عملکرد هلدینگ صنایع عمومی تامین از ذرهبین رسانه
مدیرعامل شرکت صنایع عمومی تامین با تشریح نکات مهمی در رابطه با ابعاد مختلف عملکرد این شرکت، گفت: صنایع عمومی تامین از زمان حضور تیم جدید مدیریتی تغییرات زیادی را شاهد بوده است. در ادامه این تغییرات را بررسی خواهیم کرد و به شرح کامل آن خواهیم پرداخت.
به گزارش عصرقائم،
به نقل از شرکت صنایع عمومی تامین، دکتر محسن محمدی، فارغالتحصیل دانشگاه علامه در رشته مدیریت با سابقه اجرایی در حوزه بورس، بازار سرمایه، بیمه و بانک مدیرعامل کنونی صنایع عمومی تامین شرکت شستا است. او در سطوح کارشناسی کار خود را از کارگزاریهای بازار سرمایه آغاز کرد. پس از آن در شرکت سپردهگذاری مرکزی مسئولیتی اجرایی عملیاتی را عهدهدار بود.
مدیرعاملی چند کارگزاری از نقاط قوت رزومه اوست. محمدی سابقه مدیرعاملی هلدینگ مالی بانک تجارت و مجموعه بیمه سلامت در بخش بازار سرمایه در کارنامه دارد.
معرفی کوتاه و متخصر شرکت صنایع عمومی تامین
صنایع عمومی تامین یکی از زیر مجموعههای ۱۰۰ درصدی هلدینگهای ۹ گانه شرکت سرمایهگذاری تامین اجتماعی (شستا) است. نام قبلی این هلدینگ در حدود ۱۳ سال پیش، صنایع غذایی تامین بود که در ادامه کار به دلیل اضافه شدن بخش لوازم خانگی نام صنایع عمومی تامین برای آن برگزیده شد.
محمدی در بخش اول صحبتهای خود گفت: بخش پررنگ هلدینگ صنایع عمومی را شرکتهای دامپروری و کشاورزی تشکیل میدهند. همگی آنها پذیرفته شده بازار بورس هستند. از شرکتهای لوازم خانگی این هلدینگ نیز باید به شرکت پارس الکتریک اشاره کرد که یکی از برندهای نوستالژی برای ماست.
چه اقداماتی برای رشد زیرمجموعههای صنایع عمومی تامین انجام شده و تاثیر آن بر اشتغال و خودکفایی چیست؟
- حوزه کشاورزی
برای شرکتهای تابع صنایع عمومی برنامههای مفصلی چیده شده که هم منجر به اشتغال آفرینی بیشتر خواهد شد و هم فعالیتهای دانشبنیان را بیشتر خواهد کرد. در حوزه دامپروری و کشاورزی ما شاهد یک زنجیره هستیم. زنجیره که از مزرعه شروع میشود و در نهایت به سفره میرسد.
ما باید غذای مردم کشور را به شکل سالم و پایدار تولید کنیم. طبق فرمایشات مقام معظم رهبری این مسئله یکی از نکات مهم و مورد توجه ما در هلدینگ صنایع عمومی است. در هلدینگ تلاش شده این زنجیره به شکل عمودی توسعه داده شود. زمینهای زیادی که مستعد بخش کشاورزی بودند به مجموعه اضافه شده و کار زراعت در آنها انجام شده است. یکی از نمونههای این کار در شرکت دامپروری فکا بود که در شمال غرب کشور زمینهایی به زیر کشت رفت.
البته در شرکت گلدشت نیز زمینهایی در غرب کشور در همین سال جاری زراعتشان آغاز شد. مدیرعامل صنایع عمومی خاطر نشان کرد که: اقلیم کشور ما یک اقلیم خشک و بیابانی است و ما با کمبود سفرههای آب زیرزمینی روبرو هستیم. ما میتوانیم به کمک دانش و تکنولوژی میشود این کمبودها را تا حد زیادی جبران کرد. تفاهماتی با دانشگاههای تهران، علم و صنعت، صنعتی اصفهان و دیگر دانشگاهها داشتهایم تا با استفاده از تحقیقات و طرحهای دانشجویان و اساتید هم به لحاظ ژنتیکی و هم به لحاظ آبیاری و باروری خاک، بهرهوری در کشاورزی را به حداکثر برسانیم.
- حوزه دامپروری
در حال حاضر چیزی حدود ۱۷۰ تا ۲۰۰ هزار تن شیر به شکل سالیانه از سمت هلدینگ در کشور تولید میشود. طبق هدفگذاری ما در ۳ سال آینده رشدی ۵ برابری خواهیم داشت و به تولید ۱ میلیون تن شیر در سال دست پیدا خواهیم کرد.
۱۸ پروژه توسعه تعریف شده که عمدتا در نقاط محروم کشور هستند. این پروژهها هم به اشتغال این مناطق کمک خواهد کرد و هم تولید را افزایش خواهد داد. در کنار محصولات لبنی، محصولات پروتئینی نیز تولید خواهد شد. با افزایش گلههای دامی از دامهای نر برای تولید گوشت استفاده میشود.
دکتر محمدی با تاکید بر نقش این هلدینگ در حوزه مسئولیت اجتماعی عنوان کرد: «ما میتوانیم با استفاده از این برنامههای توسعهای، وضعیت معیشتی مردم را بهتر کنیم».
در حال حاضر مشکل کبود نقدینگی داریم و اگر مسئولین نظام بانکی کشور به گونهای با تولیدکنندگان همراه شوند که تامین مالی بدون مشکل باشد ما قول پیشرفتی سریع به مردم خواهیم داد.
- حوزه لوازم خانگی
در زمینه شرکتهای لوازم خانگی نیز هلدینگ افزایش ۱۰۰ درصدی تولید را تجربه کرده است. در برخی از اقلام مصرفی این افزایش بیش از ۱۰۰ درصد بوده و با برنامههای انجام شده تلاش میشود که این نرخ تولید در سالهای آتی نیز حفظ شود.
هدفگذاری این بخش نیز به گونهای بوده که در ۳ سال آینده به تولید ۱ میلیون لوازم خانگی در کشور از طرف هلدینگ صنایع عمومی دست پیدا کنیم.
مهمترین دستاوردهای صنایع عمومی تامین از آغاز چه بوده است؟
در حوزه امنیت غذایی ما به ۱۵ میلیون تن شیر نیاز داریم. در حال حاضر حدود ۱۰ میلیون تن شیر در داخل کشور تولید میشود و از این ۱۰ میلیون تولید ۱ میلیون از آن به عهده صنایع عمومی تامین است. از این مقدار بخش مازاد آن به شکل شیر خشک صادر خواهد شد.
در زمینه واردات هلدینگ صنایع عمومی دو اقدام اساسی مهم انجام داده است. اولین اقدام این بوده که با متمرکز کردن واردات هزینه نهایی کاهش پیدا کند. در اقدام دوم این هلدینگ تلاش کرده که با استفاده از ظرفیت کشاورزی فرامرزی از طریق رایزنی با کشورهای دوست از میزان واردات مواد غذایی کشور بکاهد.
در بحث لوازم خانگی نیز ما تلاش کردیم با استفاده از ظرفیتهای دانشبنیان بیشتر قطعات در داخل کشور تولید شود و نیاز واردات آن به کلی از بین برود. توسعه در مناطق روستایی نیز یکی دیگر از دستاوردهای مهم هلدینگ ماست که به اشتغالزایی و تولید بیشتر که از بیانات مهم رهبر انقلاب است خواهد انجامید.
احیا و ساخت کارخانهها و مزارع جدید در این مناطق به توسعه اقلیم روستایی کشور کمک شایانی کرده و از دستاوردهای ما به شمار میرود.
با توجه به حجم فعالیت هلدینگ صنایع عمومی تامین، چه اقداماتی در زمینه شفافیت و انضباط انجام شده است؟
اکثر شرکتهای بزرگ تابع هلدینگ در بازار سرمایه پذیرفته شدهاند. شرکتهای بورسی و فرابورسی موظف هستند که اطلاعات مالی خود را در شبکه کدال بارگذاری نمایند.
صورتهای مالی نیز به شکل دورهای منتشر خواهد شد که قابل دسترسی و استناد است. سرلوحه کارهای هلدینگ صنایع عمومی قانونمداری و ایجاد شفافیت است. این مجموعه اعتقاد راسخ دارد که برای رشد پایدار نیازمند شفافیت و مردمی کردن اقتصاد هستیم و راهی برای فرار از آن نیست.
بستر این شفافیت نیز بازار سرمایه انتخاب شده تا اطلاعات حسابرسی به راحتی قابل دسترسی باشد. روابط عمومی شرکتهای تابع نیز به شکل مستمر با رسانهها در ارتباط هستند و گزارشات مالی به سمع و نظر عموم مردم خواهد رسید. سازمانهای نظارتی نیز به عنوان یک نهاد مهم در هلدینگ و شرکتهای تابع آن حضور مستمر دارند.
دکتر محسن محمدی به عنوان یک دستاورد اشاره داشت: “ما از طریق همین سیستم نظارتی توانستهایم تاکنون ۴۰۰۰ میلیارد ریال با توجه به شرایط اقتصادی فعلی صرفهجویی در هزینه داشته باشیم که دستاورد بزرگ و مهمی است.”
در هلدینگ صنایع عمومی تامین، چه برنامهای برای استفاده از نخبگان تدوین شده است؟
یکی از مسائلی که ذیل مسئولیت اجتماعی در هلدینگ صنایع عمومی مشخص شده بحث آموزش جوانان است.
با توجه به برنامههای توسعه روستایی که پیشتر گفتیم، تلاش شده تا شرایطی محیا شود که جوانان روستایی با کسب دانش و مهارت ورزی بتوانند در حوزه مورد نظر خود چه در عرصه مشاغل خانگی چه صنایع عمومی اشتغال پیدا کنند.
در همین راستا برنامههای استفاده از نخبگان و دانشجویان کشور نیز در دستور اجراست و ما قصد داریم در برنامههای آتی خود از نخبگان دانشگاهی کشور به عنوان نقشه راه بهره بگیریم.
نکتهی آخر اینکه هلدینگ صنایع عمومی تامین دست یاری به سمت نخبگان دانشگاهی دراز می کند تا با کمک این عزیزان بتوانیم هم از لحاظ کمی و هم از لحاظ کیفی محصولات خود را به شکلی که در خور نام ایران باشد بهبود بخشیده و وارد عرصه بازار نماییم.
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0