کد خبر : 311680
تاریخ انتشار : یکشنبه 30 اکتبر 2022 - 15:40
-

خشونت؛ چاشنی تلخ اغتشاشات

خشونت؛ چاشنی تلخ اغتشاشات

در دو هفته اخیر چند نفر از نیروی انتظامی و نیروهای تامین امنیت توسط اغتشاشگران به شهادت رسیدند، درگیری هایی که خشونت چاشنی اصلی آن بود.

به گزارش عصرقائم، آرمان علی وردی، استوار وحید کرم پور حسنوند، نبی نوری، علی نظری، امیر کمندی، هادی چاکسری و … تعدادی از شهدای تأمین امنیت هستند که در چند هفته اخیر از سوی اغتشاش گران و در درگیری‌ها به شهادت رسیدند.

نکته‌ای که در این میان قابل تأمل است، نحوه به شهادت رسیدن این شهدا است. اعتراضاتی که به اغتشاش کشیده شد، چند هفته‌ای می‌شود که چاشنی خشونت آن بیشتر شده است.

نحوه به شهادت رسیدن شهید آرمان علی وردی بیانگر اوج خشونت اغتشاش گران است. جرمی مشهود که دادگاه باید به آن ورود کند. بسیاری از اغتشاش گران و حتی دانشجویانی که در برخی تجمعات دانشگاهی شرکت کردند، حامل سلاح سرد بودند که همین مسئله بیانگر میزان خشونت در بین اغتشاش گران است.‌

حمل سلاح سرد در تجمعات دانشجویی

نمونه متاخر آن، حمله روز گذشته در دانشگاه تهران بود. عصر روز گذشته فردی که در تجمعات دانشجویی دانشگاه تهران حضور داشته و از سوی مأموران حفاظت فیزیکی دانشگاه به عنوان فردی مشکوک و غیردانشجو شناسایی شده بود، پس از اینکه در خروجی درب ۱۶ آذر دانشگاه تهران با درخواست مأموران حفاظت فیزیکی مبنی بر ارائه کارت دانشجویی روبرو گشت، اقدام به درگیری با آنها نمود و پس از وارد کردن ضربات چاقو به دو تن از کارکنان حفاظت فیزیکی دانشگاه، قصد فرار داشت..

با وجود ضرباتی که این ضارب مسلح به سلاح‌های سرد و شوکر، به نیروهای حفاظت فیزیکی دانشگاه وارد کرد، اما از سوی مأموران حفاظت فیزیکی دانشگاه که در محل حاضر بودند، دستگیر و تحویل نیروی انتظامی شد. ضارب در حین دستگیری، دست به خودزنی نیز زد اما در این عمل هم ناکام ماند.

روز گذشته در دانشگاه شهید بهشتی هم افرادی غیر دانشجو با ضربات چاقو سعی در متشنج کردن جو اعتراضات دانشجویی داشتند.

اولین دادگاه رسیدگی به اتهامات اغتشاش گران برگزار شد

اولین دادگاه رسیدگی به اتهامات اغتشاش گران در تهران هم دیروز برگزار شد. بر اساس کیفرخواست صادر شده، محمد قبادلو فرزند محمد علی به افساد فی‌الارض از طریق اقدام گسترده علیه مأموران موتوری نیروی انتظامی با اصابت خودروی سواری پیکان سفید رنگ که اقدام وی منجر به شهادت استوار وحید کرم پور حسنوند و مجروح شدن ۵ مأمور پلیس شده است، سامان صیدی فرزند تیمور به محاربه از طریق کشیدن کلت کمری و شلیک ۳ تیر، اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور، محمد بروغنی فرزند حسین به محاربه از طریق کشیدن سلاح سرد قمه و حمله به همراه اوباش به فرمانداری پاکدشت و به آتش کشیدن فرمانداری و حمله به مأمور دولت حین انجام وظیفه و مجروح شدن وی، ابوالفضل مهری حسین حاجی لو فرزند ولی به مقابله با حکومت اسلامی از طریق ایجاد حریق در وسیله مورد استفاده عمومی به منظور اخلال در نظم و امنیت کشور، محسن رضازاده قراقلو فرزند حسن به محاربه از طریق مشارکت در ایجاد حریق در وسیله مورد استفاده عمومی به منظور اخلال در نظم و امنیت عمومی، اجتماعی و تبانی جهت ارتکاب جرم علیه امنیت داخلی کشور، ساخت اقلام انفجاری از نوع کوکتل مولوتوف برای مقاصد ضد امنیتی و سنگ پرانی به سوی عوامل انتظامی، سعید شیرازی فرزند علیرضا به افساد فی الارض از طریق تحریک و تشویق گسترده مردم به ارتکاب جرایم علیه امنیت کشور و اخلال شدید در نظم متهم هستند.

جنایت کاران، محاکمه می‌شوند

حجت الاسلام غلامحسین محسنی اژه ای رئیس قوه قضائیه هفته گذشته و در جمع مسئولان عالی قضائی تاکید کرد: محاکمه کسانی که در قضایای اخیر مرتکب جنایت شدند و با عناصر ضدانقلاب در داخل و خارج و بیگانگان مرتبط بودند، با دقت و طبق قانون انجام خواهد گرفت و این افراد وفق قانون مجازات خواهند شد و این مجازات بازدارنده خواهد بود.

اژه افزود: در قضایای اخیر تلاش شد افراد و عناصر کم گناه و نادم و پشیمان با لحاظ ترتیبات قانونی، زودتر آزاد شوند؛ همچنین با وصف اینکه الزاماتی قانونی برای مقامات قضائی از حیث رسیدگی‌ها، ابلاغ‌ها، فاصله بین کیفرخواست و ارائه آن به دادگاه و تعیین وقت دادگاه وجود دارد، همکاران قضائی ما ضمن التزام به موارد قانونی، تلاش کردند تا در حدود کمتر از یک ماه کیفرخواست بسیاری از عناصر اغتشاشات و قضایای اخیر را صادر و به دادگاه ارسال کنند؛ این پرونده‌ها در دادگاه تعیین وقت شده است و رسیدگی به برخی از آنها نیز شروع شده است.

حجت الاسلام محمد جعفر منتظری، دادستان کل کشور هم اخیراً خطاب به دادستان‌های سراسر کشور از ضرورت برخورد با لیدرهای اصلی اغتشاشات اخیر خبرداد و گفت: لیدرها و عناصر اصلی منتظر برخورد باشند، اگر این افراد مرتکب قتل شده باشند و خانواده مقتول خواستار قصاص باشد، قصاص می‌شوند و در صورت اینکه به جرم مرتکب شده باشند رسیدگی قضائی می‌شود و مطابق قانون به آنها برخورد می‌شود.

وی تاکید کرد: با افراد که نا امنی ایجاد کرده‌اند حتماً برخورد می‌شود.

دادستان کل کشور با بیان اینکه خط اعتراض باید از خط اغتشاش جدا شود، افزود: ما هم این موضوع را جدا از هم می‌دانیم و کسانی که درباره هر مسئله‌ای اعتراض دارند می‌توانند بیایند اعتراض خودشان را به صورت مسالمت آمیز بیان کنند اما اگر قرار شد این اعتراضات به اغتشاشات منتهی شود و یا اینکه عده‌ای اعتراض را مقدمه‌ای بر اغتشاش قرار دهند، دستگاه اطلاعاتی و امنیتی و قضائی حتماً این مسئله را تحمل نخواهند کرد چراکه امنیت مردم برای ما بسیار مهم است.

صدور ۱۰۱۹ کیفرخواست برای اغتشاشگران

تاکنون کیفرخواست ۲۵ پرونده در کرمان، ۸۹ کیفرخواست در استان سمنان، کیفرخواست ۱۱۹ نفر در استان زنجان، کیفرخواست ۱۰۵ پرونده در استان خوزستان، کیفرخواست ۵۵ نفر در استان قزوین، کیفرخواست ۱۱۰ نفر در استان کردستان، کیفرخواست ۳۱۵ نفر در استان تهران و کیفرخواست ۲۰۱ متهم در استان البرز در ارتباط با اغتشاشات اخیر صادر شده است و متهمان به نوبت در صف محاکمه قرار گرفتند.

خشونت؛ چاشنی تلخ اغتشاشات/ صدور ۱۰۱۹ کیفرخواست برای اغتشاشگران
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

سیزده + شش =