیاج دارد به هیئت اندیشه‌ورز برای ترسیم و تعیین حدود این کار که چه کسی برود، کِی برود، چه‌جوری برود؛ تا جنگ نرم که جنگ نرم یک عرصه‌ی بسیار وسیعی است و روزبه‌روز هم با گسترش این فضای مجازی دارد گسترده‌تر می‌شود و خیلی هم خطرناک‌تر از جنگ سخت است. (بیانات مقام معظم رهبری در تاریخ ۳ آذر ۱۳۹۵).

۸ – تبلیغ مفاهیم و معارف اسلامی در فضای مجازی
هیچ کس در عالم روحانیت، اگر انصاف و خرد را میزان قرار بدهد، نمی‌تواند خودش را از نظام اسلامی جدا بگیرد. نظام اسلامی یک امکان عظیمی را در اختیار داعیان الی‌اللّه و مبلّغان اسلام قرار داده. کِی چنین چیزی در اختیار شما بود؟ امروز یک طلبه‌ی فاضل در تلویزیون می‌نشیند نیم ساعت حرف می‌زند، ده میلیون، بیست میلیون مستمع از روی شوق به حرف او گوش می‌دهند… امروز این جوان‌های دانشجو و غیر دانشجو را که مشاهده می‌کنید – حالا من دانشجوها را می‌گویم – همه‌شان تقریباً و تغلیباً مشتاقند از مفاهیم اسلامی و معارف اسلامی چیزهائی را بشناسند و چیزهائی را بفهمند و سر در بیاورند. من و شما باید زمینه فراهم کنیم که بتوانیم به آنها جواب دهیم. این فرصت تا امروز کِی برای روحانیت وجود داشته؟ علاوه بر این، ابزارهای تسهیل‌کننده، مثل رایانه‌ها و ارتباطات اینترنتی و فضای مجازی و سایبری هم که الان در اختیار شماست. اگر بتوانید اینها را یاد بگیرید، می‌توانید یک کلمه حرف درستِ خودتان را به هزاران مستمعی که شما آنها را نمی‌شناسید، برسانید؛ این فرصت فوق‌العاده‌ای است. (بیانات مقام معظم رهبری در تاریخ ۱۹ مهر ۱۳۹۱).

۹ – مبارزه با فکروالحاد و نفاق در فضای مجازی
پس باید با کفر، با نفاق، با عناد با دین، مبارزه کرد. این مبارزه‌ای است که در جمهوری اسلامی آسان است، در جاهای دیگر سخت است… مبارزه فقط شمشیر کشیدن نیست؛ این شمشیرِ زبان، یک شمشیر مؤثّر است. شما می‌بینید امروز تبلیغات در دنیا دارد حرف اوّل را می‌زند. ابزار تبلیغات هم که فراوان است؛ این فضای مجازی و اینها که روزبه‌روز دارد توسعه پیدا می‌کند. شما از این توان استفاده کنید. (بیانات مقام معظم رهبری در تاریخ ۵ اسفند ۱۳۹۵).

۱۰ – برنامه ریزی برای رفع آسیب‌های فضای مجازی برای کودکان و نوجوانان
در باب آموزش مجازی، یک نکته‌ی دیگر هم وجود دارد و آن، زیان‌هایی است که احتمالاً در آموزش مجازی وجود دارد. حالا این شبکه‌ی شاد که به وجود آمده، بسیار چیز خوبی است منتها بایست مراقبت کنید تا این موجب این نشود که جوانها وارد فضای بی ‌بند و بار و رهای اینترنت بشوند و سرشان گرم بشود به یک چیزهای دیگری که هم از لحاظ اخلاقی، هم از لحاظ اعتقادی خطرهای بزرگی برای اینها دارد؛ این را باید کاملاً مراقبت بکنید، یعنی پیش‌بینی کنید. البتّه دیروز پریروز در زمینه‌ی فکری که آموزش و پرورش در این زمینه کرده، به من یک گزارشی دادند، منتها باید کار کنید در این زمینه؛ یعنی کاری است که نمی‌شود رها کرد این را؛ چون بحث به‌اصطلاح اُنس بچّه‌ها با فضای مجازی، محسّناتی دارد، عیوبی هم دارد. یکی از عیوبش این است که گفتم؛ یکی از عیوبش منزوی شدن بچّه‌ها در خانه است؛ وقتی که با این تبلت و مانند اینها آشنا شدند، می‌روند سرگرم آن کار می‌شوند و از محیط خانه و خانواده در واقع بتدریج دور می‌شوند. باید به اینها توجّه کنید و مراقبت کنید. (بیانات مقام معظم رهبری در تاریخ ۱۱ شهریور ۱۳۹۹).

۱۱ – توجه به امیدآفرینی در تولید محتوا برای فضای مجازی
یکی از مهم‌ترین وظایف همه‌ی ما پرهیز از ناامیدسازی مردم است. گاهی یک کسی یک‌ جوری حرف می‌زند ــ چه در سخنرانی، چه در صحبتی مانند آن،‌ چه حالا در فضای مجازی که دیگر یک چیزِ بی‌ حد و مرز و عجیب و غریبی شده ــ که شنونده و مخاطب ناامید می‌شود؛ ما نباید اجازه بدهیم ناامیدی وارد میدان بشود. اگر امید نباشد هیچ کدام از این کارهای بزرگ انجام نمی‌گیرد. مردم را باید امیدوار کنیم و این امیدواری، امیدواری کاذب هم نیست [بلکه] واقعیّت قضیّه همین است؛ یعنی واقعاً باید امید داشت، چون آینده‌، آینده‌ی خوبی است، آینده‌ی روشنی است. (بیانات مقام معظم رهبری در تاریخ ۴ مهر ۱۳۹۸

۱۲ – مقابله با آرایش جنگی دشمنان درفضای مجازی
از همه طرف دشمن وارد شده. مسئولین کشور و آحاد توانا و آحاد مردم باید در مقابله‌ی با این دشمن هر کاری که می‌توانند [انجام دهند]. در هر بخشی، در هر رشته‌ای که می‌توانند، بایستی خودشان را آماده کنند، وارد میدان باشند. احساس مسئولیّت کنند. آرایش دشمن آرایش جنگی است؛ از لحاظ اقتصادی آرایش جنگی گرفته؛ از لحاظ سیاسی آرایش جنگی گرفته؛ فقط از لحاظ نظامی علی‌الظّاهر آرایش جنگی ندارد که آن هم البتّه حواس نظامی‌های ما جمع است؛ همان‌ طور که عرض کردم از لحاظ فضای مجازی آرایش جنگی گرفته؛ در مقابل این دشمنی که آرایش جنگی در مقابل ملّت ایران گرفته، ملّت ایران بایستی آرایش مناسب بگیرد، باید خودش را آماده کند در همه‌ی بخش‌های مختلف. (بیانات مقام معظم رهبری در تاریخ ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۸)

۱۳٫ تامین امنیت فضای مجازی
یک نکته‌ی دیگری که شماها میتوانید نقش ایفا کنید… مسئله‌ی امنیّت فضای مجازی است. امروز فضای مجازی در زندگی مردم، دیگر مثل پنج سال پیش و ده سال پیش نیست؛ گسترش فضای مجازی یک گسترش بسیار وسیع و عظیمی است. خب، این فضای مجازی منافعی دارد، امکاناتی دارد، خطراتی هم دارد، خطرات بزرگی هم دارد. اگر چنانچه این فضا ناامن باشد برای مردم، ضررش را مردم میبَرند. شما خب -حالا پلیس فتا و مانند اینها هم که هست، کارهایی میکنید- در این زمینه میتوانید به معنای واقعی کلمه، به‌ طور جدّی وارد بشوید و کار کنید که آن وقت، همکاری شما با قوه‌ی قضائیّه، هم در این قضیّه، هم در آن قضیّه‌ی قبلی که مربوط به رونق تولید بود و مسئله‌ی قاچاق، مهم است. (بیانات مقام معظم رهبری در تاریخ ۸ اردیبهت ۱۳۹۸).

۱۴٫ رصد و مقابله هوشمندانه با تهاجمات فکری فرهنگی در فضای مجازی
رسالت دیگر این سازمان (سازمان تبلیغات اسلامی) رصد و مقابله‌ی هوشمندانه با تهاجمات فکری و فرهنگی و تبلیغی و رسانه‌ای دشمنان دین و انقلاب و کشور است. دشمنانی که نه امروز بلکه از چند دهه‌ی پیش، هویت و شخصیت و باور و رفتار و سبک زندگی اسلامی-ایرانی مردم خصوصاً جوانان را هدف قرار داده و با شیوه‌ها و ابزارهای متکی به فناوری‌های ارتباطی و رسانه‌ای اعم از هنر و سینما و فضای مجازی و غیره، درصدد تهی کردن انقلاب از عقبه‌ی دینی و ایمانی و مردمی آن می‌باشند. (بیانات مقام معظم رهبری در تاریخ ۲۸ مرداد ۱۳۹۷).

۱۵٫ تقویت وحدت در فضای مجازی
یک مسئله‌ی مهمّ دیگر هم مسئله‌ی وحدتِ آحاد مردم -وحدت ملّی و وحدت اجتماعی مردم- است. متأسّفانه امروز در فضای عمومی، در فضاهای مجازی، توهین به یکدیگر، اهانت به یکدیگر، تهمت زدن به یکدیگر از سوی جمعی رایج شده است؛ البتّه این جمع، مسلّماً جمع زیادی نیستند لکن کارشان به کشور و به فضای عمومیِ کشور صدمه میزند؛ بعضی از اینها گناه کبیره است. بایستی روح وحدت و روح اهتمام [باشد]؛ پرداختن به یکدیگر را بگذارند برای یک‌وقت دیگر؛ امروز که دشمن در مقابل کشور ایستاده است، همه با هم دست به دست هم بدهند، متّحد باشند، در یک جهت کار کنند برای استقلال و عظمت کشور. (بیانات مقام معظم رهبری در تاریخ ۲۵ خرداد ۱۳۹۷).

۱۶٫ اهتمام به یافتن مخاطب واقعی در فضای مجازی
من تشکّلهایی را میگویم که تحت هر نامی، معتقد به انقلابند، معتقد به دینند، معتقد به نظام اسلامی‌اند، معتقد به این مبارزه‌ی عظیمند؛ تحت هر نامی که هستند فرق نمیکند؛ خطابم به آنها است… اهتمام به تخاطب واقعی. فضای مجازی چیز خوبی است، فرصتی است امّا کافی نیست. بعضی‌ها چسبیده‌اند به فضای مجازی -توئیتر و مانند اینها- برای اینکه پیامهایشان را برسانند، این فایده ندارد؛ تخاطب واقعی لازم است، میزگرد لازم است، سخنرانی لازم است، نشریّه لازم است، بحثهای دونفره و سه‌نفره لازم است، جلسات تحلیل لازم است؛ این‌جور با مخاطبینتان بنشینید؛ و مانند این کارها. (بیانات مقام معظم رهبری در تاریخ ۱۷ خرداد ۱۳۹۶).

۱۷٫ تربیت مبلغ‌های قلمی، سخنور و مبلغ حوزوی درفضای مجازی
پرهیز از دیوان‌سالاری‌های شبه دولتی، نشست و برخاست مدیران حوزه با طلبه‌ها، ایجاد فضای انس با قرآن در میان طلاب، شناسایی استعدادهای برتر، ترویج مطالعه به‌ویژه در زمینه‌ی سیرِ تاریخِ علوم حوزه و تفسیر، تربیت مبلغ‌های قلمی، سخنور و مبلغ فضای مجازی ازجمله نکاتی است که باید در حوزه‌های علمیه توجه ویژه‌ای به آنها شود.(بیانات مقام معظم رهبری در تاریخ ۱۱ مهر ۱۳۹۵

۱۸٫ پاسخگویی به شبهات در فضای مجازی
امروز هم فضاى مجازى یک صحراى بى‌پایانى است که از همه طرفش میشود حرکت کرد؛ دیگر مثل سابق نیست که شما بخواهید یک مطلبى را بیان کنید، ناچار باشید روى کاغذ بنویسید، آن را پلى‌کپى کنید یا فتوکپى کنید ده نسخه، صد نسخه، دویست نسخه؛ این‌جورى نیست. هر یک نفرى که بتواند با رایانه کار بکند یک رسانه است. مى‌نشینند پخش میکنند شبهات را، حرفها را، جوانهاى مؤمن را، جوانهاى سالم را گمراه میکنند. اینها را باید شناخت. چه کسى بایستى بیاید وسط میدان و سینه سپر کند و مانع بشود از گمراهى جوانان؟ چه کسى باید مانع بشود از اقدام دشمن براى انحراف ذهن جوانان؟ به عهده‌ى چه کسى است این کار؟ جامعه‌ى علمى و مذهبى، یعنى روحانیّت، اوّلین وظیفه‌اش این است؛ مهم‌ترین وظیفه‌اش این است. (بیانات مقام معظم رهبری در تاریخ ۱۶ شهریور ۱۳۹۵).

۱۹٫ تولید و ترویج بازی های ایرانی در فضای مجازی
ما بچه‌های خودمان را که اَلَکدولَک بازی میکردند که تحرک داشت و خوب بود، گرگم‌به هوا بازی میکردند که کار بسیار خوبی بود و ورزش بود و بازی و سرگرمی بود، یا این چیزی که خط کشی میکنند و لىِ‌لىِ میکنند – بازىِ بچه‌های ما اینها بود – آورده‌ایم نشانده‌ایم پای اینترنت، نه تحرک جسمی دارند، نه تحرک روحی دارند، و ذهنشان تسخیر شده به وسیله‌ی طرف مقابل. خب بیایید بازی تولید کنید، بازی ترویج کنید، همین بازیهایی که بنده حالا اسم آوردم و ده‌تا از این قبیل بازی [که] بین بچه‌های ما از قدیم معمول بوده را ترویج کنید؛ [این] یکی از کارها است، اینها را ترویج کنید. (بیانات مقام معظم رهبری در تاریخ ۱۹ آذر ۱۳۹۲).
۲۰٫ گسترش شرکت های دانش بنیان فناوری اطلاعات توسط معاونت علمی ریاست جمهوری
برنامه ریزی و حمایت دولت بویژه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای گسترش صنایع مرتبط با فناوری ارتباطات بسیار ضروری است و  گسترش این صنایع از طریق شرکت های دانش بنیان، تاثیر بالایی در اشتغالزایی و تحول در اقتصاد کشور خواهد داشت. (بیانات مقام معظم رهبری در تاریخ ۱۶ شهریور ۱۳۹۴).

نتیجه کلام…
آنچه که در قانون اساسی کشورمان آمده و دولت‌ها نیز موظف به اجرای آنند، تحقق سیاست‌های راهبردی کشور، که توسط رهبرمعظم انقلاب ابلاغ می‌شود، است.
سیاست راهبردی نظام اسلامی در حوزه فضای مجازی و اینترنت، ایجاد شبکه ملی اطلاعات کشور و تقویت شبکه‌های پیام رسان داخلی و نظارت دقیق بر شبکه‌های خارجی فعال در ایران است که متاسفانه بدلیل برخورد سیاسی و جناحی با این مسئله راهبردی کشور، تاکنون موفق به تامین این مهم نشدیم که آسیب‌پذیری‌مان از توطئه‌های دشمن در فضای مجازی، نشانه عدم موفقیت‌مان و ضرورت حرکت جهشی در این زمینه برای جبران مافات است.

امنیت ملی کشور در گرو شبکه ملی اطلاعات و فضای مجازی مستقل/ راه نفوذ آشکار دشمن را ببندید
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

چهارده + 11 =