ایران از حضور در نمایشگاه کتاب فرانکفورت انصراف داد
خانه کتاب و ادبیات ایران در پی آنچه اقدام «غیرفرهنگی و مداخلهآمیز» مسئولان برگزاری نمایشگاه کتاب فرانکفورت ۲۰۲۲ خوانده، به عنوان مجری برپائی غرفه ایران با تأکید بر اینکه جانمایی جدید، در شأن و جایگاه نشر ایران نیست به طور رسمی از حضور در این نمایشگاه انصراف داد.
به گزارش عصرقائم، به نقل از روابط عمومی خانۀ کتاب و ادبیات ایران، این نهاد اعلام کرده است مسئولان هفتادوچهارمین دورۀ نمایشگاه بینالمللی کتاب فرانکفورت با ارسال نامهای ضمن «دخالت آشکار در امور داخلی ایران و اعلام عدم توانایی برای تامین امنیت و رعایت شئون غرفۀ جمهوری اسلامی ایران و گروه ایرانی حاضر در نمایشگاه»، بدون اطلاعرسانی قبلی نسبت به انتقال غرفه از سالن اصلی به یکی از سالنهای فرعی که محدودیت دسترسی عمومی دارد، اقدام کردند. در همین حال سفارت آلمان در تهران نیز با وجود وعدههای قبلی و در اقدامی هماهنگ با مسئولان نمایشگاه فرانکفورت در صدور روادید برای گروه اعزامی تعلل کرد.
خانۀ کتاب و ادبیات ایران همچنین با اعلام اینکه بیش از یک دهه در این نمایشگاه حاضر بوده و فرصت حضور فعالان نشر بینالملل کشورمان را در نمایشگاههای بینالمللی کتاب فراهم میکند در پاسخ به مسئولان نمایشگاه فرانکفورت، ضمن اعتراض به رفتار «غیرحرفهای» آنها که با اهداف فرهنگی اعلام شده برای این رویداد تعارض آشکار دارد، خبر داد از این نمایشگاه انتظار میرفت با رفتار حرفهای فرصتی برابر در اختیار کشورها قرار دهد و به روابط دوجانبۀ مطلوب ایجاد شده در نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران و فرانکفورت پایبند باشد؛ اما با طرح مسائلی واهی در خصوص امور داخلی ایران، سعی دارد بر تلاشهای سفیران فرهنگی نشر ایران سایه افکند و در مسیر معرفی و پیشرفتهای این صنعت سنگاندازی کند.
خانه کتاب و ادبیات ایران به عنوان مجری برپائی غرفه جمهوری اسلامی ایران با تأکید بر اینکه جانمایی جدید، در شأن و جایگاه نشر ایران نیست و امکان اجرای برنامههای پیشبینی شده را ندارد، از حضور در هفتادوچهارمین دورۀ نمایشگاه بینالمللی کتاب فرانکفورت به طور رسمی انصراف داد.
براساس این خبر، این اقدام یکجانبه نمایشگاه فرانکفورت در تغییر محل از پیش تعیینشده غرفه، در صورتی است که خانۀ کتاب و ادبیات ایران در اسفند ماه ۱۴۰۰ نسبت به ثبتنام در این دوره اقدام کرد و در فروردین ماه ۱۴۰۱ با انتشار فراخوان برای همکاری و مشارکت از ناشران سراسر کشور دعوت به عمل آورده بود.
ناشران و فعالان بینالمللی نشر ایران نیز نسبت به تنظیم قرارهای ملاقات با طرف های خارجی، آماده سازی نمایههای چندزبانه و نمونه آثار برای انعقاد قراردادهای انتشار به زبانهای دیگر و بهرهبرداری از این نمایشگاه برنامهریزی و اقدام کرده بودند.
معرفی و عرضۀ آخرین دستاوردهای صنعت نشر ایران، رونمایی از آثار جدید، تنظیم ملاقات ناشران ایرانی با طرفهای خارجی، ملاقات با رؤسای دیگر نمایشگاههای دنیا، معرفی طرحهای حمایتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزۀ نشر آثار مکتوب، دعوت از ناشران خارجی جهت حضور در سیوچهارمین نمایشگاه کتاب تهران و … از جمله برنامههای پیشبینی شده غرفه ایران در این دوره از نمایشگاه بود.
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0