کد خبر : 312297
تاریخ انتشار : شنبه 5 نوامبر 2022 - 18:05
-

روز تلخِ حفاران غیرمجاز

روز تلخِ حفاران غیرمجاز

فرمانده یگان حفاظت میراث فرهنگی در خوزستان با اعلام دستگیری دو نفر حفار غیرمجاز، از کشف و ضبط دو دستگاه فلزیاب بدون مجوز نیز خبر داد. در قزوین نیز پنج نفر هنگام حفاری غیرمجاز دستگیر شدند.

به گزارش عصرقائم، سرهنگ رامین مکناوی ـ فرمانده یگان حفاظت میراث‌فرهنگی خوزستان ـ درباره روند دستگیری دو نفر حفار غیرمجاز توضیح داد:‌ برابر گزارش مسؤول پایگاه حفاظت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان ایذه، مأموران پاسگاه انتظامی بخش سوسن از توابع این شهرستان در بازرسی از یک خودرو، موفق به کشف و ضبط یک دستگاه فلزیاب به همراه متعلقات آن شدند.

او افزود: مأموران این پاسگاه حین بازرسی از یک خودروی سواری کاپرا یک فلزیاب کشف و ضمن توقیف خودرو، ۲ فرد غیربومی را نیز با هویت معلوم دستگیر کردند.

به گفته فرمانده یگان حفاظت میراث‌فرهنگی خوزستان، دستگاه فلزیاب مکشوف براساس دستور مقام قضایی به اداره میراث‌فرهنگی شهرستان ایذه تحویل داده شده است.

سرهنگ رامین گفت: براساس ماده ۵۶۲ قانون مجازات اسلامی، هرگونه حفاری و کاوش بدون مجوز به قصد به دست آوردن اموال تاریخی و فرهنگی ممنوع است و متهمان به شش ماه تا یک سال حبس محکوم می‌شوند و اشیای مکشوفه نیز به نفع وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و آلات و ادوات حفاری نیز به نفع دولت ضبط می‌شود.

در شهرستان بهبان نیز یگان حفاظت میراث فرهنگی یک دستگاه فلزیاب بدون مجوز را کشف و ضبط کرده است.

سرهنگ رامین مکناوی، فرمانده یگان حفاظت میراث‌فرهنگی خوزستان در این‌باره توضیح داد: برابر گزارش مسؤول پایگاه حفاظت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان بهبهان، در تاریخ ۱۱ آبان‌ماه ساعت ۱۰ صبح، یک دستگاه فلزیاب به اداره میراث‌فرهنگی بهبهان تحویل شد که در بررسی و تحقیقات صورت‌گرفته، دستگاه فلزیاب مکشوف به‌همراه سه دستگاه گیرنده رادیویی و یک صفحه رادار، توسط پاسگاه بیدبلند از فردی با هویت معلوم کشف و ضبط شده بود و بنا به دستور دادیار شعبه‌ اجرای احکام کیفری شهرستان بهبهان، تحویل اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شد.

او همچنین گفت:‌ این موضوع از راه مراجع قضایی درحال پیگیری است و نتایج آن اعلام خواهد شد.

روز تلخِ حفاران غیرمجاز

فرمانده یگان حفاظت میراث‌فرهنگی خوزستان درباره مجازات استفاده از فلزیاب بدون مجوز گفت: براساس ماده ‌واحد قانون دریافت مجوز برای ساخت، خرید و فروش، نگهداری و تبلیغ استفاده از دستگاه فلزیاب مصوب ۱۳۷۹/۱۲/۱۵ مجلس شورای اسلامی و آیین‌نامه اجرایی آن مصوب ۱۳۸۲/۱۲/۱۶ هیأت وزیران، هرگونه فعالیت در مورد دستگاه‌های فلزیاب، معدن‌یاب، لزوماً باید با مجوز وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی انجام شود.

او تاکید کرد:‌ یگان حفاظت میراث‌فرهنگی استان خوزستان، با افرادی که به خرید و فروش دستگاه فلزیاب اقدام می‌کنند، قاطعانه برخورد خواهد کرد و براساس قوانین آمره، متخلفان از مفاد قوانین مربوط به فلزیاب، به ضبط و مصادره دستگاه فلزیاب محکوم می‌شوند.

سرهنگ رامین همچنین اظهار کرد: چنانچه دستگاه فلزیاب حین حفاریِ غیرمجاز به قصد کشف اموال فرهنگی ـ ‌تاریخی استفاده شود، علاوه‌بر مجازات پیش‌ گفته، مرتکب به یک سال تا سه سال حبس مجازات مقرر در ماده ۵۶۲ قانون مجازات اسلامی محکوم می‌شود.

اما در شهرستان آوج استان قزوین نیز، فرمانده انتظامی از دستگیری پنج نفر هنگام حفاری غیرمجاز در روستای مصرآباد اطلاع داده است. از حفاران، آلات و ادوات حفاری کشف و همچنین یک دستگاه خودروی سواری مورد استفاده آن‌ها توقیف شده و حفاران نیز با تشکیل پرونده تحویل مرجع قضائی شده‌اند.

در این زمینه بخوانید:

حفاران غیرمجاز در آوج ناکام ماندند

روز تلخِ حفاران غیرمجاز
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

دو + پانزده =