کد خبر : 311012
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 25 اکتبر 2022 - 8:00
-

ساز ناکوک مرکبات کوک می‌شود؟

ساز ناکوک مرکبات کوک می‌شود؟

برای حفظ باغات مرکبات زیر ساخت‌های لازم برای پایین آوردن هزینه تولید وایجاد بازار های پایدار در جهت توانمندسازی باغداران ایجاد شود تا ساز ناکوک مرکبات بانوای خوش فروش پایدار کوک بنوازد.

به گزارش بلاغ، بعد از به صدا در آمدن آژیر خطر تغییر کاربری باغ مرکبات به زمینهای شالیزاری حال ساز ناکوک زغال فروشان در مازندران از قبل کوک تر شده است و زمزمه‌هایی برای تبدیل درخت مرکبات به زغال مرکبات به گوش می رسد.

متأسفانه بعد از اعلام غیر کارشناسی وقیمت پایه پایین تعیین شده در مرکبات باعث شده است تا رقبت خریداران به خرید این محصول بسیار کاهش یابد وباعث دغدغه‌هایی میان باغداران مازندران به ویژه در شهرستان بابل به عنوان یکی از قطب‌های مرکبات شمال کشور شود.

صادرات پایدار حلقه مفقوده مرکبات

آقای قارویی از باغداران نمونه شهرستان بابل در گفتگو با خبرنگار بلاغ گفت:نبود صادرات پایدار در مرکبات درسال های اخیر باعث شده است که مرکبات نه تنها قیمتش نسبت به دیگر میوه ها بالا نرود بلکه کاهش یابد ودر حال حاضر با توجه به افزایش مازاد بر تولید باغداران را دچار مشکل سازد و باعث شود که یا باغ هایشان را رها سازند ویا تمایل برای فروش چوب مرکبات به زغال فروشان وتغییر کاربری در شهرستان افزایش یابد.

وی با اشاره به بالابودن هزینه گزاف تولید بیان کرد:متاسفانه با افزایش تورم موجود و هزینه چند برابری سم وکود اما در سه سال اخیر قیمت مرکبات همچنان ثابت است وحتی می توان عنوان کرد که کاهش یافته است.

قارویی عدم رقبت خریدران مرکبات را تابه حال پایدار نبودن صادرات وریسک در خرید عنوان کرد وافزود: به علت نبود صادرات پایدار بسیاری از تجار بعد از پیدا کردن بازار امن با موانع هایی چون عدم صادرات مواجه می شوند که این امر باعث از دست دادن بازارشان می شود ورقبت خریدران را نسبت به خرید مرکبات کاهش می دهد.

نبود بسترهای حمایتی برای باغداران

خسروبیگی از دیگر باغداران شهرستان بابل است که با انتقاد از نبود بسترهای حمایتی لازم دولت برای مرکبات گفت:متاسفانه در سالهای اخیر به علت افزایش قیمت فراورهای مرکبات هزینه تولید افزایش یافته است واین در حالیست که قیمت پایه تعیین شده امسال غیر کارشناسی وپایین بوده است.

وی از جمله مشکلات صادرات را نبودواحد نظارتی بر مرکبات عنوان کرد وافزود : در سال‌های اخیر به علت نبود بسترهای نا مناسب نظارتی میوه های صادر شده دارای کیفیت نبوده واین امر باعث شده ایران بازار مرکبات خود را در کشور های صادر شونده از دست دهدوحال لازم است که با برنامه‌ریزی درست شاهد اتفاقات گذشته نباشیم.

آژیر خطر تغییر کاربری در مازندران به صدا درآمد

مدیر جهاد کشاورزی بابل نیز در گفتگو ، با اشاره به زیر کشت بودن ۲۲هکتار از اراضی شهرستان بابل به کشت مرکبات افزود: اگر زیر ساخت‌های مناسب برای عرضه مرکبات فراهم نشود وتدابیری دراین جهت اتخاذ نشود آژیر خطر تغییر کاربری در باغ مرکبات به صدا در خواهد آمد واین مسئله باعث خواهد شد تا بسیاری از باغداران تمایلی برای ادامه این روند نداشته باشند.

محسن علی گل‌زاده صادرات را تنها راه برون رفت از مشکلات به وجود آمده عنوان کرد وافزود:در همین راستا وزارت جهاد کشاورزی موضوع شناسنامه دار کردن باغ ها و محصول کیوی را در دستور کار قرار داده است.وبا اجرای طرح شناسنامه دار کردن باغ مرکبات در جهت ساماندهی تولید ، صادرات و ردیابی محصول تا زمان مصرف واز همه مهمتر این که با کددار شدن این محصول استراتژیک می توان آن را بدون هیچ محدودیتی به تمام کشورهای جهان صادر کرد.

وی یادآور شد: برای ادامه صادرات محصولات و پیشگیری از هر نوع ممنوعیت و یا محدودیتی ضروری است تا استانداردها و شرایط و ضوابط کشورهای هدف مدنظر قرار گیردتا متقاضی کد شناسه باغ و محصول از نظرکشور وارد کننده مورد ردیابی قرار گیرد.

مدیر جهاد کشاورزی بابل ابرازداشت: نبود صنایع تبدیلی و تکمیلی نیز از جمله معضلات برسر راه مرکبات است که با وجود این صنعت در این شهرستان می توانست علاوه بر ایجاد اشتغال پایدار آینده روشنی را در این جهت برای شهرستان ترسیم کرد.

علی گل زاده ادامه داد: هر چند ۷۰درصد از پرتقال های تولیدی استان را تامسون تشکیل می دهد که ۱۰۰ درصد آن تازه خوری می شود و قابلیت آبگیری ندارد، اما صنایع و تکنولوژی برای فرآوری این نوع میوه در دنیا وجود دارد.

وی با اشاره به حمایت همه جانبه جهاد کشاورزی از صنایع تبدیلی مرکبات اظهار داشت :از سرمايه گذاران براي ايجاد صنايع با تكنولوژي صنعتي پيشرفته با هدف تبديل پرتقال به چيپس ،پودر و خوراك دام در صدور مجوز و پرداخت تسهيلات حمايت همه جانبه مي شود.

براساس آمارهاي رسمي، در مازندران افزون بر ۱۱۰ هزار هكتار باغ مركبات وجود دارد كه به صورت ميانگين بسته به شرايط آب و هوايي سالانه حدود ۲٫۵ ميليون تن محصول از آنها برداشت و روانه بازار مي شود. که حال لازم است برای حفظ این منبع سرشار از ویتامین خوراکی در داخل کشور زیر ساخت‌های لازم برای پایین آوردن هزینه تولید وایجاد بازار های پایدار در جهت توانمندسازی باغداران ایجاد گردد تا ساز ناکوک مرکبات بانوای خوش فروش پایدار کوک بنوازد

صادرات پایدار در گرو افزایش کیفیت

وزیر جهاد کشاورزی نیز در حاشيه سفر اخیر به مازندران در بازدید از باغ مرکبات یکی از باغداران نمونه بابل در گفتگو ، از معافیت ۵۰ درصدی تعهدات ارزی صادرات به عنوان مشوق های صادراتی خبر داد وافزود : امید داریم تا با ایجادچنین مشوق‌های صادراتی بازار راکد مرکبات را حرکت دهیم.

ساداتی نژاد بیان داشت:برای آنکه بتوانیم در بازار چین و منطقه قدرت رقابت داشته باشیم و سهمی از بازار را در اختیار بگیریم، بایدبا برند وکیفیت بالا به چنین کشورهایی صادر کنیم تا بتوانیم در بحث رقابت حرفی برای گفتن داشته باشیم.

وی تصریح کرد: برگزاری کارگاهای آموزشی وشناسنامه دار کردن باغ مرکبات می تواند در رسیدن به صادرات پایدار کمک بسزایی داشته باشد.

حال باید دید با توجه به حال ناخوش باغهای مرکبات وبا استناد به قولهای اخیر وزیر جهادکشاورزی در جهت رفع آسیب وموانع های موجود بر سر مرکبات ساز ناکوک مرکبات کوک خواهد گردید و آیا برنامه های حمایتی برای مرکبات تعریف خواهد شد یانوای ارّه‌ها برای بریدن چوب مرکبات وبازگشت دوباره باغداران به شالیزارها قویتراز قانون های نظارتی حفظ منابع طبیعی عمل خواهدنمود و یا دغدغه ونگرانی همچنان یار دیرینه کشاورزان خواهدبود.

گزارش – صدیقه قربان نیا
ساز ناکوک مرکبات کوک می‌شود؟/تراژدی دیگر برای باغداران

برچسب ها : ، ،

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

یک × 4 =