سرانه مصرف آب هر ایرانی ۵۳ لیتر بالاتر از متوسط جهانی است
درحالی که کشورمان طی سال جاری گرفتار خشکسالی شدیدی شده است سرانه مصرف آب هر ایرانی بازهم افزایش یافت و ۵۳ لیتر بالاتر از متوسط جهانی شد.
به گزارش عصرقائم، بررسی آمار شاخصهای آب و فاضلاب شهری نشان میدهد که سرانه مصرف آب در ایران بیش از متوسط جهانی است.
درحالیکه متوسط سرانه مصرف آب در جهان ۱۵۰ لیتر به ازای هر نفر در شبانهروز بوده، سرانه مصرف آب هر نفر در کشور ما در پایان اسفند ۱۴۰۰ بالغ بر ۲۰۰ لیتر در شبانهروز بود.
نکته جالب اینجاست که بررسی این آمار در پایان آبانماه امسال نشان میدهد سرانه مصرف آب به ازای هر نفر در شبانهروز در ایران به ۲۰۳ لیتر رسیده، یعنی نسبت به پایان اسفند سال ۱۴۰۰، هر نفر در روز به طور متوسط در سال جاری، سه لیتر بیشتر آب مصرف کرده است.
این افزایش متوسط مصرف آب شهری در ایران در سال ۱۴۰۱ درحالی است که سال آبی جاری، یکی از خشکترین سالهای آبی نیمقرن اخیر بوده و تبعات پاییز خشک، در تأمین آب زمستان امسال و حتی بهار و تابستان سال آینده مشهود خواهد بود.
سرانه مصرف آب به عوامل متعددی از جمله شرایط اقلیمی و وضعیت آب و هوایی، نوع فرهنگ هر منطقه، تعرفه و قوانین بازدارنده، تجهیزات کاهنده مصرف، وضعیت بهداشتی و غیره بستگی دارد و در کشورهای مختلف دارای ارقام متفاوتی
است.
به طور کلی در اکثر کشورهای توسعهیافته به دلیل وجود زیرساختهای مناسب و قوانین بازدارنده و تعرفههای بالای آب میزان سرانه مصرف آب از ایران کمتر است. به عنوان مثال سرانه مصرف آب در کشور دانمارک (۱۵۹ لیتر در روز)، سوئد (۱۶۴)، پرتغال (۱۹۴)، اسپانیا (۲۰۰)، انگلستان (۱۵۳ لیتر در روز)، اتریش (۱۵۳ لیتر در روز)، ایرلند (۱۴۲ لیتر در روز)، فرانسه (۱۳۹ لیتر در روز)، آلمان (۱۲۹ لیتر در روز)، هلند (۱۲۹ لیتر در روز)، بلژیک (۱۱۲ لیتر در روز)، لهستان (۹۸ لیتر در روز)، فنلاند (۲۱۳) و ایتالیا (۲۱۳) است. در تعدادی از کشورها نیز سرانه مصرف آب بالاتر از ایران است، از جمله سوئیس (۲۵۲)، استرالیا (۲۶۸)، آمریکا (۲۹۵) و کانادا (۳۲۶) لیتر به ازای هر نفر در شبانهروز، سرانه مصرف آب دارند.
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0