واردات ۴ میلیارد دلار کالای ممنوع به کشور
به گزارش قائم آنلاین، براساس آمار تجارت خارجی در سال ۹۶، بالغ بر دو میلیون و ۶۹۸ هزار دلار فقط سس کچاپ به کشور وارد شده، در حالی که کشور با مضیقه ارزی روبرو بوده و گوجه کشاورز هم با قیمتی نازل روی دستش میماند و خراب میشود و کسی پاسخ نمیدهد که واردات ۶۴
به گزارش قائم آنلاین، براساس آمار تجارت خارجی در سال ۹۶، بالغ بر دو میلیون و ۶۹۸ هزار دلار فقط سس کچاپ به کشور وارد شده، در حالی که کشور با مضیقه ارزی روبرو بوده و گوجه کشاورز هم با قیمتی نازل روی دستش میماند و خراب میشود و کسی پاسخ نمیدهد که واردات ۶۴ هزار دلار نمک معمولی چه معنا و مفهومی دارد و چرا با وجود شرکتهای متعدد داخلی که اتفاقا بسیاری از آنها صادرات نیز دارند، بالغ بر پنج میلیون و ۹۳ هزار دلار بیسکوئیت و ویفر وارداتی به مغازهها راه یافته است. همچنین بیش از پنج میلیون و ۸۹۸ هزار دلار مداد و مدادرنگی به کشور آمده است.
طبق آمار مسئولان تجارت خارجی مجموع واردات این کالاها در سال ۱۳۹۶ بالغ بر چهار میلیارد و ۳۸ میلیون و ۶۱۲ هزار دلار بوده و براساس اعلام مسئولان برای سال جاری واردات آن ممنوع و ارز دولتی اختصاص نخواهد یافت.
مجتبی خسروتاج رئیسسازمان توسعه و تجارت در این رابطه گفته بود: تا ۲۸ خردادماه سال جاری و از زمان شروع به کار سامانه نیما ۲۸ میلیارد دلار ثبت سفارش واردات انجام شده است. واردات قطعی در این مدت حدود ۹/۹ میلیارد دلار بوده که نسبت به سال گذشته ۵/۶ درصد کاهش یافته است.
اکنون شاهد رشد بیش از چهار برابری ثبت سفارشها در سهماهه اول امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل هستیم، هرچند برخی مسئولان ازجمله سخنگوی دولت، علت این افزایش ثبت سفارشها را الزام ثبت همه کالاهای وارداتی در سامانه ثبت سفارش میدانند، اما پیشتر نیز همه کالاهای وارداتی مشمول ثبت سفارش بوده است و از دلایل اصلی این افزایش قطعاً باید به فاصله قیمتی ارز ۴۲۰۰ تومانی دولت با نرخ بازار غیررسمی در این روزها (بین ۹ تا ۱۰ هزار و ۵۰۰ تومان) اشاره کرد. در ماههای اخیر به دلیل نوسان شدید ارزی، سیاستهای تجارت خارجی به ویژه واردات کالا و چگونگی اختصاص ارز دستخوش تغییر و تحولات شد.
طی روزهای اخیر چهار لیست کالایی از سوی مراکز تصمیمگیر در عرصه تجارت خارجی منتشر شد که نشان از اولویتبندی کالاها حکایت دارد. براین اساس سه گروه کالایی از ارزهای با قیمتهای مختلف امکان واردات آنها منتشر شد.
علاوهبر این سه گروه، لیست بلند بالایی از کالاهای ممنوعه وارداتی برای سال ۹۷ انتشار یافت تا آب پاکی را روی دست برخی واردکنندگان بریزد. در این فهرست ۱۳۳۹قلم کالایی انواع و اقسام کالاها به چشم میخورد.
در این دستهبندیها، سرفصلهای خوراکی، لوازم خانگی و بهداشتی، لوازم اداری و درسی، پوشاک، انواع سنگها، ابزارها و نقلیهها و برخی موارد متفرقه لوکس و تزئینی مشاهده میشود.
برچسب ها :آمار،تجارت،دلار
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0