مشارکت ۳۰ شرکت صنعتی در کنسرسیوم مهارت

مدیرکل آموزش فنی و حرفهای مازندران از تشکیل کنسرسیوم مهارت با مشارکت ۳۰ شرکت صنعتی در سطح استان جهت آموزش و توانمندسازی نیروی انسانی شاغل در صنعت و تأمین نیروی کار ماهر مورد نیاز صنایع خبر داد.
به گزارش عصرقائم، سید حسین درویشی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «بلاغ»؛ اظهار کرد: سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور بهعنوان یکی از معاونتهای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، مأموریت ذاتی خود را در ارائه آموزشهای مهارتی به اقشار مختلف جامعه با هدف توانمندسازی نیروی انسانی، ایجاد اشتغال و توسعه اقتصاد پایدار در سطح خانوادهها تعریف کرده است.
وی با اشاره به ظرفیتهای آموزشی این ادارهکل در استان، گفت: در حال حاضر ۵۱۳ نفر نیروی شاغل در ادارهکل آموزش فنی و حرفهای مازندران فعالیت میکنند که از این تعداد ۲۰۶ نفر بهعنوان مربی رسمی و پیمانی در ۱۸۷ کارگاه آموزشی در قالب ۲۰ مرکز دولتی در سطح استان به ارائه آموزشهای مهارتی مشغول هستند.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای مازندران تصریح کرد: این آموزشها در چهار شاخه کشاورزی، صنعت، خدمات و فرهنگ و هنر ارائه میشود که عمده آن در رشتههای سنگین فنی از جمله تراشکاری، اتومکانیک، جوشکاری، برق صنعتی، صنایع چوب، تأسیسات و کشاورزی است.
درویشی افزود: در کنار بخش دولتی، ۳ هزار و ۲۵۳ آموزشگاه آزاد فنی و حرفهای با ۷ هزار و ۶۶۲ مربی در بخش خصوصی استان فعالیت دارند که بیش از ۷۰ درصد آموزشهای مهارتی ارائه شده در حوزه خدمات توسط این بخش صورت میگیرد.
وی با اعلام اینکه در سال جدید به دنبال احقاق حق فنی و حرفهای از محل منابع مسئولیت اجتماعی هستیم، تصریح کرد: توسعه مهارت در صنایع و واحدهای تولیدی در اولویت قرار دارد.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای مازندران خواستار ورود جدی برای بهروزرسانی تجهیزات مراکز آموزشی شد و گفت: نگاه ما توجه به قشر کارگری در بخش آموزش و مهارت است تا بتوانیم آموزش رایگان برای کارگران داشته باشیم.
درویشی در خصوص تعهدات و عملکرد آموزشی گفت: تعهد آموزشی بخش دولتی در سال گذشته معادل ۶ میلیون و ۵۳۹ هزار و ۳۷۰ نفرساعت بود که این میزان معادل ۳۲ هزار و ۳۲۸ نفر دوره را شامل میشد و با تحقق ۱۱۳ درصدی روبهرو شده است.
وی بیان کرد: در بخش خصوصی نیز ۸ میلیون و ۹۳۹ هزار و ۶۸۴ نفرساعت آموزش معادل ۵۱ هزار و ۱۲۹ نفر دوره برگزار شد که بخش قابل توجهی از این آموزشها در رشتههای خدماتی و مشاغل نوین بوده است.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای مازندران در ادامه با اشاره به گروههای هدف آموزشهای مهارتی در استان، اظهار داشت: در سال ۱۴۰۳، این ادارهکل آموزشهای مهارتی را برای ۱۹ گروه هدف از جمله دانشجویان و دانشآموختگان دانشگاهی، دانشآموزان، روستاییان، کودکان کار، سربازان وظیفه، مشمولان بیمه بیکاری، زنان خانوار، ساکنان سکونتگاههای غیررسمی، زنان سرپرست خانوار، معلولین، معتادان بهبودیافته، کارکنان و کارگران بنگاههای اقتصادی، زندانیان و سایر اقشار جامعه اجرا کرده است.
*راهاندازی مجمع خیرین مهارت در مازندران
درویشی از راهاندازی و فعالسازی مجمع خیرین مهارت استان خبر داد و گفت: با تصویب اساسنامه مجمع خیرین مهارت مازندران و تشکیل نمایندگی در شهرستانها، برای نخستینبار در کشور گلریزان خیرین مهارت در شهرستان آمل برگزار شد و در این مراسم بیش از ۸ میلیارد تومان کمکهای نقدی و غیرنقدی جهت تجهیز کارگاهها و حمایت از آموزشهای مهارتی برای شهرهای محمودآباد و آمل جمعآوری شد. همچنین سه گلریزان خیرین مهارت در سطح استان در سال جاری برگزار خواهد شد.
سرمایهگذاریهای آموزشی و توسعهای
وی در ادامه به برخی از سرمایهگذاریهای انجامشده و در دست اقدام اشاره کرد و افزود: سرمایهگذاری از سوی بخش خصوصی جهت برگزاری دورههای آموزش انرژی خورشیدی، آموزشهای تخصصی برای خبازان بر اساس ابلاغیه استانداری و همچنین آموزشهای تخصصی در زمینه هرسکاری، سمپاشی و کودپاشی بر اساس ابلاغ سازمان مدیریت و برنامهریزی استان از جمله برنامههای اجرایی در سال جاری بوده است.
تدوین سند توسعه مهارت و تحقق اشتغال هدفمند
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای مازندران در بخش دیگری از سخنان خود از تدوین سند توسعه مهارت استان به ریاست استاندار مازندران خبر داد و گفت: این سند با مشارکت دستگاههای اجرایی و بخش خصوصی استان تهیه شده و نقشه راه آموزشهای مهارتی استان در حوزههای مختلف در سالهای آینده خواهد بود.
درویشی افزود: در حوزه اشتغال، از مجموع ۷۰ هزار نفر آموزشدیده در استان، بیش از ۶۰ درصد در فرآیند اشتغال مشارکت داشتهاند و در سامانه رصد اشتغال، تعهد این ادارهکل در سال گذشته ۶۰۰ نفر بوده که با ثبت ۸۵۷ نفر در سامانه، ۱۴۳ درصد تحقق یافته است و از این تعداد ۲۸۹ نفر دارای مدرک کاردانی به بالا و ۵۶۸ نفر کاردانی به پایین بودهاند.
تعهدات آموزشی و برنامههای سال ۱۴۰۴
وی در ادامه اظهار کرد: تعهدات آموزشی ادارهکل آموزش فنی و حرفهای مازندران در سال ۱۴۰۴ معادل ۱۳ میلیون و ۴۶۳ هزار و ۱۸۱ نفرساعت پیشبینی شده که از این میزان ۴ میلیون ۱۰۹ هزار و ۳۸۹ نفرساعت در بخش دولتی و ۹ میلیون و ۳۵۳ هزار و ۷۹۲ نفرساعت در بخش خصوصی خواهد بود.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای مازندران در خصوص برنامههای شاخص این ادارهکل در سال آینده گفت: توسعه زیرساختهای آموزشی مراکز فنی و حرفهای استان بر اساس جذب اعتبارات مسئولیتهای اجتماعی وزارت نفت و سایر دستگاههای تابعه وزارت تعاون، همچنین بهرهبرداری از مرکز هتلداری و گردشگری ساری با اعتبار ۵۴۵ میلیارد ریال و مرکز مهارت پیشرفته با ۱۶۰ میلیارد ریال در دستور کار قرار دارد.
طرحهای شاخص و ابتکاری در سال آینده
درویشی به اجرای طرح «همنوا» در همکاری با هنرستانهای فنی و حرفهای اشاره کرد و گفت: در شهرستان بابل این طرح با سرمایهگذاری ۱۵ میلیارد تومان و در شهرستان آمل با ۳ میلیارد تومان سرمایهگذاری توسط بخش خصوصی به بهرهبرداری رسیده است.
وی از تشکیل کنسرسیوم مهارت با مشارکت ۳۰ شرکت صنعتی در سطح استان جهت آموزش و توانمندسازی نیروی انسانی شاغل در صنعت و تأمین نیروی کار ماهر مورد نیاز صنایع خبر داد و خاطرنشان کرد: مطالعات امکانسنجی ایجاد مرکز ملی سنجش صلاحیت شغلی در قائمشهر و همچنین تربیت نیروی کار در حوزه اقتصاد دیجیتال شامل آموزشهای تخصصی در زمینه هوش مصنوعی، بلاکچین، امنیت سایبری و اینترنت اشیاء از جمله برنامههای در دست اقدام این ادارهکل در سال آینده خواهد بود.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای مازندران از اجرای طرح «کارا فن» برای توسعه زیرساختهای خوداشتغالی کارآموزان با اختصاص ۶۰ میلیارد تومان تسهیلات و ارائه آموزشهای تخصصی در حوزه اقتصاد دریا محور در مرکز نوشهر خبر داد.
انتهای خبر/
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0